Thursday, February 26, 2015

Edisi Berangan: Bilik Tidur Idaman

  12 comments    
categories: , , ,

Terpaling suka bilik ini adalah sebab warna bilik ni.. Soft purple. Sesuai untuk siang dan malam. Lembut je colornye. Tak terang sangat and tak gelap sangat juga.. Dipadankan pula dengan warna-warna yang lebih terang macam hijau pucuk pisang, pink.. Aaa so cute and calm.. Suka semua dalam bilik ini kecuali tirai kat belakang tu.. Macam mencacatkan jer.. Kalau takde pun okay kot..

Sumber imej: SINI





Haaa cantik sebab terang pula.. Confirm tak tidur siang kalau macam ni, sebab color bilik warna panas.. Hahahah.. tapi kalau dah ngantok tidur jugak ye tak? Kalau malam, guna lampu yang malap-malap sket, macam lampu kuning ke.. Tak payah bukak lampu kalimantang tu.. Cantik..

Sumber Imej: SINI 







First skali aku suka katil dia.. comel kecik dan compact, jimat ruang.. Hehehehhe. Second, aku memang suka idea cat background warna putih so senang nak matching dengan apa-apa kaler lain. Tapi at the same time aku takut gak sebab orang cakap warna putih ni cepat kotor.. Hew3.. Tak kot.. kotor apa sangat kan macam lah ko main lecak dalam bilik...Selipar biru tu pun cantik gak ngeh3

Sumber imej: SINI







Gahhhh cantik kot! Colorful sangat nih maw tak maw keluar dari bilik.. Hahahaha.. Tengoklah chandelier dia kaler hijau tuuuu.. Rare.. Lagi cantik kalau tak crowded sangat


Sumber imej: SINI 






Last but not least, jeng jeng jeng.. klasik! Campur plak dengan color biru lembut ni.. Aman damai je rasanyer..

Sumber imej: SINI



Okay itu sahaja

BYE!




Monday, February 23, 2015

Lirik Lagu Uptown Funk "Mark Ronson" ft. Bruno Mars

  No comments    
categories: , ,

"Uptown Funk"
(feat. Bruno Mars)


Doh
Doh doh doh, doh doh doh, doh doh
Doh doh doh, doh doh doh, doh doh
Doh doh doh, doh doh doh, doh doh
Doh doh doh, doh duh (Aaaaaaow!)

This hit
That ice cold
Michelle Pfeiffer
That white gold
This one, for them hood girls
Them good girls
Straight masterpieces
Stylin', while in
Livin' it up in the city
Got Chucks on with Saint Laurent
Gotta kiss myself I'm so pretty

I'm too hot (hot damn)
Called a police and a fireman
I'm too hot (hot damn)
Make a dragon wanna retire, man
I'm too hot (hot damn)
Say my name you know who I am
I'm too hot (hot damn)
Am I bad 'bout that money
Break it down

Girl said your hallelujah (whoo)
Girl said your hallelujah (whoo)
Girl said your hallelujah (whoo)
'Cause Uptown Funk gon' give it to you
'Cause Uptown Funk gon' give it to you
'Cause Uptown Funk gon' give it to you
Saturday night and we in the spot
Don't believe me, just watch (Come on)

Doh
Doh doh doh, doh doh doh, doh doh (Hah!)

Don't believe me, just watch

Doh
Doh doh doh, doh doh doh, doh doh (Hah!)

Don't believe me, just watch
Don't believe me, just watch
Don't believe me, just watch
Don't believe me, just watch
Hey, hey, hey, oh!

