Sunday, December 19, 2010

What Berry Are You? -DiGi-

Dah dekat 2 bulan handset kesayangan aku si Soni Eriksen rosak. Sedih wa beb..! Selama 3 tahun bersama-sama, tiba-tiba je screen dia jadik putih, diam seribu bahasa. Waaa.. Lantas terpaksalah aku memakai handset spare, Nokia 3100.. sila google jika tidak mendapat gambaran di mana handset itu fungsinya hanyalah untuk menghantar SMS dan calling2 ajer.  Lalu hidup pun menjadi kelam dan lesu. Tiada lagi muzik untuk didengari jika bosan dalam kuliah, tiada lagi sesi camwhore sorang2. Cewahh melankolik sangat bunyinyer.

Tapi serius memang hidup ni terasa sedikit pudar bila takde handphone canggih. Handset aku dulu pon xdelah canggih mane, tapi ade radio and music player cukuplah kot. At least takdelah boring dalam bas express selama 3 jam sewaktu pulang ke halaman desa.

Sekarang ni lagik lah aku terasa kehangatannya bile guna handset cikai. Bila tengok sepupu @ kanak2 sume pakai handset canggih2. Boleh upload trus gambar masuk Facebook.. perghh terasa tercabar siot!

"Eh Kaklong, handset ape ni? Apesal ringtone bunyi pelik?"

Waaa.. mentang2 lah bunyi ringtone polifonik je sampai begitu sekali aku dihina (T_T)

So sekarang ni azam baru saya ialah mendapatkan sebuah handset super duper canggih. Waahahahaha..  komain lagi azam macam tak berapa bermanfaat jek. Ramai jugak yang memberi cadangan suruh beli iPhone atau pun BlackBerry. Tapi aku pon tak sure lagi. Sebab kalau pakai smartphone ni kenalah pakai postpaid kan, sebab katanye lebih murah dari prepaid. 

Okay, dah plan nak tukar kepada postpaid. Tapi sekarang pening pulak nak pakai telco ape. Celcom ke, Maxis ke, Digi ke?? Lepas tu pening plak nak pakai Plan mane??Argghhh cam serabut plak. Tapi mujurlah Digi bagi panduan camana nak pilih plan/pakej yang sesuai..  yeaa! mekasih Digi!!




Jom start! Sedia.. jangan takut. Setiap jawapan adalah betul dan jangan risau tentang pointer/ cgpa di sini. Ehehehe




Eh?? Apesal cam ayat aku tadi? Cess




Internet?? Woitt.. awesome lah. Ko duduk dalam bilik je, lepak2 sambil dengar lagu..sambil makan kacang, sambil download movie,  tibe2 bil air, letrik, beli baju, sume selesai tanpa membazir duit minyak.hehehe





Ermmm.. camane ek? Tapi aku selalu bukak je internet 24 jam.. Pastu g jenjalan, makan, g kelas, tido.. Erm... cmana nak kire ni??






Saya pilih C. Kerana facebook ni, habis myspace dan friendster berhabuk, bersawang, bersemak samun ditumbuhi tumbuhan2 liar. Maaf (_ _")




Sebagai budak komputer, saya pilih IP on everything. Cool shirt huh.. :D




The more the merrier... hihihi




Main game plak.. Ala.. game simple2 jerk.. Jangan stress2 hokay..








Result exam : Aku dapat KiasuBerry.. Kiasu tu ape?Kiasu tu macam extreme lah. Dalam konteks  berry  ni, kira aku ni extreme dalam surfing internet! Hahaha. Every second u're not online, u r missing something! Wohh waww wee sampai macam tu skali keekstreman aku yek?

So, plan yang sesuai untuk aku ialah..... DIGI BLACKBERRY Smart Plan Unlimited. RM 68 per month. Yang bestnye ialah... Unlimited Internet! Wahhh. Cam best jek! Hmmm.. adakah aku akan berpaling daripada Celcom?? Hehe.. Tengok lah nanti






Saturday, December 18, 2010

Different Version Of Fairy Tale


With this age which not so young now, why ar I still love fairy tales? Is that normal? I started to love fairy tales when my mom bought collection of books with the title 'Bedtime Stories'. In those books gathered all fairy tales like Cinderella, Snow White, The Little Mermaid and many more. Since that I'm not just read, but I watched, I also collect stickers of fairy tales characters. I just crazy about them!

