Monday, December 14, 2015

Hari ini Selangor Cuti!!

  12 comments    
categories: ,



Yeay!!

Memang masa yang tepat.. !

Kekadang bagus juga permainan bola sepak ni hihihihi



Sunday, December 13, 2015

Ilustrasi Tentang Dunia Sekarang - by Steve Cutts

  8 comments    
categories: , ,


Image Source

Beginilah keadaan sekarang.. orang yang kaya & berkuasa akan menindas orang bawahan. Orang kaya makin kaya..dengan bantuan orang bawahan. Tapi orang bawah ni makin terseksa. Haaa





Image Source

Hidup makin lama, makin bergantung kepada smartphone.. Pergi jelah mana-mana sekarang, semua menunduk tengok phone. Sedih! Paling sedih bila tengok boss/ketua pun tengok phone je masa mesyuarat. Hahahaha totally messed up




Image Source


Persetujuan dan persefahaman akhirnya tercapai selepas kehancuran.





Image Source


Gadaikan bumi demi duit.. yelah betul sangat tu.. Tengok jelah pokok-pokk ditebang.. pastu apa diorang dapat? Dapat duit berjuta-juta lah.. hihii





Image Source

Iye memang dah ala-ala zombie jugaklah.. hahaha.. Nampak sesuatu yang menarik je, semua ikut, semua serbu.. tanpa usul periksa





Eh macam emo plak entri kali ni.. Keh keh keh.. Tapi aku pon terasa sekali taw! Hahaha!

Boleh tengok lagi lukisan Steve Cutts ni kat personal site dia -> https://stevecutts.wordpress.com/

Memang talented dan menarik!

Ok itu je

Bye.. happy weekend!




Wednesday, December 9, 2015

Wordless Wednesday #34

  14 comments    
categories: 



Wednesday, December 2, 2015

Wordless Wednesday #33

  12 comments    
categories: 


Tuesday, December 1, 2015

Lirik Lagu Confident by Demi Lovato

  No comments    
categories: 




"Confident"

Are you ready?

It's time for me to take it
I'm the boss right now
Not gonna fake it
Not when you go down
'Cause this is my game
And you better come to play

I used to hold my freak back
Now I'm letting go
I make my own choice
[Clean version:] Yeah I run this show
[Explicit version:] Bitch, I run this show
So leave the lights on
No, you can't make me behave

So you say I'm complicated
That I must be outta my mind
But you've had me underrated
Rated, rated, rated

What's wrong with being, what's wrong with being
What's wrong with being confident?
What's wrong with being, what's wrong with being
What's wrong with being confident?

It's time to get the chains out
Is your tongue tied up?
'Cause this is my ground
And I'm dangerous
And you can get off
But it's all about me tonight

So you say I'm complicated
That I must be outta my mind
But you've had me underrated
Rated, rated, rated

What's wrong with being, what's wrong with being
What's wrong with being confident?
What's wrong with being, what's wrong with being
What's wrong with being confident?
What's wrong with being, what's wrong with being
What's wrong with being confident?
What's wrong with being, what's wrong with being
What's wrong with being confident?

So you say I'm complicated
But you've had me underrated

What's wrong with being, what's wrong with being
What's wrong with being confident?
What's wrong with being, what's wrong with being
What's wrong with being confident?
What's wrong with being, what's wrong with being
What's wrong with being confident?
What's wrong with being, what's wrong with being
What's wrong with being confident?

 


Alamak.. dah tersuka lagu ni plak.. layanzzz



Saturday, November 28, 2015

Daehan Minguk Manse

  16 comments    
categories: , , , ,





Fun Facts:

  •  Aku tak pernah tengok drama korea seperti Winter Sonata, Boys Over Flowers, Full House dan sebagainya (sorry tak taw sangat, terpaksa google). Ramai je ajak tengok.. Aku macam.. Hmmm.. Meh. Tengok sket.. Yawnn.. Aku tak taw kenapa? Jangan tanya aku
  • Aku selalu tertidur masa tengok Running Man..Pastu aku macam, hmm kenapa gelak? Kelakar sangat ke? Biase je? Hmm yeah, slap me, punch me, call me crazy.. anything. Aku still lagi tak boleh bezakan Gary dengan HaHa.. HAHAHAHA
  • Tapi tengok budak 3 orang ni dalam The Return Of Superman, terus segar bugar bijik mata aku.. Can't take my eyes of them. Hah gitu sekali
  • Ini semua salah hausmet aku sebab perkenalkan aku dengan triplets ni! Haha.. padan muka dia, aku selalu gi bilik dia sebab nak menonton tv show ini.. sapa suruh simpan collection dalam hard disk? :D




