Thursday, December 12, 2013

Lirik Lagu Counting Stars - One Republic



Counting Stars

[Chorus]
Lately I been, I been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby, I been, I been prayin' hard
Said no more counting dollars
We'll be counting stars
Yeah, we'll be counting stars


 
[Verse 1]
I see this life
Like a swinging vine
Swing my heart across the line
In my face is flashing signs
Seek it out and ye shall find

Old, but I'm not that old
Young, but I'm not that bold
And I don't think the world is sold
I'm just doing what we're told

I feel something so right
By doing the wrong thing
And I feel something so wrong
By doing the right thing
I could lie, could lie, could lie
Everything that kills me makes me feel alive



[Chorus]
Lately I been, I been losing sleep (hey!)
Dreaming about the things that we could be
But baby, I been, I been prayin' hard (hey!)
Said no more counting dollars
We'll be counting stars
Lately I been, I been losing sleep (hey!)
Dreaming about the things that we could be
But baby, I been, I been prayin' hard (hey!)
Said no more counting dollars
We'll be, we'll be counting stars

 

[Verse 2]
I feel the love
And I feel it burn
Down this river every turn
Hope is a four letter word
Make that money
Watch it burn

Old, but I'm not that old
Young, but I'm not that bold
And I don't think the world is sold
I'm just doing what we're told

And I feel something so wrong
By doing the right thing
I could lie, could lie, could lie
Everything that downs me makes me wanna fly

 

[Chorus]
Lately I been, I been losing sleep (hey!)
Dreaming about the things that we could be
But baby, I been, I been prayin' hard
Said no more counting dollars
We'll be counting stars
Lately I been, I been losing sleep (hey!)
Dreaming about the things that we could be
But baby, I been, I been prayin' hard (hey!)
Said no more counting dollars
We'll be, we'll be counting stars

 

[Bridge 4x:]
Take that money
Watch it burn
Sink in the river
The lessons I learned

Everything that kills me makes me feel alive

 

[Chorus]
Lately I been, I been losing sleep (hey!)
Dreaming about the things that we could be
But baby, I been, I been prayin' hard (hey!)
Said no more counting dollars
We'll be counting stars
Lately I been, I been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
But baby, I been, I been prayin' hard
Said no more counting dollars
We'll be, we'll be counting stars

 

[Outro 4x:]
Take that money
Watch it burn
Sink in the river
The lessons I learned 






Lagu best giler

Selamat mendengar!



Download lagu di sini:
|
v





Monday, December 9, 2013

Friday, December 6, 2013

Siapa berani naik Ali Baba dekat Fun Fair?






Hah!

Pernah nampak tak game ni? Alaaa.. kalau kat Fun Fair kat Malaysia ni mesti ada punya.. Aku jumpa game ni sejak dari aku duduk Nilai lagi.. pastu aku jumpa kat Senawang, Bukit Jalil pon..

Tengok macam best kan? Boleh melayang-layang di udara macam Aladdin kan? Haha.. Nama game ni Ali Baba. Sebab apa nama dia Ali Baba aku pon tak taw.. Maybe macam kita tengah naik tikar terbang kot

Yang penting aku tak suka game ni. Hahahaha tak pernah try pon.. Semua orang suruh try tapi aku takut. Tapi teringin. Isk





Nampak macam tak tinggi tapi still. mencuakkan. dan menakutkan!




Elehhh belum gerak boleh la senyum manis camni.. haha






 Gayat la woiiii







Hari tu main game Space Shuttle ni pon aku dah terjerit-jerit macam orang gila. Sepupu-sepupu aku rileks je enjoy the view. Kenapa aku macam ni? Memalukan btol!


Tabik hormat kepada orang yang dah naik Ali Baba






Video orang putih naik Ali Baba.. Any last word? HAHAHAHAHA






Cuba tengok video ni.. Mula-mula konon berani nak rakam.. Last-last .. mengucap panjang.. Kah kah kah





Bye!