I guess all kids love fairy tales.. okay not kids only, including me. Why? Because of one thing..the happy ending. Happy ending is important okay.. At India, if a movie ends with sad or tragic ending, they will burn the cinema..!  But in fact of life, our life, our goal..is it all end with happy ending..? Tell me if you do. I want to know what you eat..haha

As time goes by, I know whatever happen in fairy tales never be the same as in real life. Bye2 naive girl, lets face the cruel world. But I still still still love fairy tale..! This is list of my favourite story with a little change suits for my age now =p :



1. RED RIDING HOOD



Naive girl version : Little Red Riding-Hood goes off with food to see her grandmother. A wolf in the forest tricks her into taking a longer path while the wolf goes to the house first, swallows the grandmother, and pretends to be her when Red arrives. He swallows Red also, but then Red and Grandmother are rescued by hunters and wood-choppers who slice open the wolf's belly to let them out. The wolf is forgiven.




NOW :  Little Red Riding-Hood goes off with food to see her grandmother. A wolf in the forest tricks her into taking a longer path while the wolf goes to the house first, swallows the grandmother, and pretends to be her when Red arrives. He swallows Red , and the wolf also eat the  hunters and wood-choppers. 




2. GOLDILOCKS  & THE THREE BEARS



Naive girl version : It is about a little girl who wanders into the household of a family of bears while they are out for a walk. She eats their porridge, tests out their chairs and falls asleep in the little bears bed before they return home. When they discover her in their home, they wake her up and must decide whether or not to kill her or let her go.



NOW : Goldilocks wanders into the household of a family of bears while they are out for a walk. She eats their porridge, tests out their chairs and falls asleep in the little bears bed before they return home. When they discover her in their home, they wake her up. Then they treat Goldilocks nicely until Goldilocks don't feel to come back to her own home. After three days, the 3 bears curious the with the taste of Goldilocks so they eat her. Then they said; "Wow!The taste of human are far better than our porridge! Nyum nyum!" 





3. HANSEL & GRETEL


Naive girl version : It started when their Step mom told their Father who is a woodcutter, to bring the two kids at the forest and just leave them there. They are so poor that they cannot afford to feed them anymore. In the forest, the two found a house made of candies and chocolates. Because they were both hungry, they went inside to eat, not knowing that the woman who lives there was a witch who eats little children. The witch put Hansel in a cage and let Gretel do the house choirs. She also told Gretel to never forget to feed her Brother. But when Gretel Found out that if her Brother becomes fat, the witch will cook and eat him. She told Hansel about this and they came up with a plan. When the time came that Hansel will be cooked, Gretel told the witch that there’s something wrong with the oven. So the witch went inside the oven to take a look, Gretel took the opportunity and shoved her more inside and closed the oven. She freed Hansel and they ran away from the witches’ house. They found their father.Father realized that he can’t live without his two kids, so the three went home and lived peacefully with each other. 




NOW : After Hansel & Gretel survived from the witch, they return to their home. But their father chase them away. He said they are just a burden and he want to start new life just with their new stepmother. Open your eyes guys.. they are countless abandoned children now because of their irresponsible parents!




4. THE THREE LITTLE PIGS






Naive girl version : The story follows three pigs sent out into the world by their mother. Each of them builds a house to protect them from the hardships of the world, but along comes a big bad wolf. One by one, the wolf blows each house down until he comes to the last pig's house, which was built on a strong foundation of brick. The wolf is unable to even scuff the brick house and attempts to sneak in through the chimney. The pigs are ready for his entrance, placing a pot of boiling water in the fireplace. When the wolf leaps into the chimney, he lands in the pot and the pigs make a stew out of him.




NOW : What i always see now  is people always use pigs in political issue..!


MORAL OF THE ENTRY : Never stop imagine happy ending & strive for it! You  can rule your life! And don't forget to pray because decision is depends on HIM. Pray for happy ending as fairy tale..  =)

Thursday, December 16, 2010

Vanessa Hudgens & Zac Efron dah berpisah?






Today 11:11 AM PST (3.00 AM  14 Dec MYT)  by Marc Malkin and Ken Baker


Zac Efron and Vanessa Hudgens are over.Sources just told me…

The two, who started dating when they were just teenagers costarring in the hit High School Musical franchise, recently called it quits.

"It's nothing dramatic," one source said. "There's no third party involved."
Says another source, "They were together for so long. It just ran its course."
Sources insist they remain friends.

