Tuesday, February 19, 2013

Jalan-Jalan: Kuantan, Pahang


Salam 1 Malaysia semua,

Alhamdulillah.. ramai kawan-kawan yang nak berkahwin, jauh - jauh plak.. al-maklumlah ofismate aku ni bertaburan di sekitar Malaysia. Setiap satu negeri, ade at least satu wakil.. Haa.. unik tak? Hehe

So nak dijadikan cite, ofismet a.k.a jiran sebelah meja nak kawen time raya cina tu. Heh, timing elok punya.. Aku pon korbankan cuti, sanggup tak balik kampung halaman semata-mata nak tengok die kahwin. Sweet tak aku? Hahaha

Tapi bagus gak, aku pun dah lama giler tak ke Kuantan. Last time checked, hampir 15 tahun kot. Wow. Lama tu.. So, apa lagi? Jom jalan2 Kuantan!




Dah sampai... Instagram dulu.. hew3.. kitorang punye hotel bajet dekat2 sini la.. jalan kaki je kalo nak gi Berjaya Megamall ni.. tapi tak pegi pon, tak sempat






Perjalanan dari Puchong ke Kuantan ni agak memenatkan jugak (walaupun aku tak drive).. Lapar pon ade.. So kita minum dulu! Minum je kat restoran ni (tak ingat nama), and then lunch ditaja oleh kawan yang baik hati di rumahnya di Balok






Lepas lunch tajaan kawan yang baik hati, terus jadi hyperaktif lalu melompat - lompat di Pantai Balok







Swag







Singgah kat Kedai Batik.Cantik tak batik yang kami canting tu? Teeheehee







Keesokan hari, kami menuju ke tempat yang indah dan exciting, Air Terjun Pancing! Wuhuuuu.. Tapi nama formal dia Air Terjun Sungai Pandan.. hmmm mane datang Pancing tu aku pon tak sure








Subhanallah!








Sekali lalu dihadkan 5 orang sahaja! Nanti roboh plak ramai-ramai. Hew hew hew







Terima kasih kepada orang yang tak mandi, sudi ambil gambar kami dari jauh... walaupun dari jauh jer.. Ahahahahaha.

Seronok sangat kat sini. Lama tak mandi air terjun. Bila air tu terjun kena kat kepala, rasa macam keluar pulak segala benda yang menyesakkan otak. Memang best. Kat sini ada jugak orang terjun2, tapi.. tak payah tirula...








Lepas mandi-manda, lapar lah plak! Naik ke darat untuk mengisi perut






Last but not least.. tadaaaa! Pengantin! Tahniah kepada pasangan pengantin yang begitu segak dan ayu. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat :)


Ok bye!



22 comments:

  1. subhanallah... cantiknye air terjun tu.. dah r cuti raya cina sy xdpt p sekayu sebab hujan.. huhu.. tengok gambar ni terubat plak kekecewaan di hati.. ceewah! terharu tak? hehe


    ~ ezaini ~

    ReplyDelete
  2. Bestnya jalan-jalan di negeri orang.

    ReplyDelete
  3. @Anonymous

    ezaini : sekayu mcm slalu dengar tp kat mane ek? hehehe.. alaaa nape x link dgn blog?

    ReplyDelete
  4. Sampai ke Kuantan nape tak singgah ke Kuala Rompin, fresh udang galah ada tau.. :)

    ReplyDelete
  5. wahhh..banyak betul aktiviti..best gile ! :)

    ReplyDelete
  6. amboi syoknye melompat kat tepi pantai..
    kuantan dah smpai tapi cuma lalu kat situ je la..huhu

    ReplyDelete
  7. gila cantikKKKKK!!!! AIM NI NAK NAK NAKKK

    ReplyDelete
  8. peh, air terjun tu yg best tu

    ReplyDelete
  9. wah seronoknya... akak dok lama gak kuantan tapi tak pernah ada peluang jalan2 kat air terjun tu... dah pindah melaka... teringin pulak nak ke situ... huhuhu

    ReplyDelete
  10. waah raz gi kuantan ker..bila nak datang lg? jemput laa singgah umah nana.kalau datang ramai2 ngan kawan-kawan, jemput la datang homestay kami..harga paling murah2 punyaaaa.konfem!hihihi
    (sowi..sempat pomot lak kan...hihi)

    ReplyDelete
  11. @NaNa

    hehe insyaallah klu sy pergi lg :)

    ReplyDelete
  12. air pantai dgn air terjun knp colour coklat..hehehee

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)