Daehan 
  • Abang si triplet.. Si sulung, si handsome ;)
  • Paling tak banyak karenah.. aku rasa la.. well, aku pun tak tengok sume lagi.. hehe
  • Reliable, bertanggungjawab
  • Paling tinggi



 

Minguk

  • Si Tengah
  • Muka bulat, comel sangat! Memang suka buat muka comel pon.. haih geram!
  • Pandai.. hafal sume nama dinosour.. hehe
  • Kuat makan!
  • Tapi macam selalu kena buli gak dengan abang dan adik.. Haha



Manse
  • Si bongsu
  • Paling banyak akai.. Hahaha
  • Paling kuat nangis.. :D
  • Paling charming, selalu digemari oleh gadis-gadis.. hihi  


Oklah tu je

Bye!

 

Thursday, November 26, 2015

Ketua atau Pemimpin?

  8 comments    
categories: 




Ketua kelas ke, ketua pasukan ke, ketua diri sendiri ke.. 

Tolonglahh tolonglah jadi ketua yang baik, yang rajin, yang buat kerja sesama, yang amanah, yang tak curik tulang

Seksa wehh kalau ketua tak betoii

Rosak ketua, rosaklah pasukannya. Hahah

Ok bye



Wednesday, November 25, 2015

How To Wear Boyfriend Jeans With Style

  17 comments    
categories: ,



Hi!

So, how's your day now? For me, dah end of year ni, a lot of work has to be done! XD .. So busy sket, tak dapat nak update blog selalu T_T. Well, anyway, end of year ni ada jugak yang best.. Contohnya.. Year End Sale! YES! Banyak sale merata-rata di mall & online shop.. So.. lets shopping! Hehehe.. I want to buy jeans,favourite jeans dah koyak.. Serious sedih :(

Sekarang ni dah nampak satu trend yang tengah in,which is Boyfriend Jeans! Yup.. memang tengah hot.. but don't steal your boyfriend/husband jeans taw.. Hehehe.. Basically boyfriend jeans ni has fairly relaxed fit, usually straight legs that may or may not be cuffed at the bottom, and they should look a bit big on the wearer. It is supposed to look and feel like the jeans a woman might borrow (or steal) from her boyfriend. Haa.. best kan? Jeans ni macam loose-loose bukan skinny, so for muslimah pun sesuai sangat.. heheheh. Skinny jeans dah boleh simpan kat belakang-belakang almari :D

Okay.. even nama dia boyfriend jeans.. tak perlu lah kita limitkan cara pemakaian kita.. No need to dress like boy pun :D

Be creative and pull off various fashion outfits with the boyfriend jeans according to your style. If you are clueless on how to pull together the perfect outfit wearing boyfriend jeans, take a look at these three boyfriend jeans look ideas for women:



1. Casual Trendy 

Boyfriend jeans definitely give you that laid back touch which makes it the perfect bottom to wear on your casual days. Match it with a t-shirt or tank top and walk out feeling confident as ever. Be comfortable in what you wear and rock the trendy boyfriend jeans everywhere you go.. Okay ini sesuai kalau nak window shopping kat shopping mall masa weekend.. hihi



Simple but nice.. :)



2. Elegant Fashionistas

Okayy.. yang ni memang smart! If only I can wear jeans at my office.. I'll rock this style.. Barulah fashionista.. Hahaha! For the ladies who want to transform the edgy boyfriend jeans to fit their feminine side, you can always match it with a nice blouse and outerwear. Whether you wear a jacket, blazer or sweaters, you will absolutely look stunning from head-to-toe. Spice up the outfit with a matching handbag and accessories for the best elegant fashionista appearance. This look is perfect for women who aims to appear mature and fashionable



Hmmm.. looks so elegant kan..?




3. Sophisticated Feminine 

If you prefer simplicity and still wants to maintain your sophisticated feminine charm, match the boyfriend jeans with a nice shirt. Go for printed shirts and feel that smart casual feel altogether. Top up the look with a pair of high heels and strut the streets looking amazing. You can tuck the shirt in or let it flow out, the boyfriend jeans definitely adds the perfect balance
 



Well.. semua artis pakai boyfriend jeans okayy..? Hahahaha


So.. What do you think of Boyfriend jeans? If you have a pair, how do you wear yours?