Efron, 23, is currently filming The Lucky One in New Orleans. Hudgens, who turns 22 tomorrow, wraps Journey 2: The Mysterious Island later this week in Hawaii.

Read more: http://www.eonline.com/uberblog/marc_malkin/b215915_zac_efron_vanessa_hudgens_split.html#ixzz182KrHfpJ








Cinta antara mereka berputik 4 tahun yang lepas semasa sama-sama berlakon dalam drama High School Musical. Vanessa tangkap cintan dengan ZacEfron yang bukan sahaja romantik dalam lakonan malahan terbawa-bawa sehingga ke luar lokasi. Zac jugak terpikat dengan Vanessa yang kelihatan begitu sweet and demure.


Lalu mereka pun bercinta lah seperti remaja-remaja yang lain. Dating, keluar shopping, mandi manda di pantai. Oleh sebab mereka artis popular dan kelihatan seperti perfect couple, maka banyak lah paparazzi dan mamarazzi yang mencuri-curi mengambil mereka sewaktu mereka berdating dan bercuti. Ini menyebabkan ramai gadis2 remaja dan jejaka2 remaja jealous dengan mereka, ssebab mereka kelihatan begitu bahagia sekali. Kui kui kui. Sudah lah tu, mereka diabadikan menjadi anak patung Barbie, menjadikan mereka idola kepada kanak-kanak. Cess







Perrcintaan bertambah utuh. Konflik, gaduh, jealous skket2 tu biaserlah.. Semua boleh ditangani oleh mereka dengan baik. Sehinggalah suatu hari mereka terpaksa berpisah kerana si gadis yang bijak bestari ingin melanjutkan pelajaran ke universiti yang jauh dari si jejaka. Frustlah si jejaka kerana terpaksa berjauhan dengan kekasih hatinya.


Ehhh.. itu cuma dalam filem High Musical 3 je.. Hahaha. Gila terpengaruh sehingga tak boleh membezakan realiti dan fantasi...



Hakikatnye sekarang diorang dah break! Hahaha. Uik apesal gelak jahat??  Betullah name pon puppy love.. apa lah yang nak di expect. Btw, 4 tahun bukan sekejap! Tahniah kerana berjaya bertahan selama tempoh itu. Pastinya Yana, sepupu saya yang kecik akan merasa sedih mendengar berita ini sebab dia memang fanatik habes dengan pasangan sejoli ini. Saba la budakkk.. hihi










Selamat mencari kekasih baru  :')




Sunday, December 12, 2010

Mari guna RockMelt kawan2 :)



Hai! Korang mesti pernah dengar kan pasal RockMelt ni? Jangan cakap tak taw, malu je la tak mengikuti perkembangan semasa. Hahaha. Kiddin'. RockMelt ni satu lagi web browser keluaran terbaru. Dalam bahasa Melayu, RockMelt ialah batu cair! Hehehe.. Sedap gak. "Weh, jom guna pelayar carian Batu Cair! Hehehe"



Ada Apa Dengan RockMelt??

  • RockMelt ni ade kait mengait dengan Google Chrome sebab tu bentuk dan function die lebih kuranglah. So maknanye browser ni super duper laju. Menyenangkan pencarian dan pelayaran internet. Tapi kalo speed internet kawasan korang memang secara aslinya macam siput tak dapek lah den nak nolong eh

    • RocMelt ni sesuai untuk orang yang sosial. Haha.. I mean, RockMelt ialah sejenis web browser yang memberi kemudahan untuk anda melayari pelbagai laman web sosial dalam satu masa tanpa perlu bukak tab atau window banyak2 ! Maknanye kite leh bukak chat or update status kt twitter, facebook, myspace, friendster dengan menggunakan satu browser je. Cool kan? 

      • Sesuai untuk kaki sharing and kaki chatting. Menyenangkan keje.. tak payah la nak gune  banyak2 application kan.. nak bukak tweetdeck lah, itulah, inilah. Bagi yang suke offline je fb chat @ update twitter sebulan sekali, sangat tak sesuwai hokay.. sebab maybe anda akan terasa browser ini annoying. hehe





      Bila dah download RockMelt, ni lah pop up yang keluar dulu.. 







       Haa.. ni lah interface RockMelt ni. Macam gabungan Google Chrome dan Opera kan? Tengok belah kiri, kat situ die tunjukkan semua kawan2 fb kite yang tengah online. So kalau nak chat dengan diorang, click jek ah kat muka/gambar diorang tu.. then chatla sampai lebam. Belah kanan pulak untuk twitter. So, bleh la bace twit2 yang terbaru dengan senang.







