Saturday, October 17, 2015

My Work In a Nutshell

  6 comments    
categories: 



Agile :D

















Kalau dalam komik ni, mungkin aku lelaki yang ada rambut 3 helai + pegang mug tu

Haha!


Bye


6 comments:

  1. Replies
    1. risiko tinggi hasil lumayan.. eheheheh

      Delete
  2. La..kau yg pegang mug tu..x function betul.hahaha...

    Aku x brp nk faham. Yg aku faham kau kerja as programmer.

    Lepas tu bos jenis arah2 je, semua boleh, dan adakalanya x faham pun apa yg programmer buat.

    Yg gambar ketiga aku x pasti. Tu klien atau bos. Yg aku tau dia dh ada plan dlam kepala dan tahu apa patut ada dlm system, tp tetiba rasa info tu confidential. Jadah apa kan? Camne programmer nk buat kerja kalau semua benda nk confidential.

    Yg last sekali tu aku x tahu sama ada bos tu sarkastik atau dia betul2 noob pasal data tu.haha...

    Btw, betul ke apa aku faham ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku sebenarnya bukan programmer.. lebih kpd system analyst jer.. hahaha..

      boss mmg mengarah je, tapi sebenarnya apa yg dia nak mmg x tercapai dek akal

      client suka mintak macam2

      boss sbenarnya taw test data mmg isu besar

      tahniah anda faham!

      Delete
    2. Oohh..system analyst rupanya..haha..

      Nasib baik overall aku faham. Salah sikit je pasal job kau. Haha..

      Delete
    3. tahniah anda mendapat 9/10 markah! heheh

      Delete

sila komen jangan segan-segan :)