Thursday, July 11, 2019

Ketenangan

  7 comments    
categories: 




Ketenangan itu apabila:

  • Dapat membaca buku tanpa gangguan.. dan tempat paling kurang gangguan sekarang ni ialah dalam LRT! Kalau kat rumah tu asyik la terganggu dengan handphone atau otak serabut nak buat itu ini
  • Dah habis bayar hutang dan bil di awal bulan. Alhamdulillah untuk gaji yang ada setakat ini
  • Dapat mop rumah dan cuci toilet/bilik air. Pelik ke bila aku suka buat benda ni? Kalau tak buat asyik terfikir-fikir
  • Bila naik bukit atau gunung, melihat pokok dan daun-daun.. sangat menenangkan, walaupun jantung macam suruh mintak back-up
  • Tengok wajah mak ayah.. Tapi recently selalu sayu sebab tak tahu berapa lama lagi dapat tengok :'( 
  • Tengok gelagat baby yang tak pandai jalan lagi tu.. comelnya! Toddler yang dah dapat kaki bye :p
  • Tengok gambar lokasi dan pemandangan-pemandangan indah dalam instagram. Sejak akhir-akhir ni aku dah unfollow banyak artis dan instafamous dari senarai following sebab content mereka tak related dalam hidup aku. Unfollow pun satu ketenangan juga wahh
  • Datang awal ke office untuk elak traffic jam. Ketenangan paling hebat tu hahahaha
  • Drive sorang kat jalan yang tak jem sambil dengar playlist kegemaran. Bliss~~

Hehe okay lah kalau ada lagi aku buat entri baru. 

Apa definisi ketenangan anda?

Till then~


7 comments:

  1. tenang dan bahagia ., kannns ;p

    ReplyDelete
  2. Ketenangan bila dapat berehat di satu tempat yang sangat best macam duduk tepi pantai. Close to nature :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu pantai memang menenangkan.. cuma panas je time siang :p

      Delete
  3. Ketenangan for me is:

    - the ocean
    - the sound of the rain
    - cold spring breeze
    - laying in bed doing nothing with nothing on my mind.
    - bila ayah senyum and laugh when something REALLY funny happen
    - blog updated regularly
    - eating my favourite food with no one tells me to cut down on the food because I am too fat.
    - long drive with my favourite songs
    - late night drive to unknown destination
    - watching my 3 months old nephew growing up knowing I will never have kids of my own.
    - looking at aesthetic and travel photos from other travellers on my tumblr
    .. and so many more.

    And I have to agree with you on some of those bliss especially the instagram part except I can't focus reading on the train, I'll get my reading done twice the pages if I read at the hospital. Sementara tunggu nombor hospital kerajaan yang tersangatlah lama, boleh habis satu buku tu. hahahaha

    p/s: so sorry for the long comment by the way.

    ReplyDelete
    Replies
    1. looking at aesthetic and travel photos from other travellers on my tumblr - INI MEMANG FAVOURITE!

      eh I suka sgt komen you thanksss

      Delete
  4. looking at aesthetic and travel photos from other travellers on my tumblr - INI MEMANG FAVOURITE!

    eh I suka sgt komen you thanksss

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)