      Ni lagi satu yang aku suka pasal browser baru ni ialah : interface untuk chat kat Facebook lagi cantik!! Tadaaa..! Takdelah perlu chat di interface fb yang sungguh membosankan itu. Lepas ni aku mesti rajin online chat kt fb. Hehehe

      p/s : Sapa nak ngorat Zuliskandar Hakimi? Kawan aku tu single lagik! hahaha






      Kat belah kanan, boleh la  tgok tweet tweet baru. Hmm..personally, aku tak layan sangat twitter sebab member pon x ramai pakai. x syokla kan layan sorang2.. so xdelah teruja sangat dengan feature ni. Tapi sebenanye, memangbest la sebab kalau nak tweet pape, just tweet je kat atas tu ha..









      Kalau nak update status fb ke, twitter ke, senang jer... g kat atas belah kanan, klik kat profile pic kite then tulis jelah status anda di situ.. 







      SAYA SUKA INI :


      • RockMelt ada notification kat tepi belah kiri. Tak kirelah facebook @ twitter. So senang kan.. sambil bace komik online, sambil bace status orang. waa.. multiple task. I loikeee!!



       Notification for facebook




      Notification for twitter plak...


      p/s : Bagi sesapa yang tak suka feature ni, rase macam menyemak jer,, boleh tuka setting okayh.. no worry :)




      Summary :

      Actually saya pun tak habis explore lagik RockMelt ni.. baru je gune 2, 3 kali. Tapi yang pasti, RockMelt ni bukan untuk je untuk Facebook dan Twitter je.. Korang boleh tambah lagi ape2 je korang nak feed. Banyak lah kegunaan die. 

      Keburukan?? Kelemahan??

      Hmm.. kadang2 tak boleh nak login.. sebab ramai user. Pelik gak...



      Kalau suka, boleh download RockMelt di sini :







      Tuesday, December 7, 2010

      Lirik Lagu Katy Perry - Firework

      Katy Perry sangat hot di mata saya..hoho




      LIRIK LAGU : FIREWORK



      Do you ever feel like a plastic bag
      Drifting through the wind
      Wanting to start again

      Do you ever feel, feel so paper thin
      Like a house of cards
      One blow from caving in

      Do you ever feel already buried deep
      Six feet under scream
      But no one seems to hear a thing

      Do you know that there's still a chance for you
      Cause there's a spark in you

      You just gotta ignite the light
      And let it shine
      Just own the night
      Like the Fourth of July

      Cause baby you're a firework
      Come on show 'em what your worth
      Make 'em go "Oh, oh, oh!"
      As you shoot across the sky-y-y

      Baby you're a firework
      Come on let your colors burst
      Make 'em go "Oh, oh, oh!"
      You're gonna leave 'em fallin' down-own-own

      You don't have to feel like a waste of space
      You're original, cannot be replaced
      If you only knew what the future holds
      After a hurricane comes a rainbow

      Maybe you're reason why all the doors are closed
      So you can open one that leads you to the perfect road
      Like a lightning bolt, your heart will blow
      And when it's time, you'll know

      You just gotta ignite the light
      And let it shine
      Just own the night
      Like the Fourth of July

      Cause baby you're a firework
      Come on show 'em what your worth
      Make 'em go "Oh, oh, oh!"
      As you shoot across the sky-y-y

      Baby you're a firework
      Come on let your colors burst
      Make 'em go "Oh, oh, oh!"
      You're gonna leave 'em fallin' down-own-own

      Boom, boom, boom
      Even brighter than the moon, moon, moon
      It's always been inside of you, you, you
      And now it's time to let it through

      Cause baby you're a firework
      Come on show 'em what your worth
      Make 'em go "Oh, oh, oh!"
      As you shoot across the sky-y-y

      Baby you're a firework
      Come on slet your colors burst
      Make 'em go "Oh, oh, oh!"
      You're gonna leave 'em goin "Oh, oh, oh!"

      Boom, boom, boom
      Even brighter than the moon, moon, moon
      Boom, boom, boom
      Even brighter than the moon, moon, moon




      Kenapa aku suka lagu ni??


