Thursday, October 30, 2008

taNda2 fiNaLe eXaM da DeKat...

  4 comments    
categories: ,
1. Makan x lalu..tido x lena...mandi x basah ~ uiks...mcm org bercinta plak..tapi in certain case,makan terlebih..tido hampir setengah hari..mandi 3x sehari..


sekadar gambar hiasan



2. Buku rujukan yg selama ni dok diam kat rak tibe2 dah nak lunyai..~tibe2 aje...


3.Sebelom ni sebok denga radio @ mp3..tibe2 skrg denga plak record suare lecture..owh..merdunyer ~ uni aku ade ke ek org wat cam2?

4. Sebelom ni sebok men game,ym,check frenster kat laptop..skrg bukak ebook @ soft copy note subject ~huhu..


5. Tibe2 ade yg mengalami tekanan perasaan , sakit jiwe.. ~ jgn mencederakan diri udah ler..


sekadar gambo hiasan gak...

6.Tibe jgk buku menjadi teman rapat..perbincangan di antara teman2 jgk berkisar ttg plajaran...brape pratus final..brape pratus carry marks ~ eh mcm nerdy jek
lagi gamba hiasan~
eh..tapi ni sindrom2 utk org yg blaja last minute je taw,yg da ready dari awal sem xde lah byk sgt sindrom ni..beberape je kot
anyway..GOOD LUCK SUME!!!
adios amigos
tata titi tutu

Wednesday, October 22, 2008

BOSAN

  3 comments    
bosan r...

ade ke lecturer sorg ni..

time klas aku die g bwat kat class kt klas lain..

ape kes..

xbest sgt ke ngaja klas aku..

nyampes..

::pki baju korpotat FST ari ni..kiki::

adios amigos
tata titi tutu

Wednesday, October 8, 2008

Jabatan Iman dan Jabatan Dosa

  4 comments    
categories: 
article ni ak jumpe dlm buku Perutusan Hawa, KISAS..adik aku punyer..


xde unsur2 plagiat dari aku ok..?


Iman : Assalamualaikum bos

Diri : Waalaikumussalam wbt. Lama x nampak. Awak cuti ke?


Iman : Taklah, jabatan kami rasa tuan tidak memerlukan kami lagi.


Diri : Laaa...kenapa pulak awak ckp mcm 2? Pentadbiran diri saya berterabur bila jabatan
awak tiada


Iman : Takdelah, kami lihat banyak pekerja tambahan tuan ambil. VCD, SMS, TV. Kami
rase terpinggir.

Diri : Entahlah, sbenanye saye x penah menggaji mereka,tp mereka terlalu rajin membuat
kerja, bekerja tAnpa gaji tp byk duit sy abes...xtahu lah..


Iman : Tu sbb kami rasa tuan meminggirkan kami. Al-Quran, zikir, ma'thurat, dan solat malam
tidak boleh bekerja dgn mreka. Kami mmg xboleh bercampur dgn mreka.

Diri : Saya x pnh minta kamu bercuti


Iman : Bagaimana tuan ingin kami bekerja sdgkan tuan sudah punya 'pekerja tambahan'. Saya
lihat mreka sudah buat tuan gembira

Diri : Arghhh..gembira apenye? Bersepah kerja di pejabat tu! Tolonglah, bekerja dgn saya
kembali.


Iman : Kami mmg sudah berkhidmat dgn tuan dari tuan di dalam rahim lg. Tapi, tuan kadang2
mengabaikan kami. Tuan sediakan makanan utk pekerja tambahan, Encik Dosa, tapi
kami, tuan tak sediakan makanan. Kebajikan kami x terjaga


Diri : Maafkan saya. Kembalilah bekerja dgn saya.Saya janji kebajikan kamu akan saya jaga
Encik Iman..


Iman : Tuan boleh berjanji, tetapi CEO kita akan memerhati tuan, Dialah Allah. Tuan takkan
x takut menabur janji tp x menunaikannya..


Diri : Janganlah menyalahkan saya


Iman : Tuan perlu sedar, kami hanya bekerja di dalam syarikat yg bersih dan amanah. Bukanlah
saya nak memandang rendah pada jabatan baru Encik Dosa, tapi kami x suka cara mrk
bekerja. Mereka meminggirkan kami.

Diri : Dah awak x melawan ?


Iman : Tuan, bagaimana kami ingin menang? Kami terlalu lemah, sedikit pula tu,
kebajikan kami langsung tuan x jaga. Sedangkan kami x pernah meminta gaji dari tuan.
Cuma kami minta disediakan ruang yg bersih dan amanah utk kami bekerja. Salahkah
kami meminta yg sedikit?

Diri : Mereka kadang2 lebih menggembirakan saya

Iman : Kalau begitu maafkan kami. X dpt rasanya kami berkhidmat utk tuan lg. Siapalah
kami..

Diri : Ehhh jangan..bekerjalah dgn saya..

Iman : Buanglah pekerja itu. Mrk cuma meminta-minta dari tuan. Tuan perlu berhabis jutaan
ringgit utk mrk. Kami menyediakan perkhidmatan percuma

Diri : Aduh, mrk mmg pekerja yg menggembirakan saya. Memang kamu percuma, tapi
kamu kadang2 bising. Ini x bole, itu x bole..saya rimas..!

