Wednesday, October 13, 2010

Oh Sesame Street yang sungguh mengimbau kenangan

Masa tengok tv5 iaitu channel Singapore tiba2 ada iklan pasal Sesame Street. Terus teringat dulu kecik2 sebelom pergi sekolah mesti nak tengok cerita ni. Suka tengok puppets yang dimainkan. Suka burung kuning, suka cookie monster, suka katak hijau!! Walaupun kadang2 boring sebab hari2 belajar ABC tapi masih lagi menghadap tv!  Jom belek watak2 dalam Sesame Street nih





Bert dan Ernie. Bert yang muka lonjong tu. Dia ni seorang yang pandai, tapi boring dan cepat marah. Ernie plak si muka bulat ni agak bimbo tapi macam ceria sket. Bert slalu marah Ernie. Hehe dulu aku pon tak paham sangat ape diorang cakap.. maklumlah Bahasa Inggeris, takde subtitle plak tu tapi aku dapat agak r yang si Bert ni emo orangnya..tengok jelah kening die. Hehehe.. Yang aku tak tahan, skarang diorang ni dijadikan simbol pasangan GAY yang bahagia!! Maklumlah dua2 jantan.. 40 years and still happily married katenyer..huhu macam-macam..





Nilah si Kermit The Frog..katak yang paling glamour di alam semesta ini! KOrang taw tak Kermit ni ade name yang dalam star kat Hollywood Walk of Fame tu.. Huh popular ko yek.. Apesal popular? Aku pon tak pasti sangat..aku tengok cam biase je, comel pon tak.Hehe.. Siap ade hit single - the rainbow connection. Huhu kermit oh kermit


Hehe ni antara feveret aku masa dulu2. Bila tengok je burung bernama Big Bird ni terus rasa macam nak tergelak. Tak taw apa yang kelakar, maybe muka dia kot. Big Bird ni pon masok Hollywood Walk of Fame. Ceh.. glamour hang noh. Burung ni pandai nyanyi, pandai bersajak, pandai main ice skating. Bak kate orang, memang talented ah. 






Ni pon my peberet! Nama die Elmo.. Dia ni macam anak2 la.. kecik lagi. Dia bahasakan diri die bukan I, me, saya, aku tapi nama die sendirik.. Elmo. Comel kan?? Suara die pon comel je.. toddlers la katekan







Ya beliau bernama Count von Count. Kalau dah nama macam tu, takde keje lain r.. asek mengira jela.. Sume benda nak kira. Kelawar kat rumah die pon dia kira.. Yang tak tahan tu, beliau ni ada lagu tema dia sendirik.. tajuk die : When I'm alone, I count myself. One Count! Hahaha.. dia lah vampire paling cute di mata aku 







Tadaaa..!! Last but not least.. the most favourite character.. goes to.... ( drum sound ) ... COOKIE MONSTER!!! Hehe..memang dia nilah yang aku nanti-nantikan setiap kali tengok Sesame Street.. Aku tak rasa dia ni comel pon.. huduh adela..Nama pon monster kan.. Tapi aku suka tengok dia ni makan cookies! Gelojoh giler beb macam sedap giler la cookies tuh! Kalau dia makan, dia cakap ape pon aku tak paham. Die jugak bagi influence kat aku.. sebab dialah aku suke Cookies gak! Merengek-rengek gedik ngan mak nak cookies cam citer Sesame Street. Hahaha.. i lap u cookie monster!


Pendek kata, aku memang suka siri Sesame Street ni. Mak aku cakap, citer ni dah ada masa die kecik2 lagi.. mak aku pon suka tengok! Nanti anak aku tengok tak citer ni? Hehehehehehehe









One big happy family!!



2 comments:

  1. ske dracula tu..dia ske main piano pastu kat tepi dia mesi ada kelawar..hihi

    ReplyDelete
  2. hahaha..a'ah..comel kan count ni??

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)