      • Mestilah kerana vokal Katy Perry yang mantap! Korang mampu tak nyanyi macam ni? hehehe
      • Lagu ni memberi mesej mendalam
        • Sebab lagu ni bermakna.. Macam lagu untuk si loser, tapi anda boleh bangkit untuk mencapai kejayaan! 
        • Setiap manusia itu special dan ade keistimewaan tersendiri,  apa yang perlu anda buat ialah mencarinye dan mengasahnya. Dig it up, pal! :)
        • Hidup hanya sekali, so.. buatlah apa yang korang rasa tak berani dan cuba lah! opps.. make sure benda2 yang berfaedah jelah ye!




          Ni video lagu ni, enjoy!










          Giler gojes habes Katy Perry dalam video ni! Cun sangat make-up die! Lagi satu, Ini antara video klip dia yang appropriate.. hee hee.



          p/s : Oitt Katy Perry da kawen.. hehehe..



           hmmm..lucky man i guess



          Friday, December 3, 2010

          Personaliti manusia berdasarkan Handphone nya



          Warning: Sebelum baca, sila buka minda anda dahulu. Ini hanyalah pandangan peribadi penulis. Jadi sesiapa yang terasa, sila terasa, sebab memang sengaja nak bagi terasa. Hehe ntah apa-apa. 


          Perasan tak handphone melambangkan identiti korang? Kat sini, aku sesaje nak buat persepsi sendiri tentang handphone. 


          Situasi : Macam tengah jalan2, tibe2 terjumpa satu handphone kat tepi jalan. Tuan die takde ni, kira kes poket bocor la ni, handphone tercicir. Berdasarkan handphone tu, cube korang imagine, macam mana agaknya tuan pemilik handphone tu??


          Menurut persepsi aku...

          Jika handphone adelah jenis handphone seperti...




          • Wow, mesti orang loaded nih...Dato', Datin, artis, blogger terkenal..heh
          • Mesti sosial..ape orang kata? Sosialista? Facebook, Twitter 24 jam!
          • Mementingkan gaya, mutu dan keunggulan
          • Kuat message.. maklumlah ade BBM kan..
          • Mesti pakai postpaid.. tak maen ah prepaid2 ni.. hehe




            • Uish..ni pun bukan calang2 orang.. poket mesti tebal nih
            • Memang Apple freak.. laptop Apple, Mac OS, pakai iPad
            • Secara tiba-tiba akan menjadi Apple Spokeperson tak bergaji. haha
            • Suka main game! Suka bersosial gak
            • Hidup jadi tak keruan tanpa gadget dan teknologi 







              • Untuk kegunaan basic je, boleh call & message sudeh..
              • Slalunya digunakan oleh warga emas, warga dewasa dan belia.. mereka susah nak percaya brand lain. Nokia senang nak faham katanya
              • Suka lupa letak handphone kat mane
              • Suka pakai ringtone Nokia yang rasmi ( sila imagine bunyi mane satu sendiri ) 
              • Suka handphone tahan lasak - baling kat anjing,anjing mati ( tak baik! )







                • Semestinya digunakan oleh budak2 sekolah baru nak up.. nak kenal2 dunia..kekeke
                • Beli handphone gune duit parents, so kenala affordable but gempak!
                • Camera wajib ade.. nak pose kepala lentok, snap dari atas, edit2 sket masok facebook.. keh keh keh
                • MP3, radio kena pasang kalau boleh 24 jam
                • Rasa diri Kewl giler n hawttt..! Dunia ni aku yang punya! Hahaha






                  •  Tak boleh nak agak digunakan oleh kalangan umur berapa..
                  • General lah kot..could be budak sekolah rendah gak
                  • Simple! Message, Call, Alarm bangun pagi, Calendar. Okay cukup
                  • Humble and practical
                  • Tengah save duit untuk benda yang lebih penting






                    •  Semestinya anak gadis!
                    • Anak gadis yang minat citer Korea, Jepun, minat Super Junior etc etc
                    • Suka benda comel-comel.. 
                    • Suka letak accesory handphone panjang-panjang, juntai-juntai, kartun..
                    • Ayu dan kontrol cun slalu  :D






                      •  2010 pakai handphone ni? Bia betol???!!??
                      • Mesti kedekut taik idung masin
                      • Takpun terlalu terdesak, takde duit nak beli handphone baru??
                      • Sentimental? Ada memori indah bersama handphone itu?





                      HEHEHE


                      SO, KAMU JATUH DI KATEGORI MANA AGAKNYE YE??



