Thursday, March 28, 2019

Lirik Lagu Rampas - Akim & The Majistret

  12 comments    
categories: 





RAMPAS

Air mata separuh mati yang ditahan
Diberhentikan lekuk kelopak
Dingin tubuh terkulai diam tak bernadi
Tangan bersaksi kita bergenggam

Rampas semua
Badanku belahlah dua
Ambil semuaku ada
Ikutkan sahaja hati
Atau apa yang kau rasa

Langkahpun lemah dalam susur pancaroba
Lekat di persimpangan dilema
Cuba keluar di jalan yang tak berarah
Tunggu serpihan bongkah cahaya

Putus segala
Hijab kau dan aku
Sampai nanti
Kita bertemu

Rampas semua
Badanku belahlah dua
Ambil semuaku ada
Ikutkan sahaja hati
Atau apa yang kau rasa


Sumber Lirik: http://www.1liriklagu.com/lirik-lagu-rampas-akim-the-majistret/






Komen sket:
Suka sangat lagu ni tak taw kenapa.. mungkin ade kena mengena dengan kehidupan hehehehhe
Walaupun awal-awal macam tak dengar sangat ape si Akem ni nyanyi, tapi bila part chorus terus menusuk tepat di hati haha

Good job Akim.. semoga tak berhenti berkarya :)


Tuesday, March 19, 2019

Doa Itu Senjata Paling Kuat





Hai

Assalamualaikum & Selamat Pagi :)

Pernah tak rasa dah putus asa, dah usaha macam-macam, tapi semua tak berhasil? Kau dah penat, and kau rasa macam nak stop semua usaha. Resepi kejayaan itu adalah usaha, doa dan tawakkal. 3 elemen ni mesti ada kalau nak sesuatu, tapi nasib kadang-kadang tak menyebelahi kita, tapi tak semestinya kita kena give up. Pada aku, it's okay to stop sekejap, tapi jangan sesekali kita berhenti berdoa.


Berdoa ni tak susah mana pun.. Berdoa dalam hati pun dah jadi doa kan? So apa-apa pun dalam hati tu mintak sume benda yang baik-baik dari Tuhan. Kata-kata pun satu doa, so instead ko membazirkan tenaga memaki-maki atau marah (ok susah ni sebenarnya), lagi baik kita berdoa. Mana tau masa tu masa doa kita termakbul? Cuba je jangan putus asa okay :)



And kalau ade orang tanya ko "Bila nak dapat anak?", "Bila nak dapat kerja?", "Bila nak kahwin?", ko jangan terus marah okay.. Jangan terus melenting. Ye memang sedih, sebab kadang-kadang apa yang kita nak di luar kuasa kita, tapi bukan senang nak fahamkan manusia.. Yes, memang annoying, tapi itu lumrah manusia, nak tengok perkembangan, nak tengok sesuatu tu berubah, atau curious..atau pun saja busy body. Hahaha.



Jangan marah, jangan terus nak defend diri. Jangan terus bermasam muka, sebaliknya berlapang dada jelah. Yelah tak kan kita nak cerita kat dia semua usaha kita untuk mencapai ke arah itu ye tak? Unless kau memang rajin nak cerita kat si penanya lah. Instead kita berkecil hati, kita suruh je dia doakan kita. InshaAllah ramai-ramai doa, nanti termakbullah jua, dan mungkin lebih dari apa yang kita minta. Cuba okay? Aminn..


Bye!


Note: Baru aku perasan kat gambar atas tu ada salah eja, tapi paham-paham jela ye? :D




Wednesday, March 6, 2019

First Entry in 2019

  12 comments    
categories: , ,





Seperti tajuk yang tertera di atas, ingin saya memaklumkan yang saya sangat kecewa dengan pencapaian saya iaitu untuk menghidupkan kembali BLOG ini bermula dengan hambar sekali, sebab bulan 3 baru update first entry :p  .. 

Kelakar kan? Tiap-tiap tahun azam same je.. nak aktif berblog.. nak kurus.. nak mengamalkan healthy lifestyle.. tapi nan hado.. same je tetiap tahun


Kenapa oi


Hahahah


Sudahlah aku pun malas nak mengarang excuse-excuse aku yang lame ni


Ape-ape pun, harap masih ade orang sudi membaca blog ini.. Kalau takde pun tak apelah, I just like to write to myself :p

Okay semoga tahun ni memberi keajaiban kepada kita semua :) 

Aminn

Tilll then