Wednesday, November 24, 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah pulak oiiii

  13 comments    
categories: 

Wah lame kot aku tunggu kesinambungan cerita Zombie Kampung Pisang.. Last2..setelah beberapa tahun..jeng jeng jeng.. akhirnya kluar jugak wehhh .. lalala.. tapi tajuk die cam best dan lain daripada lain sket.. Hantu Kak Limah Balik Rumah! Hihihi.


BERHANTU DI PAWAGAM PADA 9.12.2010!!


Hehehe amacam seram tak poster die?

Sumber : Google



Sinopsis cerita:

Kak Limah di Kampung Pisang tiba-tiba menjadi pelik. Kak Limah tak bercakap dan berperangai pelik dan rambut mengerbang semacam. Maka kecohlah saentero Kampung Pisang mengatakan Kak Limah dah jadi hantu!!

Kemudian ada la penduduk kampung mencadangkan untuk menyiasat perkara sebenarnya.. Iyelah.. Takkan tiba2 jadi hantu kan? Pelik bebeno le plak..  Untuk mengetahui kisah selanjutnya.. silalah ke panggung wayang yang berdekatan! Hehehehe



Hehe aku taw mesti ade yang kate..? 

"Erk..bia betol nak tengok cite hantu Melayu? Ape kelas?! Mesti tak seram la..!!"

Sebenarnya, aku pon berfikiran camtu jugak. Aku memang sinikal ( betul ke ni? ) / berfikiran sinis bile ade cite hantu melayu keluar panggung. Ade sekali tu aku tengok dua cerita hantu dalam satu hari. First, citer hantu Thailand, COMING SOON.. hmm..memang ngeri dan berbaloi2 la kan. Puas hati aku. Then, petang plak aku tengok citer JANGAN TEGUR, serius boring wehhh.. mule2 jela seram.. lepas tu memang aku nak tidor.. Lepas tu setiap kali raye nak tayang cerita ni.. hmmm.. memang.. WTH la kan



Tapi...!!


Ceh tibe2.. ade plak satu cerita hantu tak seram yang aku suke..iaitu..Zombie Kampung Pisang la..!! Hehe.. tetibe excited. Alkisahnye, cerita ni aku tak tengok kat wayang pon. Macam biase, dalam otak dah set, alah..citer ni mesti cam bodo. Then, kua review wartawan kat newspaper, citer ni memang tah hape2. Dalam hati, wah selamat duit aku!


Sekali, adela orang dalam rumah aku, bawak balik CD cetak rompak citer Zombie Kampung Pisang ni. Aku pon mule membebel cakap citer ni mesti tak best,buang masa n bla bla bla. Tapi tangan sumbat gak dalam cd cetak rompak tu kat VCD Player. Hehehehe


Dan kesudahannya, aku ketawa terbahak-bahak sepanjang cerita ni. Serius weh, memang tak seram weh, tapi aku suka!! Ape yang best, walaupun cerita ni memang lawak, tapi ade mesej2 yang cuba disampaikan. Paling kelakar, Zombie- zombie tu akan makan otak yang IQ tinggi je.. patutlah si AC Mizal terselamat otaknya dari dibaham zombie-zombie yang ganas itu. hehehe..




Walaupun ade yang cakap make-up Zombie Kampung Pisang ni ala-ala tepek bedak sejuk je, tapi aku rasa okay jer. Lagipon ni kan Zombie melayu, dan melayu pon sinonim dengan bedak sejuk. So..takpela kan? Hehe.. anyway ni cite hantu lawak. Why so serious people?????


Lepas tu aku suke sangat citer tu sebab pelakon-pelakon dia mantap! AWIE.. Awie wei.. rocker sejati berlakon citer lawak.. mestila extraordinary kan? AC Mizal.. hah.. die memang PELAKON HANDALAN sape berani tak setuju?! Hehe.. Ditambah lagi dengan Que Haidar yang comel cakap Zombie tu Zomba.. Hahaha.. Dan paling aku suke mestila SOFI JIKAN.. start suke die mase tengok citer ROCK. hehe.. macho la..!


Bila aku habis tengok cd terus aku rase macam .. Ish tak patut underestimate satu cerita tu sebelom kite tengok kan? Lagi satu.. Jangan lah dengar cakap orang sangat. Een wartawan yang review citer tu macam @#$%^!& kot! Dia tak buat homework ke??!! Citer tu citer seram + lawak. Yang die g expect citer tu seram sampai nak takot g toilet watpe??!! Sampai sekaranG aku menyampah kalau die review cerita.. sebab dia macam kutuk giler2 cerita Zombie ni! Kalau aku jadi Mamat Khalid memang putus persahabatan lah dengan si wartawan tu!! hahaha



I loikee Zombie Kampung Pisang


Erk.. banyak lak melalut. The point is.. jom la tengok cite baru Hantu Kak Limah Balik Rumah plak!


Harap sangat Hantu Kak Limah Balik Rumah ni best + menggeletek jiwa . At least same macam Zombie Kampung Pisang. Dah lame kot aku tunggu sambungan dia. Pada sapa2 yang minat cerita seram.. I mean.. betol2 seram.. ape kate sekali sekala kita rileks kan reseptor takut ( ade ke?) kite ni kepada yang lebih santai.  Jom g tengok citer ni!




13 comments:

  1. nih conferm anak buah i nk tgk hari2 nih (tgk VCD ye ~ wayang ke bankrupt i heheh =p )

    ReplyDelete
  2. hahaha

    budak2 mmg suke tgok cite camni.. :D

    ReplyDelete
  3. babe, nanti tgk ajak i nak ikut gakk =p

    ReplyDelete
  4. boleh2..! bile tah cite ni kua.. bln 12 kot

    ReplyDelete
  5. walaupun cerit agak tak logik tapi still best dan lawak.. hahha

    ReplyDelete
  6. haha....ingat plak time tgk cite neh ramai2...layan r duk hostel..teehee.
    poster dia cam poster video game...gempaq

    ReplyDelete
  7. hamzah : cerita zombie kg. pisang ke?haha.mmg x logik pon!

    shu:hehe..yeke? jom tgok shu!

    ReplyDelete
  8. ini mesti komedi seram kan...
    hahaa..
    zombie kg pisang mmg gelak sakan...
    hahhaa...
    tp bile klua panggung???

    ReplyDelete
  9. lah dah ada sambungan rupanya.
    hehe baru ku tau.
    ketinggalan btol~ hahaha :D

    ReplyDelete
  10. hehehe..ni cheq habaq la ni..

    jgn lupa tgok noh..

    mai kita pnohkan panggung 9 disember ni

    ceh promote cam dpt komisyen jer :D

    ReplyDelete
  11. lokasi pengambaran buat kat umah pah sy di manong,kuala kangsar. x sbr nk tgk hasil mamat khalid..heeee~

    ReplyDelete
  12. waaaauu..glamer ah umah u nanti.heehee

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)