Sunday, April 22, 2012

Review The Cabin In The Woods: Cerita Paling Kejam





Dah lama tak tengok cerita yang berkualiti. Tahun ni banyak cerita yang aku tengok macam hampas je. Haywire, chronicles, hmmm ape lagi yek? Membazir duit aku jek tengok sampai tertidur. Bayangkan tidur dalam wayang, bagai membayar 10 ringgit untuk tidue semata, sedangkan tidur di rumah lebih selesa

Cerita yang lain aku tengok, Street Dance, MI4, Journey to the ... tak ingat, The Hunger Games, hmmm semuanya so-so aje. So malaih ah nak wat review. Heheh.

So.. tadaaa.. here we are.. aku pon gatal tangan gak nak review nih.. fresh dari otak nih sebab baru balik kan..?



Ok sinopsis lah dulu papehal:

Lima kawan pergi ke kabin yang terletak jauh di dalam hutan. Perkara-perkara buruk berlaku.Seorang demi seorang dibunuh dengan kejam. Jika anda fikir anda tahu cerita ini, fikirkan sekali lagi. 

(BUNYI PELIK KAN? THANKS GOOGLE TRANSLATOR!)


Rating saya: 3.5 / 5 stars



KENAPA ANDA HARUS MENONTON FILEM INI?

  • Sebab cerita ini lain daripada yang lain. Mula-mula memang korang ingatkan cliche, macam citer remaja pergi bercuti kat hutan, pastu jumpa benda pelik2, pastu hantu pon kluar. Oh tidak sama sekali!

  • Sebab ada awek cun. Dana. Eheh. Konfius jap mengapa aku perlu teruja ada awek cun?



  • Ada hero kacak yang pada mulanya disangka orang yang dungu. #dontjudgethebookbyitscoverrrr




  • Filem ni jugak mengajar aku untuk tidak berputus asa. Pantang maut sebelum ajal. Kalau korang jumpa zombie jangan terus menyerah okay. Nanti korang plak jadi zombie. Kalau nak kalah sekali pon, kalah dengan cara terhormat okayh? Cewah


  • Sebab pelbagai jenis hantu ada di dalam filem ini. Macam katalog plak boleh pilih hantu. Keh3. Nanti diorang kluar dari lif. Eh spoiler! Keh3

  • Ending pun lain dari yang lain. Haishh senang cakap korang kena expect the unexpected. Hehe. Kena fikir aaa


YANG KURENG SEDIKIT:


  • Not sure sama ada aku perlu tambah power spek ataupun memang filem ni terlalu gelap? Aku tak nampak sangat hantu. Kadang2 macam laju sangat lah hantunya. 



Baiklah itu sahaja. Taknak lah review panjang-panjang kan apalah gunanya. Saksikan di pawagam berhampiran anda :) Peace! Gudnight peeps






25 comments:

  1. thriller movie ke scary movie ni? dah thriller sure la scary kan. slap to myself. hehe

    ReplyDelete
  2. nak kena terjah juga ni..
    rasa macam menarik..
    ehehehee

    ReplyDelete
  3. serius la kejam sgt ke cite ni?nk g tgk tp xde sape nk teman T_T

    ReplyDelete
  4. @mie

    Yup terjah jgn x terjah. hehehehe

    ReplyDelete
  5. @bebeldotsorang

    kejam sangat kalah the saw. sebab ape? itu kena tengok. hehe

    aloh kesian. ajak la kawan. pastu blanje die. mesti die nak teman. kompem! hehehehee

    ReplyDelete
  6. takot ahh cte bunuh2 nihhh .. kalau mcm street dance kee cte perang2 keee best lah . haha ..

    hehe jadi pelik jeekk bunyi sinopsis tuhh .. google tranlate rupenye . hehe ..

    nah bile lah kan nak jumpa zombie . aih .. mintak2 tak wujud bnd tuhh .. err .

    sy dtg follow :) salam kenall..

    ReplyDelete
  7. @-SUPERGIRL-

    hehe citer ni la baru mengeluarkan hormon adrenalin... :)

    thanks follow :)

    salam kenal juga :D

    ReplyDelete
  8. Nampak menarik ni..alah minggu ni agak bz nak keluar..minggu lepas dah muvee marathon..btw thanks for review ^__^

    ReplyDelete
  9. wahhh mcm best lah..ni yg teruja nk tgk hehe thanks share review !

    ReplyDelete
  10. Sy da tgok movie tu..best 😊

    ReplyDelete
  11. @Azhafizah[フィザ]

    ooo.. hehehe.. xpe minggu dpan leh pegi lagi kan... :)

    welcome dear!

    ReplyDelete
  12. haha..wajib tonton ni...
    awek cun...wpun cite xbez wat cuci mata 2jam tgk muka awek ni pn dh puas ht...akakakaka

    hero nmpk tua...=P

    ReplyDelete
  13. @EZAD AMIR

    wahh nak tgok awek cun sajer.. hehehe

    hero sbenanye muda je :)

    ReplyDelete
  14. aku suka gak tgk citer seram.. tapi kalo leh nak cari kelainan la sikit.. ni konsep sama jek..

    ReplyDelete
  15. wahhh..review ko buat aku nak aje tengok sekrg.. kawn aku dah tgk. dia kata dia bg low expectation kat citer. lepas tengok, ternyata dia silap. huhuu..'

    ReplyDelete
  16. @Shah Rizar

    yg ni konsep agak lain sedikit kot. hehe :)

    ReplyDelete
  17. @RazFiRaoh kalau nk ajak org kena belanje eh?ahahaha

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)