Monday, October 31, 2011

Kesilapan Besar Dalam CuBaan Untuk menguruskan Badan

  11 comments    
categories: ,
  1.  Mengelak dari makan makanan berkarbohidrat
  • Nak diet boleh tapi takdelah sampai tak makan langung kan.. Ape-ape hal pun kena jugak makan makanan karbohidrat sebab makanan tu lah yang membekalkan tenaga kat kite..Kalau tak cukup, nanti kite jugak yang lembik tak bermaya. Kalau dah lembik tak bermaya, baik ko tak payah diet sebab motif diet adalah untuk lebih sihat dan bertenaga. Sekian terima kasih.


Salah satu sumber karbohidrat yang tak boleh ditinggalkan setiap pagi ~~ <3





2. Zero-lemak ( Zero-fat )
  • Memang la ko nak kurus. Memang la lemak tu dalam B.I maksudnye fat. Memangla fat tu maksudnye dalam Bahasa Melayu tu gemok! Tapi tak semestinya ko tak boleh stop terus dari ambil lemak sebab lemak pun salah satu gizi penting dalam pemakanann seimbang taw. Contoh lemak yang bagus adalah di dalam kekacang. Tapi jangan lah amek saturated fats and trans fat. Memang nak kena r tu.. carik pasal la tu

Ni contoh saturated and trans fat yang perlu dielakkan tetapi sangatlah susah untuk menjauhinye.hihi





3. Makan banyak bila makan luar
  • Haa.. ni memang selalu terjadi kepada diri saya sendiri. Eh tibe2 saye. Mentang2 lah makan free kan, memang bantai semacam je aku. Lagi2 makanan hotel, arghh memang tak boleh tak makan. Jangan sebab sedap, semua ko nak bedal kan. Kalori tetap dikira. Lagi bagus, makan salad je. Hehe. Don't hog as there is no tomorrow bebeh






4. Menahan lapar 
  • Tahan lapar boleh menyebabkan kita akan jadi sangat kebuloq. Then bile kite jumpa makanan, kita akan makan dengan banyak sebanyak banyaknye. So avoid it okeh. 






5. Tak minum air
  • Taw tak? Minum air boleh meningkatkan metabolisme dan mempercepatkan proses pembuangan lemak dalam badan? Kalau kita minum air sebelum makan, kita akan rasa kenyang and takdelah makan banyak sangat. Air tak ada kalori. Bagus kan? Tapi air kosong je ea.. 



Okay..  setakat ni tu je lah dulu.. sambung di lain hari..

Ade kesilapan yang korang buat tak? hehe






SELAMAT MENURUNKAN BERAT BADAN :)


Wednesday, October 26, 2011

Wordless Wednesday #4 - Spaghetti Carbonara



Stakat ni, ni lah juadah paling expert aku boleh buat selepas megi goreng telur

hari ni nak try masak kari ayam ah

k bye nak masak

Happy Deepavali to Hindu friends


Tuesday, October 25, 2011

Lirik Lagu Stereo Hearts Gym Class Heroes ft Adam Levine

  No comments    
categories: 


STEREO HEARTS


[Adam Levine]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo

[Travie McCoy]
If I was just another dusty record on the shelve
Will you blow me off and play me like everybody else
If I ask you to scratch my back, could you manage that
Like it read well, check it Travie, I can handle that
Furthermore, I apologize for any skipping tracks
'Cause this the last girl that played me left a couple cracks
I used to used to used to used to, now I'm over that
Cause holding grudges over love is ancient artifacts
If I could only find a note to make you understand
I'd sing it softly in your ear and grab you by the hand
Keep it stuck inside your head, like your favorite tune
And know my heart is a stereo that only plays for you

[Chorus]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo
Oh oh oh oh To my stereo
Oh oh oh oh So sing along to my stereo

[Travie McCoy]
If I was an old school, fifty pound boombox
Would you hold me on your shoulder, wherever you walk


Would you turn my volume up before of the cops
And crank it higher everytime they told you to stop
And all I ask is that you don't get mad at me
When you have to purchase mad D batteries
Appreciate every mixtape your friends make
You never know we come and go like we're on the interstate
I think finally found a note to make you understand
If you can hear it, sing along and take me by the hands
Keep myself inside your head, like your favorite tune
And know my heart is a stereo that only plays for you

