Friday, August 6, 2010

Johor dan Famous Amous.. maka Nor Azita Osman menjadi FAMOUS







Itu lah dulu ada peribahasa mengatakan KERANA MULUT BADAN BINASA, sekarang boleh tak aku tukar siket,  KERANA JARI BADAN BINASA. Haha giler ah tak pasal2 je kena saman dengan Dewan Bahasa dan Pustaka nanti. Hehehe

Sekarang ni kat Facebook kecoh btol pasal si Nor Azita Osman ni, kerana dia mengutuk negeri Johor yang tak ada Famous Amous. Hahaha. Aku gelak ajer. Bukan ape, aku kesian kat dia.Aku pun ada gak kutuk2 negeri lain (teeettt.kantoi. eleh korang pon same kan? ahahaha)  tapi.. ada tapinya, aku takdelah nak tulis kat status facebook beb, kutuk pon dalam hati ajer lah. Gilo ko nak tulis kat fb??!! Kawan2 aku ada serata Malaysia, negara2 lain pon berlambak ( kawan main game). So, pandai2 lah jage hati beb.


Biasalah, kita ni manusia kan. Selalu je tak puas hati.Bila dah tak puas hati, main redah jelah cakap. Sampai kekurangan diri sendiri pun tak sedar. Pikir2 balik, apa yang Nor Azita Osman tu cakap, macam remeh sangat kan. Pasal BISKUT  jer pon... Cuma apa yang menyebabkan orang2 Johor seperti aku hangin ialah :

  • Perkataan HINA : Hina tu macam sangat low standard. Macam kucing berkurap. Macam whore. Kenapa? Adakah satu negeri itu hina kerana tak ade biskut itu? Dan perlu ke dia mengulang perkataan hina tu berkali-kali?

Apa lagi, tak sampai bebrapa jam dia membuat status itu, dah ade page dah kat facebook, banned die dari Johor. Ah sudah, mesti dia tak terfikir kan benda camtu boleh terjadi? Maybelah die nak BERGURAU ajer dengan rakan2 die di fb, tapi benda2 camni tak boleh dibawa bergurau beb, rakyat Johor sentiasa menyayangi negeri mereka, oppsss bukan Johor je weh, sape2 pun sayang negeri mereka kan..sape tak sentap kalau negeri mereka dihina dikeji ye tak??? Semalam aku tengok dah 4000 lebik like page tu.. dan bermacam kutukan yang diberi ke Nor Azita Osman. Maka dia pun meminta maaf..




Tapi maafnya tak berapa diterima. Hmm.. aku rasa tak payahlah benda ni nak dipanjangkan lagi.. Orang dah mintak maap, terima jelah kan. Walaupun ade orang cakap maaf tu memang senang, hati tetap terluka. Maafkan lah dia. Dia dah lah kerja kat Kastam di Johor, mesti die susah hati kalau orang asyik mengutuk dia.. Husband dia orang Johor tak marah pon, kenapa korang nak marah2 lebey2 kann? Dah2 lah.. kita kan 1Malaysia.Hik3. Lagipun, sorry is the hardest word to say, it takes a lot efforts to say it.. So, let just Forgive & Forget. Hari ni kan hari Jumaat.. Jom3 kita berbuat baik sedikit. Hehehe. Bulan Ramadhan pun dah dekat. hehehe



Moral of the entry : Fikir dulu sebelum menaip dan tekan share!!


8 comments:

  1. aku pun hangin..suka2 nak kuruk negeri org..aku pun bknnye asal johor.tp frankly say aku suke dok johor sbb aman dan sempoi jer.aku dah stay kt johor 7 thn dan aku sgt2 puas hati.dah kite menumpang negeri org,pandaila jg diri.kesal sbb die cantik, bertudung dan berkeluarga tapi tak pandai berfikir.

    ReplyDelete
  2. tulah..aku pon pelik gak.

    stiap negeri ade baik dan ada buruknya.

    ape lah nak kecoh2.

    ddk johor ktne??

    ReplyDelete
  3. baik rupenyer kawan aku ni.

    ReplyDelete
  4. he eleh.. orang Kulim ke? Kulim tu maju bangat ke?? chooiiii....

    he he he walaupun lama tak dok Johor, tapi sebagai orang Johor gak, rasa terhina bila dikatakan Johor hina.. he he he Takde orang nak buat demo depan umah dia ke? he he he

    Tu lah dia 'terlajak perahu boleh undur...' Terlajak taip, boleh delete. Tapi orang boleh printscreen. hehehehe

    ReplyDelete
  5. sultana :

    hehehe tulah persoalannya.. Kulim pon saye x pnah g.. so xtaw la nak komen ape.hihihi

    Buat demo? haha..tak denga cite plak. tp tertanya2 gak ape die wat skarang.hehe

    tulah, orang kata:

    Bila dah tekan SHARE, there's no turning back.. bhaye wooo

    mari guna fb dgn hati2 :)

    ReplyDelete
  6. itulah,
    dia mmg salah sbb kata mcm 2.
    mmg tak patot la kan.
    mana boleh hina2 mcm 2.

    tp manusia mmg sllu buat silap kan.
    apa slahnya kalau maafkan dia.

    ReplyDelete
  7. tulah kalau x berfikir masak2.huhu

    maaf jelah mungkin boleh mengurangkan perasaan kecewa tu

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)