Thursday, July 25, 2019

Ramadhan & Syawal 1440 Hijrah (2019)

  14 comments    
categories: ,




Assalamualaikum w.b.t


Macam biasalah terlambat post, kalau boleh sehari sebelum raya tahun depan baru nak post entri raya tahun ni. Hahaha. Walau apa punnn aku still lah nak mendokumentasikan raya tahun ni dalam blog kesayangan ku ini. Raya kali ni semua anak wan berkampung di Johor. Cucu cicit ada yang balik rumah mertua. Biasalah semakin berkembang keluarga, semakin susah nak berkumpul sekali. Tapi takpe raya kan sebulan.. Balik raya ke-8 pun kira balik la cuma orang dah takde sangatla hehehe





Actually ini sebenarnya entri campur bulan puasa sekali..mix-mix jela sebab malas nak buat entry asing-asing. Hahaha.. Berbuka di Cibiuk dengan ex-collegue, Alhamdulillah






Lepas makan berat, kita sambung lagi makan dessert plak kat Mykori Dessert Cafe. Sedap lah! Yang ni kawan aku punya.. nampak sihat sket sebab ade buah-buahan haha






Berbuka dengan kawan-kawan sekolah plak. Memang dah jadi tradisi akan buat majlis berbuka setiap tahun, satu kat Johor, satu kat KL. Hehe. Meriah betul sebab budak-budak makin ramai :D






Ini sendiri bikin. Hehe







Sambung balik cerita raya. Hahaha. Uniform baru untuk pembasuh pinggan. Weee~~






Delisha! Semoga membesar dengan sihat dan menjadi anak solehah






My nenek and Mia. Kenape ntah Mia buat muka camtu





 Potluck office pulak






First time aku buat kek batik. Tersilap step, lepas butter cair aku pi letak milo, patutnya susu dulu, maka berketul-ketul jadinya.. Tapi lepas tu aku kacau laju-laju sampai jadi tak berketul. Phewww lega. Rasa okay-okay je kot, yang penting memang tak nak manis sangat






Open house rumah Anis. Thank you Anis for having us!



Okay tu je.. Semoga Ramadhan tahun depan aku masih sempat sambut :) InshaAllah

Bye


14 comments:

  1. dh nak masuk raya haji pulak ni.. haha
    selamat hari raya.. nak jgk wish walaupon raya dh lepas.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha thanks.. selamat hari raya Aidil Adha :p

      Delete
  2. haluuu kite datang sini singgah jalan2..
    semoga kita sama2 rajin nak up entry baru eheh..

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum..
    Salam ukwah dari saya untuk anda..
    saya sudah follow anda

    Jom follow blog https://www.iyaseo.id/

    Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    Komen yang baik2 sahaja ye..
    Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..

    Terima kasih sekali lagi..ya

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)