Wednesday, December 4, 2013

Saturday, November 30, 2013

Potongan Harga 50% Jika Off Handphone di Restoran






Taw tak di sebuah restoran Arab kat Jurusalem, pihak pengurusan restoran akan memberikan potongan harga sehingga 50% jika anda off handhone anda sewaktu makan. Gila lah! Just off phone anda dalam masa yang sekejap, dapat makan murah dah. Hehe

Kenapa owner restoran tu murah hati sesangat?

Menurut beliau, dia dah penat dan muak melihat pasangan yang datang, suami isteri atau kekasih, bukannya datang makan atau berbual sesama diorang, tapi sibuk dengan smartphone masing-masing! Ada tu siap tak makan langsung, then bila nak makan, makanan dah sejuk and diorang suruh restoran panaskan semula... !

Pada mulanya, owner restoran tu nak mewajibkan semua orang yang nak masuk ke dalam restoran tu memberi handpone mereka untuk disimpan dulu.. ala macam nak masuk dewan exam tu, tapi macam kejam sangat kan.. so kena la buat potongan harga


Pada beliau, masa untuk makan bersama sepatutnya menjadi romantik, mata bertentang mata, saling bertukar-tukar senyuman tetapi sekarang? Mata mereka lebih tertumpu kepada handphone mereka yang canggih tu.... Huhuhu


Okaylah aku memang terasa jugak dengan artikel ni, sebab aku pon suka sangat main handphone sambil makan. Sebelum makan, check-in dulu kat Foursqure, makan kat mana, show-off sket.. kikiki.. Pastu sementara tunggu makanan sampai, main Twitter jap.. Bila makanan dah sampai plak, snap gambar makanan masuk dalam Instagram plak... Then time sedang makan tengok Facebook plak sambil comment2... !


Amboi3.. orang yag jauh dari kita, kita sibuk layan, tapi orang yang dekat, kita buat tak tahu je kan? Tapi nak buat camana? Dah sume kawan-kawan aku pun lebih kurang macam tu jugak. Kah3. Semua sibuk dengan smartphone masing2 yang canggih manggih tu

So yuolls, time makan tu apa salahnya kita borak-borak kasual dan bergelak ketawa secara semulajadi, bukan gelak sorang-sorang sambil tengok handphone! Kalau nak cakap, cakap je.. tak payah nak menaip komen sangat.. Whassap ke, WeChat ke, tinggalkan jap.. :)

p/s: Dekat Malaysia ada tak restoran yang bagi 50% discount macam tu? Kalau ada aku nak gi je! Jimat sket! Apelah sangat tutup phone dalam masa sejam kan?


Bye!






Friday, October 25, 2013

Monday, October 7, 2013

Pulau Socotra


Assalamualaikum dan hi.. Hari ni bangun awal sebab sahur.. dannn akhirnya ada masa nak bermanja dengan blog.. Hak3. Saja nak cite, sekarang ni keje banyak sket kat office. Dah takde masa sangat nak bukak blog.. uhuhu

Dan tahun ni jugak, aku tak g bercuti di oversea.. eceh. Nak bercuti kat oversea je ko nyah.. kelass
Takdelah, orang kata time muda (muda ke??) ni jelah nak jalan-jalan tengok negara orang.Nanti dah tua, banyak komitmen dan tak sempat nak fikir untuk jalan-jalan..Hmmm takpelah, kalau ada rezeki berjalan lah kita ye di bumi Allah ni

Tapi tadi google2 jumpa satu pokok pelik.. macam tak pernah nampak kat Malaysia ni..Rupanya pokok tu ada kat Pulau Socotra je.. Hoho! Cantik gila kot pulau ni.. Banyak spesis pokok pelik2 kat sini. Tapi yang peliknya, kenapa Pulau Socora ni tak glamour ek? Kalau ada kat Malaysia ni, confirm2 banyak gila kempen melawat pulau ni, nak buat duit kan.. 