                      Wednesday, November 24, 2010

                      Hantu Kak Limah Balik Rumah pulak oiiii


                      Wah lame kot aku tunggu kesinambungan cerita Zombie Kampung Pisang.. Last2..setelah beberapa tahun..jeng jeng jeng.. akhirnya kluar jugak wehhh .. lalala.. tapi tajuk die cam best dan lain daripada lain sket.. Hantu Kak Limah Balik Rumah! Hihihi.


                      BERHANTU DI PAWAGAM PADA 9.12.2010!!


                      Hehehe amacam seram tak poster die?

                      Sumber : Google



                      Sinopsis cerita:

                      Kak Limah di Kampung Pisang tiba-tiba menjadi pelik. Kak Limah tak bercakap dan berperangai pelik dan rambut mengerbang semacam. Maka kecohlah saentero Kampung Pisang mengatakan Kak Limah dah jadi hantu!!

                      Kemudian ada la penduduk kampung mencadangkan untuk menyiasat perkara sebenarnya.. Iyelah.. Takkan tiba2 jadi hantu kan? Pelik bebeno le plak..  Untuk mengetahui kisah selanjutnya.. silalah ke panggung wayang yang berdekatan! Hehehehe



                      Hehe aku taw mesti ade yang kate..? 

                      "Erk..bia betol nak tengok cite hantu Melayu? Ape kelas?! Mesti tak seram la..!!"

                      Sebenarnya, aku pon berfikiran camtu jugak. Aku memang sinikal ( betul ke ni? ) / berfikiran sinis bile ade cite hantu melayu keluar panggung. Ade sekali tu aku tengok dua cerita hantu dalam satu hari. First, citer hantu Thailand, COMING SOON.. hmm..memang ngeri dan berbaloi2 la kan. Puas hati aku. Then, petang plak aku tengok citer JANGAN TEGUR, serius boring wehhh.. mule2 jela seram.. lepas tu memang aku nak tidor.. Lepas tu setiap kali raye nak tayang cerita ni.. hmmm.. memang.. WTH la kan



                      Tapi...!!


                      Ceh tibe2.. ade plak satu cerita hantu tak seram yang aku suke..iaitu..Zombie Kampung Pisang la..!! Hehe.. tetibe excited. Alkisahnye, cerita ni aku tak tengok kat wayang pon. Macam biase, dalam otak dah set, alah..citer ni mesti cam bodo. Then, kua review wartawan kat newspaper, citer ni memang tah hape2. Dalam hati, wah selamat duit aku!


                      Sekali, adela orang dalam rumah aku, bawak balik CD cetak rompak citer Zombie Kampung Pisang ni. Aku pon mule membebel cakap citer ni mesti tak best,buang masa n bla bla bla. Tapi tangan sumbat gak dalam cd cetak rompak tu kat VCD Player. Hehehehe


                      Dan kesudahannya, aku ketawa terbahak-bahak sepanjang cerita ni. Serius weh, memang tak seram weh, tapi aku suka!! Ape yang best, walaupun cerita ni memang lawak, tapi ade mesej2 yang cuba disampaikan. Paling kelakar, Zombie- zombie tu akan makan otak yang IQ tinggi je.. patutlah si AC Mizal terselamat otaknya dari dibaham zombie-zombie yang ganas itu. hehehe..




                      Walaupun ade yang cakap make-up Zombie Kampung Pisang ni ala-ala tepek bedak sejuk je, tapi aku rasa okay jer. Lagipon ni kan Zombie melayu, dan melayu pon sinonim dengan bedak sejuk. So..takpela kan? Hehe.. anyway ni cite hantu lawak. Why so serious people?????


                      Lepas tu aku suke sangat citer tu sebab pelakon-pelakon dia mantap! AWIE.. Awie wei.. rocker sejati berlakon citer lawak.. mestila extraordinary kan? AC Mizal.. hah.. die memang PELAKON HANDALAN sape berani tak setuju?! Hehe.. Ditambah lagi dengan Que Haidar yang comel cakap Zombie tu Zomba.. Hahaha.. Dan paling aku suke mestila SOFI JIKAN.. start suke die mase tengok citer ROCK. hehe.. macho la..!


