Saturday, November 20, 2010

tersengih di pagi hari

  8 comments    
categories: 


Di saat-saat saya kebingungan menyiapkan thesis dan membaca buku-buku yang berlambak untuk final ini, saya masih lagi sempat membuka blog ini..Kih kih kih..Selepas itu saya seperti biase membaca messages di shoutbox. Tiba2 saya tertarik dengan satu message yang mengatakan dia ade memberi sesuatu di blognya. Apakah itu? Hadiah wang tunai kah? Hehehe.. berangan. Macamla penah join contest kat blog2 nih! Tanpa melengahkan masa, saya pon terus menjengah blog beliau.. Rupa-rupanya...




saya dapat ni!!!


Wahahaha..


terharu lah!


Mekasih ye diucapkan kepada si GadisKecil kerana bermurah hati memberi anugerah ini. Sesungguhnya ramai lagi orang lain yang selayaknye mendapat anugerah ini! hihi

Owh lepas tu kene tag orang pulak....adei.. ni yang den lomah ni.. den nak bolot anugerah ni sorang2 yo..hahahahhahahahaha. Hmmmm..Okay lah..pemenang-pemenangnya ialah.... ( drum rolling sket..)








Orait! Siap! Sebenarnya semua blogger cantik hokay! Termasuk yang lelaki gak! Hehehe. Tapi aku penah bace kt blog sape ntah tak ingat, blog LELAKI lah kan.. dia dapat gak anugerah ni..tapi dia malu nak amek and publish.. sebab die kata die kacak, bukannya beautiful.. Kah3.. Adeh..lawak gak saya bace... Alaaa.. tak kesah la kan ,,, same je pade saya.


Err..pas da dapat anugerah @ award ni.. jangan pulak terus senang ati dan balik lenggang kangkung ea... ade lagi tugasan yang perlu dibuat.. Kikiki. Anda perlulah menyenaraikan  7 hell things about yourself?? Erkkk.. hell?? Okay2.. xde hal lah

  1. Saya tak takut tengok cerita hantu @ seram @ ngeri. Hahahaha.. berlagak giler tak statement saya??? Wakaka.. Tapi seriously, kalau tengok movie kat pawagam, first choice saya mestilah cerita bergenre horror! Dan selalunya saya tak menjerit pon. Kadang2 saya ketawa. Member-member saya pon pelik..time hantu tengah makan orang saya ketawa. Hahaha. Dan saya akan menyumpah-nyumpah kalau habis cerita, rupenye cite tu tak seram, trailer & poster je gempak


 Ni antara muvi seram feveret saye. Anda dah tengok??



2. Saya  tak suka makan ulam-ulaman dan kurang gemar makan buah-buahan. Entah lah, rase macam tak leh terima makan sayur mentah-mentah macam tu.. terasa seperti.. hmmm.. tak taulah, tak boleh masuk ke tekak. Tapi kalau dah goreng ke.. rebus ke.. Saya boleh je makan dengan hati terbuka. Buah - buahan plak, hmmm.. mak and nenek suke bagi bekal buah balik asrama, saye pon bawak jela.. ish dah la berat kan. Lepas tu mesti tak termakan.. Selalunye kawan2 je tolong perabiskan



3. Saya minat lagu rock kapak. Bumiputra Rockers, Search, Febian, Damasutra ( sekadar beberapa nama) .. Korang memang best! Lagu- lagu diorang macam bagi feel lah... Lirik pun bermakna dan tak merepek macam lagu-lagu sekarang! Hihi sori penyanyi-penyanyi baru. Kalau karaoke pon memang suke melalak lagu diorang.. pedulik ape tarik tak sampai. Hahaha



BPR.. Layan ah lagu korang






4. Keburukan yang saya cuba nak buang sekarang ialah suka buat kerja last minute!! Seriously ni lah penyakit paling serius dalam diri. Esok nak exam barulah terkial-kial nak bukak buku malam tu. Lepas tu mule la tak tido malam. Esok g exam dengan lesu.Assignment pon macam tu. Lecturer dah bagik berbulan2, sehari sebelum due date baru nak buat! Saya taw last minute memang LANGSUNG TAK BAGUS, kerja jadi ntah hape2, result exam kalau dapat bagus pon anggaplah ianya miracle, bukan sebab genius giler bace sebelom masuk dewan exam pon bole dapat A



5. Saya suka kumpul perfume. Membazir hokay? Ceh cakap awal2.. Hehehe. Bukan ape, selalu pokai tak berduit sebab beli perfume. Bukan pakai sangat pon, tapi kalau ade perfume baru.. isshhhh.. macam tak boleh tahan. Mesti nak kena beli gak. hohoho.. benci benci



Fergie si fergilicious pon da ade perfume.. arghhhhh! Bertahanlah hati!


 Huwaaaaaa..... Menggoda gila...!!!




6. Saya tak pandai bawak motor. Macam loser kan?? BOOOOO~~!! Orang kata kalau pandai bawak basikal, mesti pandai menunggang motosikal. Padahal mase sekolah dulu sayalah minah rempit, tapi rempit dengan basikal jek ah. Hahahaha. Tapi lepas masuk sekolah menengah, duduk asrama, balik rumah sekali sekala, macam xde selera plak nak bawak motor. Amek lesen pon, lesen kete je. Huhuhu. Pikir2 balik, nyesal plak ..wawawa..




Gua jeles dengan lu minah rempit, gua duduk sebagai pembonceng pon gua cuak, ni nak buat skill macam lu.. (_ _")




7. Saya penat memerah otak memikirkan apa nak ditulis untuk 7 hell things about myself ni. Barulah saya taw, saya ni jarang mengkaji diri sendiri. wakakakakakaka. Orang kata kalau nak jadik orang berjaya,kita perlulah selalu muhasabah diri. huhuhu



Okay thanks sebab sudi membaca!


Sambung study.. lalala..


8 comments:

  1. hee :) tahniah ya ~ wah xtakot ek tgk citer antu ? pasni boley ah kita teman kn cik g tgk citer antu .. sbb cik takots ;)

    ReplyDelete
  2. hehehe...mekasih ea.. jom! xde hal :D

    ReplyDelete
  3. auwww~! auwww~!
    I dpt award, hehee
    thanx babe sbb sudi bgi kt sy,
    weee~ XD
    nti free, sy wat er.

    ReplyDelete
  4. Tahniah jugak drp saya blog anda mmg hebat.

    Jom Singgah Ke akuanakpahang "Segalanya disini suka duka sebuah kehidupan."

    ReplyDelete
  5. oh terharu..hihi.mekasih kerana sudi membaca!

    ReplyDelete
  6. hahaha. yang muvi seram tuh kan, klau buang O tkr U msti syok!
    Hahaha :D

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)