Tuesday, May 5, 2020

Gelagat Kuarantin

  16 comments    
categories: 



Assalamualaikum & Selamat Pagi


Hai amacam? PKP nak abes dah. Ramai orang dah start kerja 04 Mei 2020 ni. Aku personally tak berapa setuju kena start kerja dah sebab banyak lagi kes aktif kat luar, tapi sebab ramai orang mula hilang punca pendapatan, so ada baiknya kita start je kehidupan normal dulu. Ramai orang suka, ramai jugak orang tak setuju. Well, aku yang jenis berkurung kat rumah je memang takde rasa beza sangat pon PKP ke tak.


Haha


Yang aku sedih cuma aku tak boleh beraya di kampung tahun ni. Huhuhu. Aku macam berharap boss aku bagi work from home sampai hujung Mei tapi nampak macam tak da harapan je. Pasrah jelah. Begitulah kehidupan seorang kuli. Anyway boss pon sama, kena kerja jugak so sama jugak la kot kuli ke boss. 


Anyway, dah masuk 12 Ramadan 1441 Hijrah. Kepada muslim muslimah semua, selamat berpuasa. Semoga ini bukan Ramadan terakhir buat kita. Doa banyak-banyak ye bulan ni InshaAllah makbul.



Sedih plak nak kena balik KL dah huwaaa







Hahaha



Okay.. bye stay safe semua.. Jangan berparti sana sini lagi.. Hahaha. Perjuangan masih belum berakhir


Bye!



16 comments:

  1. hahah zoom meeting tu betul..klo nak kene video kemain segak hahah

    ReplyDelete
  2. Sama lah. Macam tak boleh balik raya je nie :(

    ReplyDelete
  3. new normal.. tapi tengok kete banyak ja menderu2 manusia keluar. kalo kat Bangi ni rasanya kalo butik2 tu bukak memang penuh da dengan manusia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke..? ish tak takut ke mereka ni? tahun ni i xde baju raya pon xde mood haha

      Delete
  4. That first meme is so me hahaha
    bertahun tak kerja duduk rumah jaga ayah, tak sangka equivalent dengan quarantine haha

    ReplyDelete
  5. Memang terhibur sgt...salam ramadhan cikguzim follow sini

    ReplyDelete
  6. marilah kita bertabah tak dapat balik kampung.audio only tu kelakar sungguh la..video haruslah kena cecantik gitu.

    ReplyDelete
  7. Salam Ramadhan raz! Kita doa yang baik-baik je sepanjang musim covid ni 😉

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)