Thursday, November 29, 2012

Zombie Menceriakan Hari-Hariku

  20 comments    
categories: ,


Hmm.. ada bau manusia!





Ahhh.. rusa pon jadiklah!





Zombie sakit mata





Polis jadi zombie





Kill zombie!




Perempuan pun boleh bunuh zombie dengan jayanya






Glenn, watak kegemaran saya dalam siri ni. Korean. Comel dan berani





Yang ni paling minat! Gagah tapi penyayang... awww









Jom tengok The Walking Dead! Dah season 3 dah weiiii



Sunday, November 25, 2012

Jalan-Jalan: Taman Safari, Bogor, Indonesia

  35 comments    
categories: , ,

Wah! Lame tak tengok blog nih! Hari tu gi Indon sekejap, best! Antara destinasi feveret aku ialah Taman Safari ni lah! Sebab tu terus wat entri tempat ni. hehe. Aku memang dah lama teringin nak gi tempat binatang macam safari ni, di mana haiwan-haiwan semua bebas berkeliaran dan tak duduk dalam sangkar. Bebas gituew.. 

Perjalanan nak gi Taman Safari ni dari Bandung ialah sekitar 3 jam. Kitorang gerak pkl 5 pagi (6 pagi waktu Malaysia). Awal tak? Hehe.. semangat giler ni nak tengok binatang! Pastu jalan kat sana... hmmm.. janganlah korang expect macam highway kat Malaysia. Jalan dia berbukit-bukau dan macam ular dipalu.. Sape tak tahan boleh pening + muntah woo.. Tapi aku tak maw tidur, aku nak tengok pemandangan sekeliling, cantik! Banyak padi bukit yang bertingkat-tingkat tu.. memang fascinating

So, sebelum sampai ke Taman Safari, korang akan nampak ada local jual carrot and pisang kat tepi jalan. So belilah, harga 20 000 rupiah (dalam RM6). Makanan tu bukan untuk korang taw! Untuk binatang laaa.. hehehe.

Harga nak masuk Taman Safari : 130 000 Rupiah (RM41.30) SEORANG (DEWASA)




Binatang pertama yang kutemui! Hey beautiful!






Tengok.. banyak rusa-rusa dan spesisnya berkeliaran.. tengok juga banyak kereta-kereta berhenti nak bagi makan





Cubaan pertama aku nak bagi makan binatang GAGAL! Cess.. tak nak layan aku kan.. takpe2






Zebra sangat friendly! Aku ingat zebra sombong sebab dia cantik sesangat.. keh3... don't judge the books by its cover






Haha kawan saya takut-takut.. tapi tengoklah tanduk dia tu.. seram sejuk gak






Tengok kat kereta depan.. ada zebra sedang menunggu makanan.. hee.. comelnyiew... rasa nak bawak  satu balik umah ler.. comel comel comeelllll!!!!!!!!! *hysteria*






Dalam Taman Safari ni ada macam kena lalu sungai-sungai kecik gini la.. so.. jangan bawak Produa Kancil gi sini taw.. ngeh3 tak kelakar.. tahu...






Ilama in the house~~!!!





Rambang mata kah??





Nampak tak siapa/apa yang duduk dengan bongkaknya di atas batu itu? Yang ni jangan bagi carrot, korang hulur je tangan korang keluar dari van. Hahaha! Jangan3.. bila dah masuk perkarangan haiwan-haiwan karnivor, korang kena tutup tingkap. Bahaya!




Raja Rimba sedang bersemayam. Jangan diganggu!






Okay time ni dah kena jalan sendirik! Tak naik kereta dah! See.. burung pon tak duduk dalam sangkar :)









Berani kan kawan aku ni amek gambar dengan binatang2 liar ni? Aku? Aku? * mengundur ke belakang buat2 tak nampak * Harga nak ambil gambar = 15000 rupiah (RM 5)






"Bro! Nak pic aku bayar dulu bro..."


Banyak lagi benda best dalam taman safari ni, best woo.. 1 hari memang tak abes la weh! Antaranya:


  • Cowboy Show.. best, memang best!
  • Persembahan dari gajah
  • Ada rumah penguin, dolphin & singa laut
  • Ada cable car! Tapi pendek je. tak puas
  • Taman tema air macam Sunway Lagoon tu...

Dan banyak lagik lah! Memang syok!






Ok bye~~


Wednesday, November 14, 2012

Kacang Gajus Menggemukkan?

  33 comments    
categories: , ,


As a typical woman,  I always worry for what I eat

And recently, scale shows some numbers that made me shock!

Sad.

Frustrated.

But still eat like nobody business

Kikiki

And my friends told me maybe because I'm eating cashew nuts

A lot maybe

This nut is kinda addictive that made you want to chew all the time even you just had a big portion lunch (Now I know why it's called cashew! Cashew = chew. Pretty same kan?)

Hmmm.. I don't know cashew can make you fat until yesterday..

But I have to say goodbye to you cashew

Don't blame me, blame my metabolism, no... don't blame anything

Byeeee





Sunday, November 11, 2012

Hanis Zalikha Dalam Majalah Rapi!

  22 comments    
categories: , ,



Aku tak beli pon.