Stop
Wait a minute
Fill my cup put some liquor in it
Take a sip, sign a check
Julio! Get the stretch!
Ride to Harlem, Hollywood, Jackson, Mississippi
If we show up, we gon' show out
Smoother than a fresh jar o' Skippy

I'm too hot (hot damn)
Called a police and a fireman
I'm too hot (hot damn)
Make a dragon wanna retire, man
I'm too hot (hot damn) (hot damn)
Bitch, say my name you know who I am
I'm too hot (hot damn)
Am I bad 'bout that money
Break it down

Girl said your hallelujah (whoo)
Girl said your hallelujah (whoo)
Girl said your hallelujah (whoo)
'Cause Uptown Funk gon' give it to you
'Cause Uptown Funk gon' give it to you
'Cause Uptown Funk gon' give it to you
Saturday night and we in the spot
Don't believe me, just watch (come on)

Doh
Doh doh doh, doh doh doh, doh doh (Hah!)

Don't believe me, just watch

Doh
Doh doh doh, doh doh doh, doh doh (Hah!)

Don't believe me, just watch
Don't believe me, just watch
Don't believe me, just watch
Don't believe me, just watch
Hey, hey, hey, oh!

Before we leave
Let me tell y'all a lil' something
Uptown Funk you up, Uptown Funk you up
Uptown Funk you up, Uptown Funk you up
I said Uptown Funk you up, Uptown Funk you up
Uptown Funk you up, Uptown Funk you up

Come on, dance
Jump on it
If you sexy then flaunt it
If you freaky then own it
Don't brag about it, come show me
Come on, dance
Jump on it
If you sexy then flaunt it
Well it's Saturday night and we in the spot
Don't believe me, just watch (come on)

Doh
Doh doh doh, doh doh doh, doh doh (Hah!)

Don't believe me, just watch

Doh
Doh doh doh, doh doh doh, doh doh (Hah!)

Don't believe me, just watch
Don't believe me, just watch
Don't believe me, just watch
Don't believe me, just watch
Hey, hey, hey, oh!

Uptown Funk you up, Uptown Funk you up (say whaa?!)
Uptown Funk you up, Uptown Funk you up
Uptown Funk you up, Uptown Funk you up (say whaa?!)
Uptown Funk you up, Uptown Funk you up
Uptown Funk you up, Uptown Funk you up (say whaa?!)
Uptown Funk you up, Uptown Funk you up
Uptown Funk you up, Uptown Funk you up (say whaa?!)
Uptown Funk you up
Aaaaaaow! 





Komen sket:
 
  • Lama tak dengar lagu baru dari Bruno Mars, sekali keluar lagu ni rasa excited giler.. Tak kesah lah featuring je ke ape ke
     
    • Lagu ni rancak.. sesuai untuk orang yang mengantuk dalam kereta or office.. Sila joget macam Bruno jugak ye.. Cute.. Heheh
       
       
       
       
       
      Download Lagu ini di SINI
       
       
       Ok itu sahaja.. Selamat Hari Isnin! Bye!
       
       


Tuesday, February 17, 2015

Malaysian Pick-Up Lines a.k.a Ayat Mengorat Orang Malaysia

  6 comments    
categories: , ,

Hai Assalamualaikum

Korang ada twitter tak? Aku ada.. tapi aku tak aktif bertweet.. aku rajin baca je.. Yang tweet2 kelakar, aku gelak la sorang-sorang.. Tapi yang berbaur hasutan ataupun penuh hasad dengki tu aku ignore jer.. Tapi ada jugak tweet yang mengutuk orang kat tweet ni sarkastik and lawak.. Ha camana tu.. Kadang-kadang terhibur juge.. #mudahterhibur



 Baru-baru ni ada akaun twitter (sorry lupa nama tweet akaun tu) bukak satu pertandingan iaitu create Malaysian Pick Up Lines.. Aku pon bacala.. Lawak-lawak gak.. Jom tengok mana pilihan hati aku.. cewah




Kalau orang macam ni ajak keluar.. Hmmmm sanggup ke ko reject? HAHAHAH







Harap-harap dapat jadi Imam yang baik lah.. hihihi







Ini macam selalu dengar dah.. tapi still menarikla.. hehe






Ha ni memang saja mengundang nak kena hempuk. Hahahaha




Ok lah itu saja.. Oh by the way, dulu ade post ayat megorat orang Islam.. Hehe.. Klik link di bawah:

Ayat Mengorat/ Pick Up Lines Orang Islam


Ok bye bye!!



