Saturday, November 28, 2015

Daehan Minguk Manse

  16 comments    
categories: , , , ,





Fun Facts:

  •  Aku tak pernah tengok drama korea seperti Winter Sonata, Boys Over Flowers, Full House dan sebagainya (sorry tak taw sangat, terpaksa google). Ramai je ajak tengok.. Aku macam.. Hmmm.. Meh. Tengok sket.. Yawnn.. Aku tak taw kenapa? Jangan tanya aku
  • Aku selalu tertidur masa tengok Running Man..Pastu aku macam, hmm kenapa gelak? Kelakar sangat ke? Biase je? Hmm yeah, slap me, punch me, call me crazy.. anything. Aku still lagi tak boleh bezakan Gary dengan HaHa.. HAHAHAHA
  • Tapi tengok budak 3 orang ni dalam The Return Of Superman, terus segar bugar bijik mata aku.. Can't take my eyes of them. Hah gitu sekali
  • Ini semua salah hausmet aku sebab perkenalkan aku dengan triplets ni! Haha.. padan muka dia, aku selalu gi bilik dia sebab nak menonton tv show ini.. sapa suruh simpan collection dalam hard disk? :D




Daehan 
  • Abang si triplet.. Si sulung, si handsome ;)
  • Paling tak banyak karenah.. aku rasa la.. well, aku pun tak tengok sume lagi.. hehe
  • Reliable, bertanggungjawab
  • Paling tinggi



 

Minguk

  • Si Tengah
  • Muka bulat, comel sangat! Memang suka buat muka comel pon.. haih geram!
  • Pandai.. hafal sume nama dinosour.. hehe
  • Kuat makan!
  • Tapi macam selalu kena buli gak dengan abang dan adik.. Haha



Manse
  • Si bongsu
  • Paling banyak akai.. Hahaha
  • Paling kuat nangis.. :D
  • Paling charming, selalu digemari oleh gadis-gadis.. hihi  


Oklah tu je

Bye!

 

Thursday, November 26, 2015

Ketua atau Pemimpin?

  8 comments    
categories: 




Ketua kelas ke, ketua pasukan ke, ketua diri sendiri ke.. 

Tolonglahh tolonglah jadi ketua yang baik, yang rajin, yang buat kerja sesama, yang amanah, yang tak curik tulang

Seksa wehh kalau ketua tak betoii

Rosak ketua, rosaklah pasukannya. Hahah

Ok bye



Wednesday, November 25, 2015

How To Wear Boyfriend Jeans With Style

  17 comments    
categories: ,



Hi!

So, how's your day now? For me, dah end of year ni, a lot of work has to be done! XD .. So busy sket, tak dapat nak update blog selalu T_T. Well, anyway, end of year ni ada jugak yang best.. Contohnya.. Year End Sale! YES! Banyak sale merata-rata di mall & online shop.. So.. lets shopping! Hehehe.. I want to buy jeans,favourite jeans dah koyak.. Serious sedih :(

Sekarang ni dah nampak satu trend yang tengah in,which is Boyfriend Jeans! Yup.. memang tengah hot.. but don't steal your boyfriend/husband jeans taw.. Hehehe.. Basically boyfriend jeans ni has fairly relaxed fit, usually straight legs that may or may not be cuffed at the bottom, and they should look a bit big on the wearer. It is supposed to look and feel like the jeans a woman might borrow (or steal) from her boyfriend. Haa.. best kan? Jeans ni macam loose-loose bukan skinny, so for muslimah pun sesuai sangat.. heheheh. Skinny jeans dah boleh simpan kat belakang-belakang almari :D

Okay.. even nama dia boyfriend jeans.. tak perlu lah kita limitkan cara pemakaian kita.. No need to dress like boy pun :D

Be creative and pull off various fashion outfits with the boyfriend jeans according to your style. If you are clueless on how to pull together the perfect outfit wearing boyfriend jeans, take a look at these three boyfriend jeans look ideas for women:



1. Casual Trendy 

Boyfriend jeans definitely give you that laid back touch which makes it the perfect bottom to wear on your casual days. Match it with a t-shirt or tank top and walk out feeling confident as ever. Be comfortable in what you wear and rock the trendy boyfriend jeans everywhere you go.. Okay ini sesuai kalau nak window shopping kat shopping mall masa weekend.. hihi



Simple but nice.. :)



2. Elegant Fashionistas

Okayy.. yang ni memang smart! If only I can wear jeans at my office.. I'll rock this style.. Barulah fashionista.. Hahaha! For the ladies who want to transform the edgy boyfriend jeans to fit their feminine side, you can always match it with a nice blouse and outerwear. Whether you wear a jacket, blazer or sweaters, you will absolutely look stunning from head-to-toe. Spice up the outfit with a matching handbag and accessories for the best elegant fashionista appearance. This look is perfect for women who aims to appear mature and fashionable



Hmmm.. looks so elegant kan..?