Ni lah imej pokok yang aku jumpa tu. Nama pokok ni pokok Darah Naga. Erk. Scary tak? Takde kat tempat lain tau, cuma ada kat pulau Socotra je. Kenapa darah naga? Sebab getahnya berwarna merah.





Cantik kan? 





Ni wajah-wajah orang tempatan kat sana. Macam orang arab kan? Hehe. Memang pulau ni terletak 80 km sebelah timur Tanduk Afrika dan 380 km selatan Jazirah Arab. Ia termasuk dalam Republik Yaman. Tapi pulau ni memang terpencil. Takda orang datang sangat pon. Takde facilities macam hotel atau resort2 ke.. padahal pulau dia unik and cantik sesangat. Orang kat sini cakap bahasa diorang sendiri, iaitu Semit Soqotri. 



Pokok pelik lagi.. Namanya Dorstenia Socotra. Nice name, huh?



Ada yang menggelarkan pulau ni Pulau Neraka sebab dia terpencil dan tak ramai orang datang. Huh, weird kan? Neraka takkan lah cantik macam ni.. Ada jugak yang panggil pulau ni Pulau Persembunyian Dajjal.. Hmm.. Wallahualam.. 




Iklim kat sini panas dan kering



Kawasan penempatan penduduk. Sebab pulau ni terpencil, so memang tiada pengaruh kemodenan di sini. Teringin plak nak gi sini. Hoh teringin gi tempat pelik-pelik plak.

p/s: Lepas google 'Any chance for me to go to Socotra Island?',  rupa-rupanya pulau ni dah tak misteri sangatlah. Dah ramai sangat orang pergi. Airport, hotel, tourist guide.. suma ada. Google jer. Pasni leh masukkan senarai tempat untuk honeymoon ek. Kah3. Paris, London sume tu common sangatlah. :p


Ok bye. Nak siap2 gi opis.

Laters.



Saturday, October 5, 2013

(Lagu Lawak) Lirik Lagu Ylvis - The Fox (What The Fox Say?)




The Fox

Dog goes woof
Cat goes meow
Bird goes tweet
and mouse goes squeek

Cow goes moo
Frog goes croak
and the elephant goes toot

Ducks say quack
and fish go blub
and the seal goes ow ow ow ow ow

But theres one sound
That no one knows

What does the fox say?
Ring-ding-ding-ding-dingeringeding!

Gering-ding-ding-ding-dingeringeding!
Gering-ding-ding-ding-dingeringeding!

What the fox say?

Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pow!
Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pow!
Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pow!

What the fox say?

Hatee-hatee-hatee-ho!
Hatee-hatee-hatee-ho!
Hatee-hatee-hatee-ho!

What the fox say?

Joff-tchoff-tchoffo-tchoffo-tchoff!
Tchoff-tchoff-tchoffo-tchoffo-tchoff!
Joff-tchoff-tchoffo-tchoffo-tchoff!

What the fox say?



Big blue eyes
Pointy nose
Chasing mice
and digging holes

Tiny paws
Up the hill
Suddenly youre standing still

Your fur is red
So beautiful
Like an angel in disguise

But if you meet
a friendly horse

Will you communicate by
mo-o-o-o-orse?
mo-o-o-o-orse?
mo-o-o-o-orse?


How will you speak to that
ho-o-o-o-orse?
ho-o-o-o-orse?
ho-o-o-o-orse?

What does the fox say?

Jacha-chacha-chacha-chow!
Chacha-chacha-chacha-chow!
Chacha-chacha-chacha-chow!

What the fox say?

Fraka-kaka-kaka-kaka-kow!
Fraka-kaka-kaka-kaka-kow!
Fraka-kaka-kaka-kaka-kow!

What the fox say?

A-hee-ahee ha-hee!
A-hee-ahee ha-hee!
A-hee-ahee ha-hee!
What the fox say?

