Tuesday, August 21, 2018

Jalan-Jalan: Taman Botani Putrajaya

  10 comments    
categories: , ,




Assalamualaikum dan salam sejahtera


Rasanya ramai dah pernah pergi sini.. Aku pun dah dua, tiga kali pergi sini tapi tahun 2018 ni barula aku try-try berbasikal, dan paddleboat bagai.. Heheh





Ni senarai harga untuk perkhidmatan kat sini.. Barulah aku taw Selasa taman ni tutup rupanya.. Hahaha.. untuk maintenance kot.. Aku sewa basikal Single Seater untuk sejam masa weekend.. so RM 10 la.. Sejam sebenarnya cukup kot kalau nak round 1 taman.. tapi kalau nak bersiar-siar dengan tenang, bolehla ambil 2 jam kot





Pemandangan kat sini not bad ye.. cantik jugak.. Basikal pun ade macam-macam jenis. Aku amek yang standard je, basikal tayar nipis Fixie tu pun banyak, harga sama je, tapi tidak berani plak aku nak naik yang tu > <





Sebelah sana yang macam ade jeti tu dah masuk Wetland, Putrajaya dah, tapi kalau naik basikal ade shortcut.. Heheh.. aku tak taw la legal ke tak jalan tu, tapi pak guard tak tahan ape pon so ok la kot.. Tapi kereta tak boleh ye.. sama ada jalan kaki or naik basikal je






Ade kanopi, so boleh jalan-jalan atas ni sambil belajar nama pokok






Ade kerusi boleh lepak-lepak :D






Last sekali kami main paddleboat kat Wetland Putrajaya.. alaaa sebelah je pun. Sejam RM 10 gak untuk 2-seater.. Penat jugak mengayuh paddleboat ni.. bolehla exercise sekali heh heh.. Gambar ni pukul 12 tengah hari ye tapi macam gelap pulak. Maybe nak hujan kot. Aku pun tak ingat



Okay tujelah critanya.. Kesimpulannya Taman Botani dan Wetland ni sesuai sangat untuk beriadah dan menenangkan fikiran bersama keluarga & kawan-kawan



Till then :)


10 comments:

  1. jalan2 baca blog sambil follow blog cute ni hehe

    https://messarah.blogspot.com/2018/08/movie-review-game-night-uninvited-crush.html

    ReplyDelete
  2. Tak pernah sampai sini lagi walaupun rumah kira dekat juga dengan tempat ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehla datang lepas ni time weekend.. :)

      Delete
  3. bestnya tempat ni!

    ReplyDelete
  4. saya selalu gak pergi sini, pergi joging and bawa anak bagi makan kat ikan kat dalam tasik tu.. hihi

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)