3. Sophisticated Feminine 

If you prefer simplicity and still wants to maintain your sophisticated feminine charm, match the boyfriend jeans with a nice shirt. Go for printed shirts and feel that smart casual feel altogether. Top up the look with a pair of high heels and strut the streets looking amazing. You can tuck the shirt in or let it flow out, the boyfriend jeans definitely adds the perfect balance
 



Well.. semua artis pakai boyfriend jeans okayy..? Hahahaha


So.. What do you think of Boyfriend jeans? If you have a pair, how do you wear yours?


Ok, till then

Saturday, November 21, 2015

Jalan-Jalan: Wadi Rom, Jordan

  12 comments    
categories: , ,





Assalamualaikum orang kampung! :D

Lama dah aku berhibernasi.. jadi marilah keluar dari gua.. Sempena hari keluar, marilah kita melunaskan hutang-hutang entri yang tertunggak . Okay lah cite pi Jordan ni sebenarnya dah basi, tapi nak cite gak

Hehehe




Wadi Rom ni takda apa sebenarnya.. Cuma padang pasir dan batu-batu saja.. Tapi tak taw kenapa pemandangan kat sini nampak cantik sangat.. Gambar atas ni gambar khemah ya.. So boleh tidur sini.. makanan diorang sediakan tak silap aku... 






 Tengok langit tu.. Takda awan pun tapi cuaca dan suhu time ni nyaman-nyaman sahaja.. angin sejuk.. Hahah! Sebelum sampai Jordan, aku bayangkan cuaca punyalah panas tapi sebenarnya tidak..Jordan baru abes musim sejuk.. Eh aku pon cuma taw Jordan ni ada 4 musim lepas adik aku study kat sini.. Kalo tidak aku anggap Jordan ni panas dan kering saja sepanjang tahun.. hihihi pardon my pengetahuan am & ilmu geografi





Lagi bukti LANGIT YANG BIRU





Boleh jugak main sand board kat sini. Ini posing saja lebih. Aksi tak ada pon :D






Mak ngan abah ni nak berzapin ke? Keh keh keh







 Yeayyy akhirnya besua muka dengan makhluk berbulu mata lebih panjang dari Che Ta  XD . Kalau nak naik, kena bayaq. Tak ingat berapa. Tak mahaii sangat rasanya





Haa kat sini pun ada kesan peninggalan sejarah tau, contohnya macam ukiran kat batu ni ataupun dikenali sebagai Petroglyph .. Sorry lah aku pun tak tahu apa maksud ukiran ni.. aku nampak ada gambar unta.. itu sahaja.. haha






Yang ukiran muka orang kat batu ni plak, nama dia ialah Lawrence. Lawrence of Arabia. Dialah penggerak Revolusi Arab sekitar tahun 1916-1918. Orang putih ya bukan orang arab. Lawrence ni aku ada macam-macam versi. Ada yang cakap dia ni sokong Arab, ada yang cakap dia saja nak memecahkan puak Arab.. Untuk lebih lanjut, boleh baca sini






Jom bawak balik sket pasir Wadi Rom sebagai cenderamata kenang-kenangan, lepas tu bagi2 kat kawan sorang sket.. Keh3 melampau kedekut ni.. Oh ya! Sila pakai pelembap atau lotion di kulit bagi mengelakkan kulit kering dan bersisik (_ _")


Kesimpulannya melawat Wadi Rom ialah satu kewajipan bila kau rancang nak melawat Jordan. Spectacular view yang korang tak akan lupa sampai bila-bila. :). Best!



Ok lah itu saja!

Bye!



Monday, November 9, 2015

Lirik Lagu Same Old Love by Selena Gomez

  4 comments    
categories: 





"Same Old Love"

Take away your things and go
You can't take back what you said, I know
I've heard it all before, at least a million times
I'm not one to forget, you know

I don't believe, I don't believe it
You left in peace, left me in pieces
Too hard to breathe, I'm on my knees
Right now, 'ow

I'm so sick of that same old love, that shit, it tears me up
I’m so sick of that same old love, my body's had enough
Oh, (that same old love) [2x]
I’m so sick of that same old love, feels like I've blown apart
I’m so sick of that same old love, the kind that breaks your heart
Oh, (that same old love) [2x]

I'm not spending any time, wasting tonight on you
I know, I've heard it all
So don't you try and change your mind
Cause I won't be changing too, you know

You can't believe, still can't believe it
You left in peace, left me in pieces
Too hard to breathe, I'm on my knees
Right now, 'ow

I'm so sick of that same old love, that shit, it tears me up
I’m so sick of that same old love, my body's had enough
Oh, (that same old love) [2x]
I’m so sick of that same old love, feels like I've blown apart
I’m so sick of that same old love, the kind that breaks your heart
Oh, (that same old love) [2x]

I'm so sick of that, so sick of that love [4x]

I'm so sick of that same old love, that shit, it tears me up
I’m so sick of that same old love, my body's had enough
Oh, (that same old love) [2x]
I’m so sick of that same old love, feels like I've blown apart
I’m so sick of that same old love, the kind that breaks your heart
Oh, (that same old love) [2x]


 



Komen sket:

Well.. takde apa nak komen sangat la.. aku memang suka Selena, walaupun kalau dia nyanyi live tak best sangat.. haha! Lagu ni macam ada ala-ala style Gwen Stefani sket.. sedap and sesuai didengar dimana-mana :D
 
 
 
Bye!