Tuesday, September 15, 2015

TIL: Buat Gambar Bergerak

  6 comments    
categories: , ,





Hai semua!

Jakun sket hari ni sebab baru belajar buat GIF

Hehehe.. takdelah belajar sangat sebenarnya,, 

Cuma nampak ada feature AnimatedGif dekat Photoscape so try try la..

Ala takde susahnye just drag pic-pic yang nak dibuat GIF  then save.. Tadaaa!





Aku pernah nampak blogger lain buat.. ramai je tapi takde pulak aku menanya! Berat jari betul. Hehe

Ok pasni tak payah tempek pic banyak2 dah.. 

Buat GIF jer :D

OK bye!


6 comments:

  1. ha... senang gak cam gini... tapi tak berat eh raz?

    ReplyDelete
    Replies
    1. berat jugak.. kena kecikkan size.. hehe

      Delete
  2. Memang senang je nak buat gif ni :)

    ReplyDelete
  3. Salam, hahaha owhhh guna photoscape kee~ selama ni aku igt function tu function tambahan kat blog ke apa...rupanya import dpd situ ek..hahaa bagus, aku pun baru tau sebenarnye, hahah

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)