Sunday, August 23, 2015

Movie: Chloe & Theo




Assalamualaikum

Ok lama dah tak review movie ni.. Tapi sekarang aku nak review movie yang underground je.. Yang mainstream macam Fantastic 4 ke, Iron Man ke, tak perlu kot sebab cite popular kan.. Best ke tak best ke orang still nak pi tengok.. Hehe.. lagipun movie2 macam tu cliche lah. Cliche is boring. Eh puii.. poyo plak rase ayat aku tu.. :p Movie ni aku download jer (save bajet?).. Tak sure keluar kat cinema Malaysia ke tak. 


SINOPSIS:


Theo , seorang Inuit dari Artik , akan berlepas ke New York City untuk memberi amaran kepada pemimpin-pemimpin dunia tentang kesan bencana pemanasan global di planet ini. Apabila tiba dia bertemu seorang gadis yang kehilangan tempat tinggal yang bernama Chloe, yang mempunyai semangat yang luar biasa untuk hidup, adalah sedikit delusional, dan benar-benar taksub oleh Bruce Lee. Bersama-sama, mereka akan menyelamatkan dunia


KOMEN SAYA:

  •  Aku pun baru perasan heroin cite ni iaitu seorang homeless di New York, si Dakota Johnson ni orang yang sama, heroin dalam citer Fifty Shades of Grey. Aku memang lebih suka dia berlakon dalam cite ni. Macam betul-betol homeless je, tapi cute




  • Mesej yang disampaikan dalam movie ni memang terkenalah kat aku. Antara ayat Theo yang betul-betul terkesan ialah, "Now people like to buy things they don't need, and they called it shopping". Haaa macam gitulah lebih kurang ayatnya.. 
  • Niat Theo yang begitu suci nak sampaikan pesanan dari 'Orang Tua-Tua' dari utara kepada orang selatan tu memang bagus, tapi last-last Theo plak yang kena sampaikan pesanan kat orang-orang dia, yang sebenarnya dia dah terlambat.. Bumi ni dah tenat
  • Ending dia memang sedih.. huhu
  • Cite ni slow siket. Ada sedih, ada kelakar.. Yang penting mesej yang nak disampaikan tu berharga. Aku bagi 6.5/10

 Ok itu je.. Bye!


13 comments:

  1. Taktau pun pasal movie nie. Hehe Thanks share ! :)

    ReplyDelete
  2. Salam, eh nice lah klw review movie2 underground camni weh...sbb aku lg suke yg camni..even xpopular tp klw best, mmg siap berkesan dlm hati..hahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. cite ni mesej yg dia sampaikan bagus!

      Delete
  3. Based on gambar, macam bukan orang yang sama je. hehehe. Mungkin sebab rambut warna lain agaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. color rambut memainkan peranan kan? mmg totally berbeza la role dia dlm cite ni dgn cite fifty shades of grey tu

      Delete
  4. kita kurang sikit tengok cite2 gini. kalau cite aksi fighting2 tembak menembak ,gaduh-gaduh lawan-lawan tu kita suka laaa hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. cite fighting2 aku tengok kat cinema pon aku tido..

      kih3

      Delete

sila komen jangan segan-segan :)