Thursday, June 28, 2012

Jalan-Jalan: Hatiku Tertinggal Di Universal Studio Singapore (USS) #2




Mak Datin - mak datin nak masuk USS

Tips:
  • Tak perlu pakai dress atau gown rambu-ramba di sana unless kamu datang memang sekadar untuk berposing dan bergambar. Sebabnya ada roller coster berpusing 360 darjah dan ade kawasan curah-curah air. Nanti luntur pula color dress cantik kamu
  • Sediakan air mineral sebotol sebab harga kat dalam USS mak oiii mahaiinya.. Botol jangan buang plak, boleh buat tadah air untuk digunakan semasa beristinjak. Makanan pon spare la takut lapar boleh makan atas roller coster. hee
  • Oh ye sila pakai kasut flat yer sebab anda akan mengalami kekejangan kaki akibat terlalu banyak berjalan. Prevention is better than cure!



Masa bergambar ni aku pon tak taw gerangan siapakah dia ini tapi nampak scary so buat2 takut la kan. Tadi google2 barulah taw nama dia Beetlejuice. Comel lah nama dia! Dia ni hantu yang menyeramkanlah masa tahun 1988. Ouh vintagenya






Bersama tugu Universal Studio.. hehe suka2 aku je bagi nama






Gloria!! We want to be fabulous like you!!!






Watak dalam citer The Mummy Return kot? Kagum dengan keberanian mereka berdiri di atas kayu yang panjang. Nampak gagah dan perkasa. Aummmm






Roller coster merah yang membuatkan jantung aku macam terhenti seketika. Nak jerit pun suara tak terkeluar. Huwaaa.. Nasib baik dah mengucap sebelum naik. Eh. 

Yang biru tak sempat naik. Next time maybe. Kalau berani. heee





Geng binatang huru-hara






Nak buat gambar passport sebenanye ni




Game-game best yang patut dicuba di dalam USS:

  • Jurassic Park Rapids Adventure. Duduk dalam boat dan dibawa ke sungai untuk melihat dinasour di tepi-tepi sungai. Best! Tapi kurang dinasour. Anda akan mengalami kebasahan. Kalau tak nak basah boleh beli raincoat 3 Dolar

  • Shrek 4-D Adventure. Jom join Shrek selamatkan Princess Fiona dari raja yang jahat it. Bukan sekadar menonton, tapi merasa juga. Hee hee memang best!

  • Enchanted Airways. Naik roller coster berkepala naga (bini Donkey). Nampak macam lekeh je tapi sebenanyeee ngeri gak la. (Ok ape2 roller coster pon mengerikanlah pada aku!)

  • Battlestar Galactica:HUMAN. Roller coster yang super-laju. Tak sukaaa!! Tapi try la kena try weh datang jauh tiket mahal jangan sia-siakannyaaa


  • TRANSFORMERS The Ride: The Ultimate 3D Battle. Syok sangat! Lawan robot-robot jahat! Bumblebee akan tolong kita nanti. Kita menang! Wohoooo!!

Eh sebenanya banyak lagi game yang best , cuma aku tak sempat nak try so senaraikan 6 jelah yang dah try. So overall USS memang best! Best giler! 1 hari memang tak cukup, make sure korang main sume game ea kalau nak gi nanti.

:)





49 comments:

  1. impian aku nak gi USS tak kesampaian.bestnyee
    korg stay kat mane beb..

    ReplyDelete
  2. waaah beshnye dah dpt g USS..
    nana aritu dah bli pakej tiket+hotel+flight smua..last2 burn cmtu je sbb silap tgk masa penerbangan..huhu..

    ReplyDelete
  3. syoknyee dapat pi singapore ek..xpe masa muda remaja ni la nak pi pon..

    ReplyDelete
  4. perghhh. best gilaa pegi USS! jelesnyaaaa! tapi, takut tang roller coaster tuh. serammm.


    syaz follow sini! :)

    ReplyDelete
  5. wah.. best nya g universal studio... nak jugak! hehe hai.. mila jenguk cnie yerr.. :)

    ReplyDelete
  6. woahh best!!

    cik razfira ni yg mane?

    ReplyDelete
  7. @Hanie Dew

    impian tu boleh tercapai lagi 1 hari nanti.. hehe..

    kitorg stay hotel kt jb..

    ReplyDelete
  8. @milasharmila

    thanks mila! jenguk selalu ye! hehehe

    best3

    ReplyDelete
  9. @milasharmila

    thanks mila! jenguk selalu ye! hehehe

    best3

    ReplyDelete
  10. @Hazwan Arif

    thanksss!!!!!

    saye org johor darul takzim

    tp skrg menetap di kl :)

    ReplyDelete
  11. @Hazwan Arif

    thanksss!!!!!

    saye org johor darul takzim

    tp skrg menetap di kl :)

    ReplyDelete
  12. blm berkesempatan nak p USS ..nnt nak bawak by p sana la...blogwalking~

    ReplyDelete
  13. @Hunny Kitty

    thanks for blogwalking

    nanti g la ea.. best2

    ReplyDelete
  14. Aaaaaaaaa bes nya !!! kite x pena pegi sana :*

    ReplyDelete
  15. Wah sudah jejak USS. Nampak macam-macam perkara yang menarik berlaku disana.

    ReplyDelete
  16. Aku base office di Spore, tapi tak pernah masuk USS. Mahal sangat. :(

    ReplyDelete
  17. waaa....memang planning i this coming september. ambil travel package dari mana?

    ReplyDelete
  18. @RazFiRa hahaha..ye la..bile2 bole pegi.ok jgk tu kan nak jimat stay kat JB.aku punya la peining nak fikir kos nak stay kat hotel kat singapore ni.

    ReplyDelete
  19. ahhh x penah sampau uss lagi :(

    ReplyDelete
  20. Bestnya dapat pergi jalan-jalan :)

    ReplyDelete
  21. wah bestnye bestnye bestnyeeeeeee !!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  22. xpenah sampai lagi ke sana...
    bila la agaknya ada peluang ni..
    ehehehee

    ReplyDelete
  23. @mie

    dekat dah dgn malaysia.. ehehe

    ReplyDelete
  24. @Anniliza Binti Mohd Isa

    ermm.. x brape kenal.. sbb sumenye org uruskan. just bayar je. hohoh

    ReplyDelete
  25. @Romeo Laut

    alahai.. mmg mahal gak, tp worth it la

    ReplyDelete
  26. memang macam datin gambar first tue!!! =)

    ReplyDelete
  27. kelass gitu! nanti gi geng2 q-lab plak~~

    ReplyDelete
  28. @Cik Awesome

    KALAU IKUTKAN X BOLEH.. SILA SOROK DALAM BEG BESAW YER :p

    ReplyDelete
  29. Bestnyaaaaaaa.. Teringin nak gi jugak :) In shaa Allah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaAllah boleh! dekat jer hihi

      Delete

sila komen jangan segan-segan :)