A-oo-oo-oo-ooo!
Woo-oo-oo-ooo!

What does the fox say?

The secret of the fox
Ancient mystery
Somewhere deep in the woods
I know youre hiding
What is your sound?
Will we ever know?
Will always be a mystery

What do you say?

Youre my guardian angel
Hiding in the woods
What is your sound?



(Fox Sings)
Wa-wa-way-do Wub-wid-bid-dum-way-do Wa-wa-way-do

Will we ever know?

(Fox Sings)
Bay-budabud-dum-bam

I want to

(Fox sings)
Mama-dum-day-do

I want to
I want to know!


(Fox sings)
Abay-ba-da bum-bum bay-do





                      Lawak kan lagu ni?

Sekarang gak cari kat YouTube macam mana bunyi musang yang sebenar!





Saturday, September 21, 2013

Wednesday, September 4, 2013

Thursday, August 22, 2013

Mak ada Super Power




Haaaa... mesti selalu terjadi kat korang kan?

Haha

Ke kat aku je?

Ehhh no way.. I am not the only one lah

Hahahaha

Kadang-kadang aku macam pelik gak

Aku dah check banyak kali kot.. tak jumpe gak

Bile mak sampai.. jeng jeng jeng!

Rasenye bila diorang jadi mak, diorang terus dapat super power tu lah

Bye !



Wednesday, August 14, 2013

Monday, July 15, 2013

Kekeliruan Di Bulan Ramadhan dan Hukumnya




Sumber : Kitab Ahkam al-Siyam

  • Menggunakan titisan Eye Mo TIDAK membatalkan puasa sebab mata bukan ruang yang terbuka
  • Memakai celak TIDAK membatalkan puasa menurut fatwa Syeikh al-Syarbasi
  • Suntikan melalui dubur memBATALkan puasa sebab merupakan ruang yang terbuka
  • Suntikan melalui urat TIDAK membatalkan puasa mengikut fatwa yang dikeluarkan oleh Lujnah al-Azhar 1948, apa yang sampai ke dalam badan melalui bukan rongga tidak membatalkan puasa.
  • Kalau agas, lalat atau debu jalan masuk ke dalam rongga badan juga TAK BATAL sebab umum balwa ( sukar untuk dielak )
  • Air kumur yang dimasukkan dalam hidung ketika berwuduk juga TIDAK membatalkan puasa jika tidak berlebih-lebihan
  • Puasa orang yang dipaksa makan atau minum pun TAK BATAL kerana itu bukanlah kemahuannya
  • Sengaja muntah akan membatalkan puasa tapi kalau tidak sengaja maka tidak batal menurut riwayat Abu Hurairah daripada Abi Daud dan al-Tirmizi
  • Mani yang keluar secara SENGAJA seperti bercumbu akan BATAL puasanya
  • Mani yang keluar secara tidak sengaja maka tidak batal puasanya
  • Makruh secara tahrim bercumbu di bulan Ramadhan dengan isteri pada siang hari bagi orang yang shahwatnya bergelora sama ada lelaki atau perempuan menurut pendapat mazhab Hanafi dan Syafie.
  • Mengambil pil penahan haid pada bulan Ramadhan kerana ingin berpuasa penuh adalah DIBOLEHKAN tetapi AFDAL jangan mengambilnya kerana kekal mengikut takdir Allah s.w.t teehadap wanita menurut pendapat Syeikh Uthaimin dan Dr. Yusuf al-Qardawi.
  • Menggunakan ubat gigi pada siang hari di bulan Ramadhan DIBOLEHKAN tetapi AFDAL ditinggalkan kerana dibimbangi rasanya sampai ke dalam perut menurut pendapat Syeikh Uthaimin
  • Orang yang sakit buah pinggang yang dinasihatkan berbuka oleh pakar boleh berbuka dan tidak perlu qada’ sebaliknya memberi makan kepada orang miskin mengikut berapa hari puasa yang ditinggalkannya dengan kadar secupak ( fidyah ). Jika sudah sembuh, bolehlah menggantikannya – fatwa Ibn Jabrin
  • Menggunakan inhaler bagi orang yang berpenyakit asma DIBOLEHKAN kerana gas tidak sampai ke perut tetapi sekadar untuk pernafasan – pendapat Syeikh Hushaimi dan Syeikh Ibn Jabrin
  • Menelan balgram atau sejenis kahak bagi yang tua dan sukar untuk meludahkannya semula adalah sah puasa – fatwa al-Syarbasi
  • Menggunakan oksigen buatan bagi yang terbang ke angkasa TIDAK membatalkan puasa – fatwa Syeikh al-Syarbasi
  • Merokok memBATALkan puasa seperti pendapat jumhur ulama’

