Thursday, July 16, 2020

Mode Raya Aidilfitri Dalam PKP 2020/1441H

  32 comments    
categories: , , ,




Assalamualaikum & Selamat Pagi


Apa khabar? Sihat? Masih dalam PKPP kan kita?

Dah dapat sesuaikan diri dengan norma baru?

Masih pakai mask bila keluar rumah?

Masih basuh tangan lepas pegang barang?

Kalau masih buat maka bagus lah.. Hehehe

Nak cite pasal raya Aidilfitri ni, first time raya pertama aku di Key Ell aka Kuala Lumpur

Hahaha

Sedih dan sayu jugaklah tak dapat raya dengan mak dan abah






So aku beraya dengan famili makcik dan pakcik aku di Gombak

Alhamdulillah ade jugak famili terdekat kan

Dapatlah makan rendang, kuih siput, ketupat palas dan sayur lodeh

Hehehe





Mujurlah sekarang teknologi dah canggih kan, bolehlah buat video call, bercakap dengan nenek, mak, abah, pakcik, sepupu sepapat

Raya AidilAdha ni kita dah boleh raya macam biasa, so lega sikit







Apa-apapun, kita still kena berhati-hati ya

Vaksin masih belum didapati, virus masih lagi merebak

Sila amalkan langkah-langkah keselamatan dan penjarakkan sosial

Stay safe semua! 

Bye!

:)