Friday, November 23, 2018

Desaru Serba Baru





Kalau balik ke kampung, memang ni la tempat favourite kami untuk jalan-jalan petang sebab dekat dengan rumah hehehe.. 







Nasib baik ade adik aku maka dia lah yang menjadi model untuk photoshoot kali ni.. Cewahh photoshoot la sangat..! Cuaca begitu baik sekali hari itu.. Tengok jela awan tu! Subhanallah.. Tapi nak bagi pesanan siket ye.. tolonglah jangan buang sampah merata-rata kat pantai.. terutamanya plastik-plastik tu.. kasihanilah haiwan dalam laut!







When you see beach.. heheheh







When you see Ketam..






You take picture lah! Haha.. pastu lepaskan







Laut biru...








Ni aku baru tau.. ade Hard Rock Hotel kat Desaru.. Haa.. sapa-sapa yang nak bercuti bermandi-manda tu boleh lah ke sini.. sure syok..  Bolehla usha-usha harga bilik berapa kat https://www.hardrockhotels.com/desaru-coast





Desaru Coast pun dah ada! Desaru Coast ni macam water theme park la.. aku tak gi lagi.. nanti-nanti la kot.. Tapi tengok video ni macam menarik gak la nak gi kan... Huhuhu





Harga tiket untuk dewasa = RM 121 (Malaysian)
Harga tiket untuk kanak-kanak = RM 90 (Malaysian)



Okay itu sahajalah perkongsian untuk hari ni

Bye!


12 comments:

  1. Bestnya lepak pantai. Rasanya pernah pergi pantai desaru sekali je seumur hidup. Nama je orang johor tapi tak explore johor pun..huhu..skang dah makan cantik tempat ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab johor kan besar.. susah gak nak habiskan sume tempat.. hehe.. free2 datangla desaru. dah cantek sket la :D

      Delete
  2. Asalam..gambar menarik ya..tertarik nampak tu hard rock..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam.. kalau tertarik bolehla datang melawat.. hehe

      Delete
  3. tak pernah sampai area sana. insyallah one day nak road trip kesana. buat road trip ke selatan tanah air =)

    ReplyDelete
  4. Lawanyaa gambar Ann.. fuhh rindu gila Johor dengan orang yang tulis entry nie skali. Moga baik2 je semua! XOXO

    ReplyDelete
  5. Subhanallah cantiknya gambar... alahai bestnya lepak pantai.

    ReplyDelete
  6. good post 😊 would you like to follow each other? if the answer is yes, please follow me on my blog & i'll follow you back. https://camdandusler.blogspot.com

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)