[Chorus]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note
Make me your radio
Turn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo
Oh oh oh oh To my stereo
Oh oh oh oh So sing along to my stereo

[Bridge]
I only pray you never leave me behind
Because good music can be so hard to find
I take your head and hold it closer to mine
Thought love was dead, but now you're changing my mind

[Chorus]
My heart's a stereo
It beats for you, so listen close
Hear my thoughts in every note
Make me your radioTurn me up when you feel low
This melody was meant for you
Just sing along to my stereo
Oh oh oh oh To my stereo
Oh oh oh oh So sing along to my stereo






  • Aku jugak terfikir kalau hati ni ada lagu, macam mana agaknye bunyi lagu tu? catchy ke, hip hop ke? nasyid kah? :P

Monday, October 24, 2011

Doa Menjalinkan Atau Memelihara Silaturrahim

  4 comments    
categories: 



Assalamualaikum and Hi semua!

Hari ni hari Isnin..

Ade orang panggil Monday Blues..

Dah tak payah nak blues2 sangat.. 

Tak kira hari ape pun, kita kena productive okay?

Barulah disayangi oleh Boss.. hehehe





Okaylah, hari ni nak share sepotong ayat Al-Quran 

-Ayat 31 Surah Ar-Rad-







Maksud:

Dan sekiranya ada suatu bacaan kitab suci yang dengan bacaan itu gunung-gunung dapat digoncangkan atau bumi jadi terbelah atau oleh kerananya orang-orang yang mati dapat berbicara, tentunya Al-Quran itulah dia. Sebenarnya segala urusan itu adalah kepunyaan Allah





KENAPA DENGAN AYAT INI?

Ayat ni bagus taw untuk anda-anda yang ingin menjalinkan silaturrahim dengan orang yang anda cintai... ataupun anda ingin bernaik semula dengan musuh anda.. Amalkan ayat ini sebanyak 7x  dan sebutkan nama insan tersebut. InsyaAllah berjaya yakin boleh yeah!!! :)







Bye bye


Friday, October 21, 2011

Oh Tidak! Mana Selena Gomez saya yang innocent itu?

  
categories: , ,


Oppss marah Justin Bieber bile aku cakap Selena Gomez SAYA.. hehe memain jek ah. Ni nak cite sket pasal Selena Gomez ni, aku suke la tengok dia ni.. sweet sangat muka dia.. Comeyy comeyy.. Sebab tu la si Justin Bieber ni tergila-gilakan si dia ni.. Awek hot weih.. tak kan tak sayang kan


Aku pun suka tengok dia ni sebab dia nampak macam innocent jer..  Lakonan pun hebat, maklumlah dah berlakon sejak kecik lagi.. 




Jeng jeng jeng.. ini Selena Gomez berpuluh tahun yang lepas.. ecewahh.. macam dah tua sangat je si Selena ni.. Ni masa dia join Barney & Friends. Ala kiut miut nya menari dengan Barney My Purple Friend


Lepas tu bia dia dah mula mencecah remaja, dia pun join Disney.. Weee.. lagi lah comel, naive & innocent. Berlakon, menari, comel gile..kawaiiii








Tapi sekarang Selena dah lain.. dia dah seksi. Dahlah da seksi, nak jadi Gangster plak tu.. Argghhh tak boleh jadik ni!











Gilak ah Selena sekarang berani tunjuk perut... itu takpe lagi.. siap nampak bra lagi.. wth Selena? Di manakah Selena Gomez yang innocent dan manis tu?

J.B sila didik girlfriend anda.. kikiki

Wednesday, October 19, 2011

Wordless Wednesday #3 - Mia Sara Nasuha Yang Kiut Miut



Baru perasan iklan Digi ni model die Mia Sara Nasuha dan Papa nya.. hehehe.. so sweetttt..



Tuesday, October 18, 2011

Doa Yang Baik - Baik Saje...

  2 comments    
categories: , ,

Ku sangka panas hingga ke petang.. rupanya hujan di tengah hari.. waaaaa..




Bangunan yang indah berwarna jingga hampir mencakar langit (ok tipu) dan sistem kawalan sekuriti yang canggih (kononnya) sebenarnya tidak menjaminkan apa-apa. Mungkin jugak, salah kami, mungkin kecuaian kami. Mungkin juga.

