Sunday, June 16, 2013

Jalan-Jalan: Mai Penang!

  21 comments    
categories: , , ,


Tahun ni kita jalan-jalan Malaysia ye.. Alhamdulillah ada jugak kesempatan untuk pergi berjalan. Pergi Pulau Pinang kali ni atas sebab kerja. Tapi kerja-kerja jugak, bercuti-cuti Malaysia pun ye jugak kan.. Hahaha. Bukan senang nak dapat gi Penang ni, so kena gunakan peluang sebaik-baiknya lah!




Check-in di Hotel B-Suite. Suka sangat bilik ni, besar and cosy. Lena sungguh aku tidur. Macam dah tak nak gi kerja dah. Haha





Okay sebelum kerja, jom pekena Nasi Kandar dulu...! Ni makan kat Kedai Kayu Original Nasi Kandar.. Gitulah lebih kurang nama kedainya. Aku memang dah lama tak makan nasi kandaq ni.. So memang licin licau lah!





Happy la tu dapat kerja hari Sabtu! :D






Fokusnye kawan-kawan aku ni





Malam Sabtu, mula-mula nak gi Queensbay Mall, tapi memandangkan takde mende pon nak beli, so baik gi makan kan... Makan untuk hidup, hidup untuk makan! Ngeh3






Sesi pemilihan ikan untuk dihadam





Lapar weii lapar.. !!!!!!!!!! Anyway, makanan sedap! 





Teka kat mana ni?






Jawapannya ialahhhhhh ... ok dah nampak sket aku bagi hint tu.. Bukit Bendera! Hehehe. Dah lama teringin nak ke sini.. Nak naik kereta kabel merah tu... Tapi sekarang dah tak merah la wei.. kaler biru rasenye.. Laju dah.. dulu kawan aku cakap slow.. Well, baguslah dah dinaiktaraf kan? :) Cepat je sampai atas bukit






Apa yang ada kat Bukit Bendera ni? Hehe.. kat sini boleh tgok pemandangan sekitar Pulau Pinang ni. Syok gak.. Pastu dalam ni ada pertunjukan ular, ada kuil, ada masjid, ada muzium burung hantu, ada replika cable car.. Haaa.. banyak kan? Pergi taw jangan tak gi






Nama pun Bukit Bendera, mesti lah ada bendera kan? Kami sayang Negeri Sembilan.. walaupun bukan asal sini. Hek3






Ni lah pertunjukan ular tu.. Kat sini jugak lah julung-julung kali dan pertama kalinya aku MEMEGANG ULAR. Geli. 





Percutian Pulau Pinang tamat di sini. Jumpe lagi Penang. Bye :)




21 comments:

  1. wuaaa lamaa xpii penang kampung ceq ;p

    ReplyDelete
  2. lama tak pi penang... last ke sana tahun 2004... lama dah tu... ni kena pi ni...

    ReplyDelete
  3. penang ni kalau balik kg mesti jenjalan jugak la. Almaklum kg x jauh x penang.kedah dgn penang kan macam berjiran ke. nak2 lagi saya org kulim je... kadang2 x tau nak pi mana dah. dari kecik mak ayah selalu bawak jalan penang.. dah besar pun selalu jugak lepak2 dengan kawan2.. dah kawen pun kalau cuti2 balik kampung adik beradik ajak jenjalan penang

    ReplyDelete
  4. sedapnya papadom tu..6 tahun duk kat kedah..penang tu dah jadi tempat lepak :)

    ReplyDelete
  5. last cikda gi penang tahun 2010..rindu pulak nak pekena nasi kandaq ori.. nyummnyumm..

    ReplyDelete
  6. wow! serius bilik tu memang besar.. tak pernah lagi lyla check in bilik besar mcm tu.. haha, slalu ambik yg murah jew.. kih3.

    dari dulu teringin pegi bukit bendera.. btw, teringin nak tau, yang kwn awak duk tunjuk kat projektor tu apa? kumbang?

    ReplyDelete
  7. dah pergi pun semua tempat yg awak kabo atas nie.. kahkahakah.... :P

    ReplyDelete
  8. @nur lyla

    ha'ah.. kumbang.. mewakili bug atau defect dalam system :)

    same la.. ni pon sbb disponsor company, kalau x g hotel bajet murah je la.. hehehe

    ReplyDelete
  9. untunglaa xajak skali... ekeke

    ReplyDelete
  10. xpernah samapi bukit bendera lagi..
    walaupun kampung hanya di Kedah..
    ehehehe

    ReplyDelete
  11. sebut je pasal Pulang Pinang nie, Mieya tetiba rindu nak mai sana

    ReplyDelete
  12. Wahh.. Tak pernah pergi penang so far. lamenya rasa.. huhu

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)