Ok, till then

Saturday, November 21, 2015

Jalan-Jalan: Wadi Rom, Jordan

  12 comments    
categories: , ,





Assalamualaikum orang kampung! :D

Lama dah aku berhibernasi.. jadi marilah keluar dari gua.. Sempena hari keluar, marilah kita melunaskan hutang-hutang entri yang tertunggak . Okay lah cite pi Jordan ni sebenarnya dah basi, tapi nak cite gak

Hehehe




Wadi Rom ni takda apa sebenarnya.. Cuma padang pasir dan batu-batu saja.. Tapi tak taw kenapa pemandangan kat sini nampak cantik sangat.. Gambar atas ni gambar khemah ya.. So boleh tidur sini.. makanan diorang sediakan tak silap aku... 






 Tengok langit tu.. Takda awan pun tapi cuaca dan suhu time ni nyaman-nyaman sahaja.. angin sejuk.. Hahah! Sebelum sampai Jordan, aku bayangkan cuaca punyalah panas tapi sebenarnya tidak..Jordan baru abes musim sejuk.. Eh aku pon cuma taw Jordan ni ada 4 musim lepas adik aku study kat sini.. Kalo tidak aku anggap Jordan ni panas dan kering saja sepanjang tahun.. hihihi pardon my pengetahuan am & ilmu geografi





Lagi bukti LANGIT YANG BIRU





Boleh jugak main sand board kat sini. Ini posing saja lebih. Aksi tak ada pon :D






Mak ngan abah ni nak berzapin ke? Keh keh keh







 Yeayyy akhirnya besua muka dengan makhluk berbulu mata lebih panjang dari Che Ta  XD . Kalau nak naik, kena bayaq. Tak ingat berapa. Tak mahaii sangat rasanya





Haa kat sini pun ada kesan peninggalan sejarah tau, contohnya macam ukiran kat batu ni ataupun dikenali sebagai Petroglyph .. Sorry lah aku pun tak tahu apa maksud ukiran ni.. aku nampak ada gambar unta.. itu sahaja.. haha






Yang ukiran muka orang kat batu ni plak, nama dia ialah Lawrence. Lawrence of Arabia. Dialah penggerak Revolusi Arab sekitar tahun 1916-1918. Orang putih ya bukan orang arab. Lawrence ni aku ada macam-macam versi. Ada yang cakap dia ni sokong Arab, ada yang cakap dia saja nak memecahkan puak Arab.. Untuk lebih lanjut, boleh baca sini






Jom bawak balik sket pasir Wadi Rom sebagai cenderamata kenang-kenangan, lepas tu bagi2 kat kawan sorang sket.. Keh3 melampau kedekut ni.. Oh ya! Sila pakai pelembap atau lotion di kulit bagi mengelakkan kulit kering dan bersisik (_ _")


Kesimpulannya melawat Wadi Rom ialah satu kewajipan bila kau rancang nak melawat Jordan. Spectacular view yang korang tak akan lupa sampai bila-bila. :). Best!



Ok lah itu saja!

Bye!



Monday, November 9, 2015

Lirik Lagu Same Old Love by Selena Gomez

  4 comments    
categories: 





"Same Old Love"

Take away your things and go
You can't take back what you said, I know
I've heard it all before, at least a million times
I'm not one to forget, you know

I don't believe, I don't believe it
You left in peace, left me in pieces
Too hard to breathe, I'm on my knees
Right now, 'ow

I'm so sick of that same old love, that shit, it tears me up
I’m so sick of that same old love, my body's had enough
Oh, (that same old love) [2x]
I’m so sick of that same old love, feels like I've blown apart
I’m so sick of that same old love, the kind that breaks your heart
Oh, (that same old love) [2x]

I'm not spending any time, wasting tonight on you
I know, I've heard it all
So don't you try and change your mind
Cause I won't be changing too, you know

You can't believe, still can't believe it
You left in peace, left me in pieces
Too hard to breathe, I'm on my knees
Right now, 'ow

I'm so sick of that same old love, that shit, it tears me up
I’m so sick of that same old love, my body's had enough
Oh, (that same old love) [2x]
I’m so sick of that same old love, feels like I've blown apart
I’m so sick of that same old love, the kind that breaks your heart
Oh, (that same old love) [2x]

