Tuesday, August 4, 2015

Lirik Lagu Hanya NamaMu - Caliph Buskers




HANYA NAMAMU

Hanya namaMu ku puji ku sanjung
Di lafaz pertama suara azan fajar
Langkah kananku seperti dilindung
Andainya tersandung rebahku bersujud
Dan hanya namaMu ku puji ku sanjung

Adakalanya linang air mata
Tertumpah ke pipi menerima takdir
Namun imanku tidak akan runtuh
Ku ambil ikhtiar berdiri semula
Dan hanya namaMu ku puji ku sanjung

Di akhir perjalanan ini
Yang mencari petunjukMu
Ku doa agar kehadiran disambut

Semoga namaku terdiri
Di antara yang terpilih
Menjadi tetamu di tamanMu nanti

Setiap masa tak pernah ku lupa
Sinar yang Kau beri dalam hidup ini
Bila tibanya nyawaku di dunia

Kau panggil kembali dengan nafas akhir
Hanyalah namaMu ku puji ku sanjung

Di akhir perjalanan ini
Yang mencari petunjukMu
Ku doa agar kehadiran disambut

Semoga namaku terdiri
Di antara yang terpilih
Menjadi tetamu di tamanMu nanti
Menjadi tetamu di tamanMu nanti






Nota kaki:

  • Kalau Caliph Buskers yang nyanyi, memang meremang bulu roma... Penuh penghayatan kot
  • Lagu berunsurkan ketuhanan.. sayu rasanya walaupun rock-rock sket..
  • Suka awal-awal lagu ni.. sedap jer ..

 Kalau nak download lagu Hanya NamaMu ni, boleh gi ke sini -> HANYA NAMAMU


OK bye!


20 comments:

  1. perghh! first time dengar lagu ni terus jadi suka. Thanks sebab sediakan liriknya.

    ReplyDelete
  2. fuh dasyat ....terbaik lh lfu ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pon happy bila lagu ni menang no 3 kat AJL30

      Delete
  3. Fuyooo lagu terbaik lah...sedih
    Siot...

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)