This entry was posted in

Sunday, June 23, 2013

Review: Monster University





Kalau siapa pernah tengok Monster Inc mesti nak menonton Monster University

Dan anda tidak akan kecewa

Percayalah!!!

Walaupun mungkin sesetengah orang rasa cerita kartun ni sesuai untuk kanak-kanak sahaja, anda salah.

Banyak sangat pengajaran dalam cerita ni yang boleh menjadi iktibar untuk semua lapisan umur, antaranya:


  • Kalau kita ada cita-cita, kita mesti kena berusaha ke arah itu, tak kira apa pun cabarannya!


  • Jangan cepat putus asa.. 


  • Jangan harap pada mak ayah, walaupun maybe mak ayah kita kaya & famous, tak semestinya kita akan jadi macam diorang, kita kena berusaha jugak


  • Kawan masa senang ramai, kawan masa susah sedikit


  • Belajar rajin-rajin bila masuk U! Hehe


  • Jangan pandang rendah kat orang 






Karakter kegemaran saya









Rating: 10/10


Suka!!!




Sunday, June 16, 2013

Jalan-Jalan: Mai Penang!



Tahun ni kita jalan-jalan Malaysia ye.. Alhamdulillah ada jugak kesempatan untuk pergi berjalan. Pergi Pulau Pinang kali ni atas sebab kerja. Tapi kerja-kerja jugak, bercuti-cuti Malaysia pun ye jugak kan.. Hahaha. Bukan senang nak dapat gi Penang ni, so kena gunakan peluang sebaik-baiknya lah!




Check-in di Hotel B-Suite. Suka sangat bilik ni, besar and cosy. Lena sungguh aku tidur. Macam dah tak nak gi kerja dah. Haha





Okay sebelum kerja, jom pekena Nasi Kandar dulu...! Ni makan kat Kedai Kayu Original Nasi Kandar.. Gitulah lebih kurang nama kedainya. Aku memang dah lama tak makan nasi kandaq ni.. So memang licin licau lah!





Happy la tu dapat kerja hari Sabtu! :D






Fokusnye kawan-kawan aku ni





Malam Sabtu, mula-mula nak gi Queensbay Mall, tapi memandangkan takde mende pon nak beli, so baik gi makan kan... Makan untuk hidup, hidup untuk makan! Ngeh3






Sesi pemilihan ikan untuk dihadam





Lapar weii lapar.. !!!!!!!!!! Anyway, makanan sedap! 





Teka kat mana ni?






Jawapannya ialahhhhhh ... ok dah nampak sket aku bagi hint tu.. Bukit Bendera! Hehehe. Dah lama teringin nak ke sini.. Nak naik kereta kabel merah tu... Tapi sekarang dah tak merah la wei.. kaler biru rasenye.. Laju dah.. dulu kawan aku cakap slow.. Well, baguslah dah dinaiktaraf kan? :) Cepat je sampai atas bukit






Apa yang ada kat Bukit Bendera ni? Hehe.. kat sini boleh tgok pemandangan sekitar Pulau Pinang ni. Syok gak.. Pastu dalam ni ada pertunjukan ular, ada kuil, ada masjid, ada muzium burung hantu, ada replika cable car.. Haaa.. banyak kan? Pergi taw jangan tak gi






Nama pun Bukit Bendera, mesti lah ada bendera kan? Kami sayang Negeri Sembilan.. walaupun bukan asal sini. Hek3






Ni lah pertunjukan ular tu.. Kat sini jugak lah julung-julung kali dan pertama kalinya aku MEMEGANG ULAR. Geli. 





