Friday, November 15, 2019

Aplikasi Mobile Malaysia Untuk Masalah Kereta Anda




Kalau kereta anda rosak tiba-tiba, apa yang anda lakukan?

Call family? Tunang? Boyfriend?

Kalau mereka tak free? Apa perlu anda lakukan? Menangis di bucu kereta?

Hehe.. jangan risau

Sekarang semua urusan dah mudah... Semua boleh dibuat di hujung jari

Apa yang perlu anda lakukan ialah download aplikasi di dalam telefon bimbit anda dan tadaa masalah boleh diselesaikan.. mudah kan?


Salah satu applikasi yang boleh dipercayai dan rating tinggi kat AppStore ialah CARPUT








Ada macam-macam servis kat dalam aplikasi Carput ni, boleh tukar bateri, fix tayar pancit, towing dan macam-macam lagilah. Korang kena register, and bagi details kereta sket, pastu nanti team Carput akan datang selesaikan. Oh ya, masa operasi ialah 7 am - 11.30 pm.


Lagi satu applikasi berguna ialah Bateriku.Com




Aplikasi ni memang untuk masalah bateri sahaja. Masa operasi ialah 7 a.m sehingga 12 tengah malam. Baca review kat AppStore pun memang elok-elok so boleh dipercayailah.

So apa lagi?

Download aplikasi ni siap-siap. Sediakan payung sebelum hujan.

Hehe

Ok bye!







10 comments:

  1. Wow, takku sangka ada App macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ade.. banyak lagi sebenarnya.. saya listkan yang agak popular dan reliable. hehe

      Delete
  2. Dengan ada apps macam ni kurang sikit risau kalau terjadi apa apa tengah jalan kan. nak menunggu orang nak membantu memang ambil masa itupun kalau mereka free. Bagus sangat ada apps dua ni. Kena download siap². Tq share

    ReplyDelete
  3. wahh bagus apps nih.,
    wak dh try bateriku.com tu mmg bole dipercayaii.,

    ReplyDelete
  4. nice sharing this app..memudahkan urusan bila kete rosak lepas ni..btw salam kenal ye :)

    ReplyDelete
  5. nice sharing.. baru tahu ni. hehehe

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)