Seperti yang aku belajar zaman kat menara gading dulu, Sekuriti ni bukan lah satu produk, tapi satu proses. Proses di mana kita perlu tambah baik setiap waktu, orang putih kate.. enhance lah.

Yelah, contohnya, rumah dah siap berkunci bermangga dekat pintu, orang boleh pecah masuk guna tingkap. Bila tingkap dah bergril, orang masuk guna bumbung plak.Bile  kat bumbung dah letak jaring, jala segala macam pon.. rupe2nye orang yang masuk tu guna ilmu hitam, boleh tembus dinding. Ah sudah

Pendek katanya, hang jangan dok caya sangat kalau kawasan perumahan korang tu ade pak guard.. Hang kena jugak tambah mangga, gril, cctv, ayat kursi, pendinding dan macam2 lagi.. hehehe. Yang penting jangan lupe doa selalu agar dilindungi dari kezaliman manusia nih








Setelah dua kali rumah dimasuki pencuri dalam masa kurang sebulan, adakah anda rasa kami akan bertahan dalam rumah yang sama? Hehe.. tidak seberani itu, sanggup masuk Fear Factor lagi dari duduk dalam rumah tu.

Sesi pengosongan pun bermula, isk isk serius rasa sedih jugak masa nak pindah tu. Sedih sebab jadi kaum nomad sejak akhir-akhir ni. Banyak jugak kenangan kami bertujuh kat rumah ni walaupun tak sampai 4 bulan duduk sini.Tapi takpe.. hidup perlu diteruskan.. cewahhhh.. 





Ha ni la hasil punggahan barang-barang kami berlima dari lori.. eh ni baru 1/2 ni.. Adeh.. lenguh tangan angkat tong gas dan peti sejuk






Haha.. sedikit gambaran rumah baru.. lalala


Walaupun rumah baru ni tak secantik rumah lama.. tapi percayalah sebenarnya kecantikan tidak menjamin apa- apa yang konkrit ( Kah kah kah apehal dari tadi semuanya tidak menjaminkan apa-apa? Prejudis sungguh) . Biar pun kecik dari rumah lama, tapi takpe .. sesuai dengan kepadatan penghuni sekarang. Barang pun senang nak kemas.. takdelah serabut sangat.


Ape yang aku suka dengan rumah baru:

  • Rumah kat atas tanah.. memang rumah impian aku la kan.. ( dulik ape rumah sewa pun :p ). Barulah more to nature.. memijak rumput-rumput yang menghijau sambil menghirup udara segar setiap pagi.. :D

  • Ada jiran yang sangat caring dan baik hati.. hihihi.. lega hati.. pergi kerja dengan hati yang tenang tanpa gundah gulana.. aiceh.. 

  • Dekat dengan surau.. Alhamdulillah.. dekat dengan masjid jugak.. Alhamdulillah sekali lagi

  • Dekat dengan Giant.. Mydin.. senang la nak beli barang-barang rumah.. barang-barang dapur.. boleh la masak slalu.. kah kah kah





Doakan yang baik-baik ye ? :)




Friday, October 7, 2011

Kanser Payudara - I Love Women

  No comments    
categories: , ,




I love them young and ripe, or old and lined
I love the softness of their breasts
Their firm rosy nipples

I love being with them at work,
At home, in bed, in the shower

I love being close enough to fell the flesh of lovers
Who don't know I'm there

I love to feel the breath of children
who don't know I'm doing to their mothers

I love their sweet ignorance
their naive consent as I push against their tender skin

I love plunging deep inside them
and slowly taking control of their pliable bodies

I love the terror on their faces
when they really find out who really I am

I love their tears and thrashing
when they try, too late to fight me

In the past year alone, I've taken more than a million women

Tomorrow I'll take the first of a million more

And as for you?

Well, we have a 1-in-20 chance of meeting

Perhaps we already have

- dipetik dari Cleo, Oktober 2011




Help stop Breast Cancer
 The No 1 killer of Malaysian women


Visit www.breastcancer.org.my for more info 




Thursday, October 6, 2011

Thank You Steve Jobs

  3 comments    
categories: , , , ,






5/10/2011 & 6/10/2011 mungkin hari yang menyedihkan bagi pengguna-pengguna Apple

5/10/2011 adalah hari yang konon-kononnya pelepasan iPhone 5, tapi yang kelua r iPhone 4S jer

6/10/2011 pulak ialah kematian seseorang yang banyak berjasa kepada Apple.

