Saturday, June 27, 2015

Tips Kegunaan Resit Beli Barang





Lepas beli barang, jangan buang terus resit tu.. Baca dulu, kot-kot ada barang yang termahal, padahal tanda harga kat rak tadi murah je. Eh kan kes naya tu

Lagi satu, receipt buku jangan buang.. simpan.. kang LHDN  nak semak takdelah menggelabah sangat kan..

Haa lagi satu tips aku, aku memang akan pastikan ada satu receipt dalam purse aku.. So bila aku nampak ada orang parking kereta macam @$$*^% kan, dan menyebabkan kereta kau susah nak keluar, menyebabkan orang-orang belakang terpaksa tunggu kau yang terkial-kial mengalih kereta tu.. So apa lagi, kau amek pen dan receipt beli barang tu, ko tulis la sket ayat-ayat cinta or manja dan selit kat wiper kereta yang berhemah tu

*Kita orang Asia.. kena lemah lembut.. sound pun lemah lembut dan berkias tak gitu?*

Hahaha

p/s: Kalau korang pernah dapat nota cinta macam ni, besar kemungkinan dari aku lalala :p

Ok tu je

Bye!

Selamat Berpuasa

16 comments:

  1. Hahahha.. Ok.. I will take note

    ReplyDelete
  2. Salam, hahahaha best2! sy penah buat tulis2 camtu tp bukan pada 'kereta berhemah', tp pada makanan yang tak seberapa dengan harganya...tulis komen pastu letak je dalam pinggan..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah bagus jugak idea tu! satu lg kegunaan! hahah

      Delete
  3. Lemah lembut dan penuh kasih sayang bila baca ayat sound tu...tapi bila letak tanda seru intonasi org yg membaca buat dia faham yg kita sedang marah.kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak faham memang nak kena! :D

      Delete
  4. btol.. resit buku tu simpan... kakak zizie suka btol mintak resit buku.. lhdn punya pasal.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sediakan payung sebelom hujan hihi

      Delete
  5. hebat raz, hehe tak terpikir pula receipt boleh jadi nota cinta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah receipt serbaguna boleh dikitar semula

      Delete
  6. Tak pernah lagi bagi nota2 kasih sayang gitu... heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak perlu pon sebenarnya hahahaa

      Delete

sila komen jangan segan-segan :)