Thursday, February 6, 2020

Jambatan Angkat Kuala Terengganu




Akhirnya pada tahun 2020 ni dapatlah aku tengok Jambatan Angkat yang famous kat Kuala Terengganu ni.. Cantik sangat! Cuaca pun elok.. panas.. Sesuai untuk OOTD tapi berpeluh la sket.. hehe






Aku baru tau rupanya Pasar Payang yang lama tu dah tutup sebab dah roboh katanya, Pasar Payang yang baru ade dekat-dekat situ jugak la.. Ramai sangat orang kt pasar tu, pening kepala aih.. datang beli air mineral je pastu cuci mata je LOL. Banyak baju batik lawa-lawa di situ tapi buat masa ni tak memerlukan





Budak kuat posing





Nak tengok jambatan ni terangkat tapi bila ye? Hehe.. By the way korang boleh naik atas jambatan ni, ada lif dan bolehla tengok pemandangan sekeliling.. mesti cantik kan? Dekat situ jugak ade Galeri SkyBridge so bolehla melawat


Harga tiket Promosi: RM 5 untuk dewasa dan kanak-kanak


Okay sekian

Bye!



19 comments:

  1. whoaaa menariknya! tak tau pun ada kat Terengganu mcm ni. hehe

    Lifestyle Blog | The Grey Lines Between

    ReplyDelete
  2. belum sampai lagi.. ingat this year jjcm kat pantai timur hehe..
    tapi tengok macam panas terik je.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang panas terik.. elok cuaca ni utk ambil gambar.. hehe

      Delete
  3. Terengganu ..terasa nak lagi Visit di Kuala Terengganu

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Sis Raz, jemput sertai give away dengan hadiah tunai RM1000 oleh Mamapipie & Friends.



    Hadiah RM200 (Seorang Pemenang)

    1 x RM200



    Hadiah RM100 (2 Orang Pemenang)

    2 x RM100



    Hadiah RM50 (14 Orang Pemenang)

    14 x RM50



    Penyertaan sangat mudah & tarikh tutup giveaway pada 29 Feb 2020. Klik sini sekarang untuk sertai.

    ReplyDelete
  5. Wow macam best jambatan ni. Bila entah ada kesempatan nak ke sana hehehe.
    Dah ada nama tak jambatan ni? Hari tu siap ada cadangan nak bagi nama Jambatan Salim laa, Jambatan Ganu Kite laa hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang tulis jambatan angkat je.. tak tau plak ade name ke tak haha

      Delete
  6. hans hari tu tengok waktu malam
    waktu siang belum ada pengalaman lagi

    ReplyDelete
  7. Numpang promo ya gan
    kami dari agen judi terpercaya, 100% tanpa robot, dengan bonus rollingan 0.3% dan refferal 10% segera di coba keberuntungan agan bersama dengan kami
    ditunggu ya di dewapk^^^ ;) ;) :*

    ReplyDelete
  8. Cantiknya view. Rindu nok balik ganu!

    Ouh, boleh naik atas tu ya dgn lif

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)