Percutian Pulau Pinang tamat di sini. Jumpe lagi Penang. Bye :)




Saturday, June 15, 2013

Muslim Pick Up Lines a.k.a Ayat Mengorat Orang Islam


P/S : Sekadar gurauan.. jangan serius sangat ye? :)








1. OH MY GOSH! I just saw part of your hair, now you're obliged to marry me.

2. Our parents engaged us when we were little, they must have forgotten to tell you.

3. I'd like to be more than just your brother in Islam.

4. Will my platinum VISA cover your dowry?

5. You can't play basketball with a jilbab on, marry me, and we will go one-on-one our entire life.

6. Will you help the cause of the Ummah by helping me fulfill my deen?

7. Wanna pray in jamaat? shoulder to shoulder, feet to feet?"

8. Assalamu alaikum, so what time does a hur al-ayn (beautiful person from Jannah) like you have to be back in paradise?

9. What school of thought do you follow because I thought about you all through school

10. Can I have your wali's phone number?

11. So, read any good Surahs lately?

12. Do you believe in the hereafter? Oh you do? Then you know what I'm hereafter.

13. Would you like to see my collection of Bukhari's?

14. Lets get married so I dont have to lower my gaze everytime you walk in the room

15. Didn't we meet when I went on Hajj/fought Jihad/ on the day we testified Allah was our lord?

16. It must be Laylatul Qadr. Because that's the night that angels come down from Heaven.

17. Sister, is your hijab naturally blonde?

18. You remind me of the Ka'aba. I can walk around you all day long.

19. That Noor on your face really brings out your eyes.

20. Do you work for Al-Qaeda? Because you've just abducted my heart.

21. Your father must be Osama Bin Laden, because you're da BOMB!

22. Are your feet tired? Because you've been performing Tawaaf in my mind all day long?

23. Would you like to help me wake up for Fajr?

24. I thought the "Hoor al-Ayn" only lived in Jannah.

25. That hijab really compliments your eyes..

26. Do you wanna date? I bought a box full when I went to Madinah.

27. Girl, you fine. I see praying five times a day has paid off.

28. That's a nice burka. Can I talk you out of it?

29. I didnt trip over my thobe, I fell for you.

30. Can I have ur number so I can wake you up for fajr?

31. Would you like to share my prayer-mat?

32. *Looks around girls hijab* "sorry, I was looking for the made in jannah tag"



Sumber asal:




This entry was posted in

Tuesday, June 11, 2013

Thursday, May 9, 2013

Review: 9.9.81






Tadaaa..! Lama tak menonton cerita hantu Thailand. Meh bace SINOPSIS ni:



Satu pagi, seorang perempuan bernama Wipawee telah membunuh dirinya dengan terjun dari tingkat 20 pangsapurinya dengan memakai baju pengantin. Motif Wipawee membunuh diri menjadi tanda tanya dan tidak ada siapa pun yang mengetahui, tetapi ada yang merasakan kejadian itu bukan insiden bunuh diri biasa. Ia disyaki daripada roh jahat atau telah disihir. Kejadian bunuh diri ini mempunyai hubung kait dengan sembilan insiden sama, di mana ia melibatkan lelaki yang tinggal bersebelahan pangsapurinya yang mempunyai perasaan terhadap Wipawee, orang gaji, rakan baiknya, seorang remaja yang mencuri barangnya, ibu bapanya, polis yang menyiasat kesnya, penyewa baru rumahnya dan teman lelakinya. Adakah misteri kematian Wipawee dapat dibongkar?