Iman : * senyum sinis * Maafkan kami tuan. Kami minta diri dulu. Tak perlulah kami
berkhidmat dgn tuan lg klu begitu. Kalau tuan perlukan kami, kami sentiasa disisi. Tuan
jangan risau, kami maafkan tuan.

Diri : Jangan pergi..Saya sanggup pecat Encik Dosa dan AJK, VCD , dan majalah yg melalaikan.

Iman : Tuan betul2 sanggup?

Diri : Ya,saya kelam kabut skrg. X tenang. Gelisah

Iman : Alhamdulillah...Kami percuma. Tuan xkan rugi, sebaliknya tuan untung besar. Silap
haribulan, CEO kita, ALLAH akan naikkan pangkat tuan ke pangkat yg lbh tinggi.

Diri : Terima kasih. Pangillah ahli jawatankuasa kamu bekerja semula. En Solat, En Ma'thurat,
En Zikir dan yg lain2 ya

Iman : Alhamdulillah..smoga keuntungan tuan berganda2 thn ini dan seterusnya

Diri : Terima kasih..

ini analogi mudah. Begitulah diri kita. Kitalah bos dlm diri kita. Jabatan dalam diri kita hanya ada dua.Kitalah yg perlu mengurus sebaiknya pekerja2 kita.

adios amigos
tata titi tutu

JoM kEmaS biLiK..!!

  6 comments    
categories: 
semalam aku masok bilik adik aku,nak cari majalah gempak..mane taw ade yg latest..

skali masuk je,mak oiii..ni bilik ke stor yg dah xdigunekan??

sepah giler..

aku taw..aku paham...aku pon dulu ddk asrama..

sesekali balik umah 2 mmg rase mcm nak lepak dlm bilik pas2 mls nak bwat ape2

rase nak sepahkan bilik pas2 xnak kemas..

tapi xdela sepah se'extreme' bilik mamat ni...

ish..trok btolla die ni

so ape lagi..aku pon mule la mengadakan operasi pembersihan..

selepas 1 jam 20 mnt..barula ade perbedaan dari sblom ni..

hehe..xcaye? tgk la pic2 di bawah..

SEBELUM

Huh~!!pantang aku pas tdo xkemas katil ni..!

SELEPAS

HeHe..caNtik kaN??

SEBELUM


Meja StUdY kaH iNi??


SELEPAS


SeJuk sKeT maTe mEmaNdaNg, ye x?HeHe


SEBELUM

PRoJek PeNteRnaKaN LiPas RiFdI

SELEPAS

NeaT & TiDy!


overall, aku rase puas ati bile tgk bilik ni da kemas n bersih..

tp..ade gak bende2 yg ak x puas ati , contohnyer..

plastik isi baju2 lame ni?xspatutnye ade kat sini lg..aku pon xtaw nk singkirkan bende alah ni kat mane?nak buang?ish..nnt mak ak mara..kt bilik ak pon ade bende ni..im thinking now..klu aku dlm golongan pertengahan pon xtaw nak letak baju2 lame kt mane..mcm mane dgn org kaye?konfem lg byk baju..artis top mcm tok ct?hmm~

itu je stakat ni..

adios amigos

tata titi tutu

Monday, October 6, 2008

SHuFFLe RaYa.. (2008)

  2 comments    
categories: ,

KisaH RaYe PuLak.. (2008)

jom tgk gamba raye pulak....

ruaNg taMu yg DaH diKeMas Utk TeTamU..

RuaNg taMu lg....
Kemas LAsT MiNuTe..hehE


MyFamily iN pUrPle


PakLaNg faMiLy iN gReEn...


MakItan FamiLy in..gReEn aGain??Isyhh..xde cOLoR leN keR?hEhE


Pak Man's FaMiLy iN reD..CAnTEK...!!


FaMiLy PoKdE..Eh??SkeTnYe..hehe
sbenanye mak ade 8 org adik bradik..
tp raye ni just ade 5 family je coz paklong,ummi n makteh balik umah mertua diorg dulu
raye ketige baru la ade sume..
walaupon xbrape ramai tp raye kali ni stil meriah dgn kedatangan sedare2 yg lain
raye thn ni jgk raye kedua ak x braye di kg sebelah abah sbb dua2, atok n wan da meninggal..
anyway ak xdela brape braye umah org kali ni sbb kene tolong kt dapur..huhu
xde keje len basoh pinggan n cawan la kejenyer..
pastu x lame pas2 aku diserang plak demam,batuk n selsema yg agak trok..
skt tekak wo..
2 la byk sgt minom air batu..~kate seseorang..
hmm..yeke?
ak rase aku xdela minom byk sgt..klu air gas byk 2 btolla..
xpela..mkn jela ubat..


gaMba GeDikzz..hehe

AlhamduLiLLah..
dapat lagi aku berpuasa dan beraya thn ni..
smoga thn depan ade lg ramadhan dan syawal utk aku..
InsyaAllah


adios amigos
tata titi tutu