I'm so sick of that, so sick of that love [4x]

I'm so sick of that same old love, that shit, it tears me up
I’m so sick of that same old love, my body's had enough
Oh, (that same old love) [2x]
I’m so sick of that same old love, feels like I've blown apart
I’m so sick of that same old love, the kind that breaks your heart
Oh, (that same old love) [2x]


 



Komen sket:

Well.. takde apa nak komen sangat la.. aku memang suka Selena, walaupun kalau dia nyanyi live tak best sangat.. haha! Lagu ni macam ada ala-ala style Gwen Stefani sket.. sedap and sesuai didengar dimana-mana :D
 
 
 
Bye!
 
 

Wednesday, October 21, 2015

Saya Tak Kuat

  18 comments    
categories: ,




 Assalamualaikum

Aktiviti berBlog dan blogwalking terpaksa ditunda sementara waktu kerana jadual kerja dan hidup tidak menentu... *Sigh* I need to sort out my life but I don't know where to begin

Sekarang ni tidur pun tak menentu

Kadang-kadang bangun awal sebab nak siapkan keje (macam sekarang)

Kadang-kadang terlebih tido sebab kengkonon nak bangun awal nak siapkan kerja, tapi sudahnyaa tido sampai pukul 6.45 pagi..! Hangat-hangat tahi ayam ataupun senang cakap determination tak kuat (Who's with me?)

Doakan semoga semuanya berjalan lancarr.. cuak

All is well (kataku dalam hati)

Bye!

Saturday, October 17, 2015

My Work In a Nutshell

  6 comments    
categories: 



Agile :D

















Kalau dalam komik ni, mungkin aku lelaki yang ada rambut 3 helai + pegang mug tu

Haha!


Bye


Wednesday, October 14, 2015

Tulisan Cantik?




Assalamualaikum..

Selamat Pagi.. Salam Maal Hijrah 1437

Semalam adik junior satu asrama masa sekolah menengah dulu tagged aku kat Facebook ni, dia cakap tulisan aku macam gambar kat atas ni (Rujuk gambar di atas)

Amboii cantiknya.. memang ala-ala typewriter punya tulisan tu.. Cantik & tegak je..

Aku pun like la artikel tu.. hahahah.. Like tanda setuju ke? :P





Dia tak taw sebenarnya tulisan aku dah jadi cam gini.. Hahahahaha

Maklumlah, sekarang busy.. tak banyak masa lah nak tulis kemas-kemas gitu.. hahhah haktuih

Ok la bye!


Saturday, October 10, 2015

Cheat Day Katenyer...

  27 comments    
categories: ,





Situasi 1

Milah: "Sally, aku ada masak nasi goreng ni, jom lah makan sekali :)"

Sally: "Sorry Milah, aku tengah diet ni, nanti time cheat day boleh lah aku makan yer"

Milah: "Owhh.. okay Sally"


Situasi 2

Milah: "Sally, ko kata ko tengah diet, napa ko makan burger McD 2 ketul ni? Pagi tadi aku ajak makan nasi goreng ko tak nak?"

Sally: "Alah.. tetiba malam aku craving plak.. takpalah hari ni lah jadi cheat day aku"

Milah: "Owh.. begitu pula.."


Situasi 3

Milah: "Sally.. Jom kita pergi Pizza Hut, teringin pulak nak makan pizza pepperoni"

Sally: "Alamak.. sorry Milah.. hari ni hari diet aku.. lain kali ek?"

Milah: "Okay.. baiklah"


Situasi 4

Sally: "Milah, mana kek Secret Recepi ko beli kelmarin tu?"

Milah: "La.. aku dah habiskanlah, hari tu aku tanya kau banyak kali, kau cakap tak nak, tengah diet"

Sally: "Alaa... aku baru nak makan, hari ni cheat day aku"









Sabarlah yek.. Orang diet memang gitu

Hehe

Ok bye


Monday, October 5, 2015

Bersihkan Facebook Anda

  23 comments    
categories: ,







Assalamualaikum

Brapa kerap anda membuka Facebook? Sehari sekali? Seminggu sekali? Sejam sekali?

Apa kegunaan Facebook anda? Untuk berhubung dengan sanak saudara? Untuk membaca hot story? Minyak naik? Untuk tengok gambar kucing-kucing comel? Untuk mencari jodoh?