Aku kan cheapskate a.k.a kedekut. Kah3

Curik2 baca kat kedai mamak pastu snap gambar. Hee

Dapatkan di kedai yang berdekatan ye!!


K bye


Jalan-Jalan: Dah Bertahun Dok KL, Baru La Ni Mai I-City

  14 comments    
categories: ,



Haa.. baca tajuk mesti rasa macam kesian kan?

Tapi takpelah.. asalkan dah dapat jejakkan kaki ke tanah I-City.. huahahahaha!

Sebenarnye masa time blajar lagi dah plan baik punyaa nak ke sana, masa tu I-City ni baru sangat bukak, tapi atas sebab2 yang tak dapat diatasi, cancella pulokkk

So.. now.. dah samapai pon.. Alhamdulillah (ecece bunyi macam g jauh sangat la tu!)








Kesimpulan yang aku leh buat, I-City ni tak macam yang aku expect

Tempat die kecik saje ( tapi nampak macam banyak construction kat sekitar tu...maybe ada penambahbaikan selepas ni )






Tak dak kamera canggih, so hentam sajala labu... pakai kamera handphone cabuk sahaja. Hihihi

Kitorang tak masuk pon tempat yang ada salji2 macam dalam citer SAM tu.. kih3

Mahal!

Lagipun dah lambat dah.. sajer je singgah kan

Permainan banyak untuk budak-budak je banyak..

Untuk yang adventure macam aku ni (Cewaaahh) tak sesuai la kot benda2 kat I-City ni











Pasal parking kat sini memang sakit hati sangat nih!

10 ringgit padahal aku gi tak sampai sejam pon!

Takmo g lagi! :P


Bye


Saturday, November 3, 2012

Lirik Lagu I Found You - The Wanted

  16 comments    
categories: 


I FOUND YOU

THE WANTED


She wants me to come over
I can tell her eyes don't lie
She's calling me in the dark
She moves us around the room where the lights turn like the sky
Confidence like a rock star

I wanna put my hands on her hands
Feel the heat from her skin
Get reckless in the starlight
I'm moving to the beat of her heart
I was so lost until tonight, tonight

I found you, in the darkest hour
I found you, in a pouring rain
I found you, when I was on my knees
And your love pulled me back again
Found you in a river of pure emotions
I found you, my only truth
I found you, with the music playing

I was lost til I found you, you, you
Til I found you, you, you

The night is getting colder
And I can't come off this high
I don't want this here to end
I know she feels the same
Cause I can see it in her eyes
She says can we start again

I wanna put my hands on her hands
Feel the heat from her skin
Get reckless in the starlight
She's moving to the beat of my heart
We were so lost until tonight, tonight

I found you, in the darkest hour
I found you, in a pouring rain
I found you, when I was all in need
And your love pulled me back again
Found you in a river of pure emotions
I found you, my only truth
I found you, with the music playing

I was lost til I found you, you, you
Til I found you, you, you

I said, people
We're all looking for love tonight
But sometimes we can't see it
We're blinded by light
And we all get low, all get low
Searching for that piece of mind
Just when I've given up
Looking for some kind inside

That's when I found you, you, you
I found you, you, you
I found you, you, you
I found you, you, you

I found you, in the darkest hour
I found you, in a pouring rain
I found you, when I was all in need
And your love pulled me back again
Found you in a river of pure emotions
I found you, my only truth
I found you, with the music playing

I was lost til I found you



P/S: Lagu ni best dan sedap sangat.. suke2











Tadaa.. Let me introduce you ... Siva Kaneswaran! Umur 23, ahli kumpulan The Wanted yang paling kemaih.. haha.. Mesti anda kompius kan dengan kewarganegaraannya.. Keh3..

Ayah dia Sri Lanka, mama dia plak Irish.. so jadilah Siva yang tebabooo!!! Panas panas




Ok bye!


Thursday, November 1, 2012

Bila Period Tak Ingat Allah?

  25 comments    
categories: ,



Lelaki:  "Masa period, ingat Allah tak?"

Perempuan: "Eh! Mestilah ingat!"

Lelaki: "Apa buktinya? Solat? Baca Quran?"



Silap si lelaki ni.. Walaupun perempuan tak boleh solat atau baca Al-Quran semasa datang haid. tak semestinya perempuan tu tak ingat Allah, atau tak boleh buat amalan yang memberikan pahala. Antara amalan-amalan yang boleh dilakukan sewaktu haid ialah:

  • Berzikir, bertahlil, bertahmid dan beristighfar
  • Berdoa termasuk ayat dari dalam Al-Quran dengan niat untuk berdoa, bukan niat baca Al-Quran (Jangan lupakan mak ayah kita masa period, jangan lupa Rasulullah  :)
  •  Menghadiri majlis-majlis agama
  • Berselawat ke atas Nabi 
  • Bersedekah dan berzakat
  •  Mendengar bacaan Al-Quran
  • Mambaca tafsir Al-Quran dan buku-buku agama

Okay.. so gurls... ingat, walaupon kita takleh sembahyang.. tak semestinya kita terus lupa pada Allah!

Have a nice day! :)