                      Bila aku habis tengok cd terus aku rase macam .. Ish tak patut underestimate satu cerita tu sebelom kite tengok kan? Lagi satu.. Jangan lah dengar cakap orang sangat. Een wartawan yang review citer tu macam @#$%^!& kot! Dia tak buat homework ke??!! Citer tu citer seram + lawak. Yang die g expect citer tu seram sampai nak takot g toilet watpe??!! Sampai sekaranG aku menyampah kalau die review cerita.. sebab dia macam kutuk giler2 cerita Zombie ni! Kalau aku jadi Mamat Khalid memang putus persahabatan lah dengan si wartawan tu!! hahaha



                      I loikee Zombie Kampung Pisang


                      Erk.. banyak lak melalut. The point is.. jom la tengok cite baru Hantu Kak Limah Balik Rumah plak!


                      Harap sangat Hantu Kak Limah Balik Rumah ni best + menggeletek jiwa . At least same macam Zombie Kampung Pisang. Dah lame kot aku tunggu sambungan dia. Pada sapa2 yang minat cerita seram.. I mean.. betol2 seram.. ape kate sekali sekala kita rileks kan reseptor takut ( ade ke?) kite ni kepada yang lebih santai.  Jom g tengok citer ni!




                      Saturday, November 20, 2010

                      tersengih di pagi hari



                      Di saat-saat saya kebingungan menyiapkan thesis dan membaca buku-buku yang berlambak untuk final ini, saya masih lagi sempat membuka blog ini..Kih kih kih..Selepas itu saya seperti biase membaca messages di shoutbox. Tiba2 saya tertarik dengan satu message yang mengatakan dia ade memberi sesuatu di blognya. Apakah itu? Hadiah wang tunai kah? Hehehe.. berangan. Macamla penah join contest kat blog2 nih! Tanpa melengahkan masa, saya pon terus menjengah blog beliau.. Rupa-rupanya...




                      saya dapat ni!!!


                      Wahahaha..


                      terharu lah!


                      Mekasih ye diucapkan kepada si GadisKecil kerana bermurah hati memberi anugerah ini. Sesungguhnya ramai lagi orang lain yang selayaknye mendapat anugerah ini! hihi

                      Owh lepas tu kene tag orang pulak....adei.. ni yang den lomah ni.. den nak bolot anugerah ni sorang2 yo..hahahahhahahahaha. Hmmmm..Okay lah..pemenang-pemenangnya ialah.... ( drum rolling sket..)








                      Orait! Siap! Sebenarnya semua blogger cantik hokay! Termasuk yang lelaki gak! Hehehe. Tapi aku penah bace kt blog sape ntah tak ingat, blog LELAKI lah kan.. dia dapat gak anugerah ni..tapi dia malu nak amek and publish.. sebab die kata die kacak, bukannya beautiful.. Kah3.. Adeh..lawak gak saya bace... Alaaa.. tak kesah la kan ,,, same je pade saya.


                      Err..pas da dapat anugerah @ award ni.. jangan pulak terus senang ati dan balik lenggang kangkung ea... ade lagi tugasan yang perlu dibuat.. Kikiki. Anda perlulah menyenaraikan  7 hell things about yourself?? Erkkk.. hell?? Okay2.. xde hal lah

                      1. Saya tak takut tengok cerita hantu @ seram @ ngeri. Hahahaha.. berlagak giler tak statement saya??? Wakaka.. Tapi seriously, kalau tengok movie kat pawagam, first choice saya mestilah cerita bergenre horror! Dan selalunya saya tak menjerit pon. Kadang2 saya ketawa. Member-member saya pon pelik..time hantu tengah makan orang saya ketawa. Hahaha. Dan saya akan menyumpah-nyumpah kalau habis cerita, rupenye cite tu tak seram, trailer & poster je gempak


                       Ni antara muvi seram feveret saye. Anda dah tengok??



                      2. Saya  tak suka makan ulam-ulaman dan kurang gemar makan buah-buahan. Entah lah, rase macam tak leh terima makan sayur mentah-mentah macam tu.. terasa seperti.. hmmm.. tak taulah, tak boleh masuk ke tekak. Tapi kalau dah goreng ke.. rebus ke.. Saya boleh je makan dengan hati terbuka. Buah - buahan plak, hmmm.. mak and nenek suke bagi bekal buah balik asrama, saye pon bawak jela.. ish dah la berat kan. Lepas tu mesti tak termakan.. Selalunye kawan2 je tolong perabiskan



                      3. Saya minat lagu rock kapak. Bumiputra Rockers, Search, Febian, Damasutra ( sekadar beberapa nama) .. Korang memang best! Lagu- lagu diorang macam bagi feel lah... Lirik pun bermakna dan tak merepek macam lagu-lagu sekarang! Hihi sori penyanyi-penyanyi baru. Kalau karaoke pon memang suke melalak lagu diorang.. pedulik ape tarik tak sampai. Hahaha