Monday, February 2, 2015

Jalan-Jalan: Air Terjun Kota Tinggi

  20 comments    
categories: , , ,


 Hai Assalamualaikum..

Pe cer? Untuk aku.. setakat ni aku masih lagi tak dapat mencapai piawai update blog 2x seminggu.. ZZzzZZZ

Ni citer gi air terjun minggu lepas..Sambil type ni macam terasa plak angin sepoi-sepoi bahasa kat air terjun ni.. huhu syoknyaaa. Baru-baru ni, me and my member2 datang ke sini, Air Terjun Kota Tinggi..Saja nak bawak diorang jenjalan dan bermandi manda. Actually, aku dah 2, 3 kali pergi air terjun ni..Best taw! Air terjun sejuk bertingkat-tingkat.. 




Yang ni air terjun tingkat atas.. Nampak tak ada tali jaring tu? Haa lepas tali tu tak boleh mandi dah, sebab dalam dan membahayakan.. Dulu aku pernah nampak orang mandi kat area tu, sekarang tak de dah... Tengoklah air dia tu, hijau.. banyak lumut.. maknanya takde orang mandi kat situ le tu.. Actually kat atas ni ramai je mandi (di tempat yang dibenarkan, iaitu sebelah jaring lagi satu tu).. terutamanya kaum muda-mudi dan bujang trang2 sebab sini lagi dalam dan tak banyak batu.. boleh la mereka nak buat aksi2 seperti kuak lentang, kuak rama-rama and skinny dipping.. Eh.. tak boleh.. tak boleh.. gilo?





 Masuk sini mahal siket, tak macam air terjun Pancing yang aku pergi kat Pahang dulu tu .. Adult RM 8  dan kereta RM 3.. So masa kami pergi tu 4 org dewasa dan 1 kereta.. jadi semuanya RM 35 tunai.. Hehehe betul ke aku kira tu? Aku pon tak berapa ingat dah sebenarnya.. 





Okay ni air terjun tingkat bawah...  lebih cetek, air dia lebih jernih dan sesuai untuk seisi ahli keluarga dari pelbagai peringkat umur.. Hehe.. Selalunya kat sini memang ramai ah, semua berebut nak duduk bawah air yang tengah terjun tu kan? Sedap woo air kena kat kepala tu.. Siapa yang migrain boleh lah cuba ye mana tahu terus baik kan? Hahaha ni kawan aku yang cakaplah.. aku tak sure pon keberkesanannya.. Kebetulan masa aku tengah snap pic ni takda orang.. Tak lama pastu berduyun tiba.. Kat sini banyak family dan budak2 kecik lah sebab tak dalam kan.. Anyway hati-hatilah masa bergerak sebab batu licin ..




Lepas bermandi manda tu mesti penat punya dan LAPAR.. Hahahaha.. So digalakkan sesangat untuk bawak snek-snek, makanan ringan mahupun nasi goreng kampung sekalipun (Oh tapi cover2 la masuk dalam bag sebab nanti Pak Guard check.. Herghh.. cover bawah timbunan baju yer).. Sebab syok tau makan sambil ditemani bunyi air terjun dan udara segar.. Hahaha.. Sebab kami bawak air kotak je satu, lepas tu mengagau carik makanan... Kah3.. Anyway ade je kedai yang jual makanan tapi tak banyak sangatlah choice..






Air kotak of the Day.. Hahahaha.. Itu pun dapat masa gi kenduri..


Kat sini ada sewa pelampung.. RM 5 untuk 3 jam.. Deposit 15 ringgit.. kalau tak silap baca..

So kesimpulannya, percutian kat tempat-tempat semulajadi macam ni memang best dan tidak menghampakan.. Rasa tak nak balik, nak duduk je dalam hutan  tu.. Eheh.. Jom lah kita sama-sama jaga alam sekitar



Ok itu saje.. Jangan Monday Blues sangat ye!

Bye!!