Komen saya:

  • Expectation saya begitu tinggi terhadap movie ni. Hehe. Mungkin kerana posternya yang begitu menyeramkan. Dahlah ada state Based On True Story gitu. Jadi 10x ganda seramnya la kononnya kalau berdasarkan kisah benar. Tapi hakikatnye seram lagi citer ni. 

  • Takde hantu baru atau kelainan contohnye seperti hantu buat gangnam style ke.. semuanya macam hantu-hantu kebiasaan.. So.. menguap jugak la 2,3 kali.. Banyak jugak elemen kejutan-kejutan yang macam boleh dijangka.. tapi okay jugakla

  • Lakonan pelakon-pelakon memang hebat dan menusuk hati. Huhu

  • Jalan cerita agak slow.. tapi kemas dan lancar. Mula-mula macam tertanya-tanya dan tak paham.. Tapi lama kelamaan semua persoalan tu akan terjawab pada setiap babak. 


Okay tu je kot.. Aku pun tak reti sangat nak kritik-kritik filem ni. :p


Overall, saya bagi 5.5/10 markah


Selamat menonton!!





Wednesday, May 8, 2013

Wednesday, May 1, 2013

Lirik Lagu Neng Nong Neng - Ahmad Dhani








NENG NONG NENG



Neng Neng Nong Neng Neng Neng Nong Neng
Neng Nong Neng Neng Nang Nong Neng Neng
Nong Neng Nong Nang Neng Nang Nong Neng
Neng

Kau sayangku
Kau cintaku
Kau pacarku
Diriku

Kau cantikku
Kau manisku
Kau lucuku
Diriku
Yeah...

Neng Neng Nong Neng Neng Neng Nong Neng
Neng Nong Neng Neng Nang Nong Neng Neng
Nong Neng Nong Nang Neng Nang Nong Neng
Neng

Kau Genitku
Kau Nakalku
Kau Tetap jadi sayangku
Kau seksiku
Kau centilku
Kau manjaku
Diriku

Kuingin terus lama pacaran disini
Ku terus mau hidup bersama kamu

Neng Neng Nong Neng Neng Neng Nong Neng
Neng Nong Neng Neng Nang Nong Neng Neng
Nong Neng Nong Nang Neng Nang Nong Neng
Neng

Kau tawaku
Kau tangisku
Kau temanku hidupku
Kau terangku
Kau gelapku
Kau hidup dan matiku
Yeah...

Ku ingin terus lama pacaran disini
Ku mau terus hidup bersama kamu

Neng Neng Nong Neng Neng Neng Nong Neng
Neng Nong Neng Neng Nang Nong Neng Neng
Nong Neng Nong Nang Neng Nang Nong Neng
Neng
Yeah...

Neng Neng Nong Neng Neng Neng Nong Neng
Neng Nong Neng Neng Nang Nong Neng Neng
Nong Neng Nong Nang Neng Nang Nong Neng
Neng

Kuingin terus lama pacaran disini
Ku mau terus hidup bersama kamu
Ku ingin terus lama terus pacaran disini
Ku mau terus hidup bersama kamu

Neng Neng Nong Neng Neng Neng Nong Neng
Neng Nong Neng Neng Nang Nong Neng Neng
Nong Neng Nong Nang Neng Nang Nong Neng
Neng



Nota Kaki:

  • Lagu ni Ahmad Dhani beli dari seorang peserta Indonesian Idol masa tengah audition. Ahmad Dhani beli dengan harga 5 juta rupiah. Woo dasat2.. Masa budak tu nyanyi, macam tak sedap.. sekali bila dah gubah balik.. hrmmmm.. menarik jugak.. layan laaa





Nampak smart la plak.. hehe




Ni video penyanyi asal:




Part last tu kelakar giler.. hahahahah!



BYE