Berapa ramai kawan Facebook anda? Seratus? Seribu? Lebih dari 5000 sampai kena buat Facebook Fan Page? Woww glamournya anda

Berapa kerap anda upload gambar di Facebook? Sekeping sebulan? Semua gambar dalam phone?

Berapa kerap anda update status? Apa bentuk status anda? Mengamuk? Bersyukur? Memerli?

Eh banyak plak soalan aku kan.. Hahaha.. baik suruh jawab questionnaire je. Hahaha







Aku bukan apa.. Saja la nak tanya korang. Korang tak boring ke dengan Facebook ni? Dulu masa Facebook ni tak ramai orang, memang asek2 aku ni mengupload gambar aje.. Gambar depan cermin toilet pun aku upload. Ish3.. 

So kita sebagai perempuan ni, kena la beringat sket dan jaga aurat. Eh tetiba masuk mode Ustazah Internet. Hehe. Yela.. gambar kadang-kadang tu maybe menutup aurat, tapi posing kadang-kadang macam tak sesuai. Yelah, sekarang tak perlu terror edit pakai Photoshop, pakai phone app pun orang boleh edit gambar kita. Tak pasal-pasal jadi fitnah dan viral. Ngerii and scaryy





So sebagai langkah permulaan, apa kata kita unfriend orang-orang yang tak berkenaan dalam Facebook? Yelah kadang-kadang tu kita main approve je sapa2 yang request. Memula dulu bajet hot la ramai yang request friend kat kite, sekarang ni macam "Eww..apasal aku fikir cenggitu?". So.. time boring-boring, bersihkanlah account FB tu, dalam 1000 orang kawan tu, takkan sumenye kita kenal kan?

Mungkin ada yang saja add sebab nak main game ke, nak jual ubat ke.. True story, aku ada kenal sorang budak yang buat banyaaakk account sebab nak main game. Ish tak paham btol.. And untuk orang yang kita tak berapa nak kenal tu (mungkin pernah terserempak 2,3 kali kat korridor universiti), tak perlu kot jadi friend, itu pendapat aku lah, sebab, untuk apa kan? Kalau ko nak jemput RSVP kahwin pun, mungkin ko akan skip je dia. Haha. Pendapat memasing lain kan..Well, mungkin aku yang tak berapa friendly KAH3

So lepas unfriend tu, baru rasa selamat sket kan? Timeline pon takdelah bersepah. Hehe. 




Ok bye!


Thursday, October 1, 2015

Hi Bulan Oktober, Sila Jadi Baik Terhadap Saya

  16 comments    
categories: 


















Hi!

Dulu aku perasan, setiap kali masuk bulan baru, ramai orang update Instagram or Twitter macam tu

"Hi August, please be nice to me"

"Hello July, please be good to me"

Sekarang ni macam takde sangat plak.

Ah takpelah.

Hi Oktober.. Sila Jadi Baik Terhadap Saya

Bye!



Sunday, September 27, 2015

Edisi Berangan: Perpustakaan di Rumah

  20 comments    
categories: , ,



Aku ada masalah ni.. Aku beli banyak buku tapi aku tak taw nak letak kat mana

Hahah.. Bilik aku kecik, sayang buku-buku tapi tulah.. nak simpan pun makan space

Aku pun google-google design rak buku yang sesuai untuk bilik kecik tapi.. macam tak de jer

Nantila tengok kat katalog Ikea pulak





Kan best kalau ada rumah besar, bolehlah buat macam ni.. Hehe.. petang-petang boring tak tahu nak buat apa, jerebu plak tu, bolehla baring-baring baca buku.. Bliss... :)





Kalau buat macam ni pon okay kot.. jimat space kan.. Buat kat ruang tamu pon boleh, dengan syarat tinggi lah sket siling.. Tak tinggi pon takpe rasanya.. kalau dapat buat 2 baris rak pun dah cukup sebab buat keliling kan.. Aku macam pernah tengok rumah orang buat gini, tapi tak ingat.. ke tengok dalam tv? Hmmm..





Hahh.. amek ko banyaknya buku.. Syok tengok lah.. Tapi nak membersihkan habuk-habuk kat buku-buku yang kat atas2 tu jenuh gak tu.. Hahahahah! 




Oklah selamat berhujung minggu.. Jerebu teruk ni.. Kalau keluar pakailah topeng jerebu.

Stay healthy ye semua! 

Bye!