Steve Jobs sangat dikenali  dalam kepakarannya dalam revolusi dunia komputer dan telefon pintar.


Syarikat Apple turut mengeluarkan kenyataan sebagai tribute kepada Steve,

"Steve's brilliance, passion and energy were the source of countless innovations that enrich and improve all of our lives … The world is immeasurably better because of Steve."




Bill Gates, bekas eksekutif Microsoft turut memberi kenyataan,



"The world rarely sees someone who has had the profound impact Steve has had, the effects of which will be felt for many generations to come. For those of us lucky enough to get to work with him, it's been an insanely great honour. I will miss Steve immensely."


Sememangnya Steve akan diingati selama-lamanya


"Being the richest man in the cemetery doesn't matter to me … Going to bed at night saying we've done something wonderful … that's what matters to me." - Steve Jobs








Wednesday, October 5, 2011

Wordless Wednesday #1 (This is the FIRST TIME!)



I have the worst flu ever. Sorry to my colleagues cause have to bear hearing the irritating sound which is me, snorting once in a minute.

I have take my medication and it makes me feel like flying in the air ( So Sleepy... ZzzzZZZZ..)

Please pray for my health..

Please...

Please...

Please....



(Eh kate wordless???)


Monday, October 3, 2011

Wargghhh Sejak Bile Aku Terminat Dengan Justin Bieber Ni???




Motif Title Dimulakan Dengan Capital Letter? Ingat berita dari Bernama ke??

Dulu kan aku geli sangat dengan lagu si bibir ni, ala.. lagu Bebey bebey bebey ohhh tu.. Rase macam.. eh tolonglah jantan ni! Suara ko dahlah macam pempuan comel! 

Rupe-rupenye dia memang comel pon .. Tapiii.. ohhh sorry.. muke jambu tak maen lah beb! Gua suke yang muka ganas-ganas jerr.. ( stok lengan mesti ada parut2 macam mat-mat rempit tuuuu.. barulah nampak maskulin.. kah kah kah)





Selingan.. Ala ala tomeyyye dierr.. :P





Tapi sekarang.. aduh.. kenape beb? Kenape aku dah berubah??


Tetibe je aku terlayan lagu die That Should Be Me tu.. ulang-ulang aku dengar.. Aduhh malu la plak.

Tapi sebelum ni ade gak minat lagu die, alaa lagu dengan anak Will Smith tu.. tapi yang tu suke sebab lirik die yang positif dengan rap anak Will Smith.. Takde kena mengena pon dengan die.. hohoho


So aku pun tak dapat jawapan apesal tibe-tibe je aku dah tersuka die.. Tapi harapan la kan nak like Fan Page Facebook die.. Takmo takmo ( oh masih lagi ego )

So bile dah minat kat si Justin Bibir ni, mestilah nak taw perkembangan dan isu semasa pasal die kan.. (kate minat.. ).. Yang aku taw skarang die ni tengah kapel dengan si cantik manis Selena Gomez nih...





Bagi sesape yang tidak mengetahui, inilah Selena Gomez.. comel kan die??




Masalahnye sekarang.. aku denga citer kejap kapel, kejap dah break-up, kejap baik semula, kejap gaduh, kejap pegi bercuti bersama. Ehhhh mane satu ni? Pening mak taw.. Maka, oleh itu, aku pun melanggan dari Google untuk taw perkembangan diorang ni.. Hahaha.. gigih tak aku?








Haa.. Okay.. Sekarang dah senang.. kikiki


So, menurut news yang bertarikh  29/09/11  ni, menunjukkan bahawa Selena Gomez masih bersama lagi dengan Justin! And diorang sangat happy together! Ceh mengarut je rupanye cerita yang kononnya si Selena ni kate die nak boyfriend yang lagi matanglah, apelah.. heeeiishhh.. masyarakat...






Hee heee jangan jelez peminat-peminat Justin Bieber.. Sah sah lah dia tengah angau dengan minah Gomez ni.. kah kah kah











Tapi kan... yang aku perasan kan.. bila gambar diorang berdua ni kan.. Si Selena Gomez macam saje kan nak bagi panas kat pempuan-pempuan yang minat giler giler giler kat si Justin ni.. Fuhh.. nasib baik ler aku tak tergolong dalam kumpulan itu. eheheh