                      BPR.. Layan ah lagu korang






                      4. Keburukan yang saya cuba nak buang sekarang ialah suka buat kerja last minute!! Seriously ni lah penyakit paling serius dalam diri. Esok nak exam barulah terkial-kial nak bukak buku malam tu. Lepas tu mule la tak tido malam. Esok g exam dengan lesu.Assignment pon macam tu. Lecturer dah bagik berbulan2, sehari sebelum due date baru nak buat! Saya taw last minute memang LANGSUNG TAK BAGUS, kerja jadi ntah hape2, result exam kalau dapat bagus pon anggaplah ianya miracle, bukan sebab genius giler bace sebelom masuk dewan exam pon bole dapat A



                      5. Saya suka kumpul perfume. Membazir hokay? Ceh cakap awal2.. Hehehe. Bukan ape, selalu pokai tak berduit sebab beli perfume. Bukan pakai sangat pon, tapi kalau ade perfume baru.. isshhhh.. macam tak boleh tahan. Mesti nak kena beli gak. hohoho.. benci benci



                      Fergie si fergilicious pon da ade perfume.. arghhhhh! Bertahanlah hati!


                       Huwaaaaaa..... Menggoda gila...!!!




                      6. Saya tak pandai bawak motor. Macam loser kan?? BOOOOO~~!! Orang kata kalau pandai bawak basikal, mesti pandai menunggang motosikal. Padahal mase sekolah dulu sayalah minah rempit, tapi rempit dengan basikal jek ah. Hahahaha. Tapi lepas masuk sekolah menengah, duduk asrama, balik rumah sekali sekala, macam xde selera plak nak bawak motor. Amek lesen pon, lesen kete je. Huhuhu. Pikir2 balik, nyesal plak ..wawawa..




                      Gua jeles dengan lu minah rempit, gua duduk sebagai pembonceng pon gua cuak, ni nak buat skill macam lu.. (_ _")




                      7. Saya penat memerah otak memikirkan apa nak ditulis untuk 7 hell things about myself ni. Barulah saya taw, saya ni jarang mengkaji diri sendiri. wakakakakakaka. Orang kata kalau nak jadik orang berjaya,kita perlulah selalu muhasabah diri. huhuhu



                      Okay thanks sebab sudi membaca!


                      Sambung study.. lalala..


                      Sunday, November 14, 2010

                      Lagu dalam cerita Chinta -Rapuh by Opick-



                      Lagu ni saya dengar dalam facebook.. ada orang tag kat video dia.. Hmmm pastu baru perasan lagu ni ada dalam drama Chinta kat tv3 tu time Chinta nak insaf. Lagu ni dinyanyikan oleh seorang penyanyi Indonesia.. Lagu ini juga berkonsepkan ketuhanan.. Tapi ada jugak yang kata lagu ni sesuai untuk diberikan kepada bf/gf/tunang/isteri/suami/janda/duda.. Hmmm..yeke? Ape2 pon.. Tepuk dada, tanya iman.. hehehe


                      RAPUH

                      Penyanyi : Opick


                      Detik waktu terus berjalan
                      Berhias gelap dan terang
                      Suka dan duka tangis dan tawa
                      Tergores bagai lukisan


                      Seribu mimpi berjuta sepi
                      Hadir bagai teman sejati
                      Di antara lelahnya jiwa
                      Dalam resah dan air mata
                      Ku persembahkan kepada-Mu
                      Yang terindah dalam hidup


                      Meski ku rapuh dalam langkah
                      Kadang tak setia kepada-Mu
                      Namun cinta dalam jiwa
                      Hanyalah pada-Mu


                      Maafkanlah bila hati
                      Tak sempurna mencintai-Mu
                      Dalam dada ku harap hanya
                      Diri-Mu yang bertakhta


                      Detik waktu terus berlalu
                      Semua berakhir pada-Mu








                      Inilah penyanyi bersuara merdu itu... Opick






                      Ni lagi satu.. imej dia ialah berserban..

                      Kalau nak taw lebih lanjut tentang beliau,

                      sila pergi ke fanpage die,click ni  -> Fanpage Opick




                      Jangan lupa dengar lagu ini ya!!










                      Nota : Doakan saya berjaya dalam final exam dan thesis!!!! Jasa korang akan saya ingat selalu... Hehehe