Wednesday, May 6, 2015

Movie Seram: The Taking Of Deborah Logan





Sinopsis :

Mia Medina ( Ang ) akhirnya menemui subjek (orang) yang sempurna untuk filem tesis PhD beliau mengenai penyakit Alzheimer . Untuk beberapa bulan akan datang , kamera akan merakam kehidupan sehari-hari ibu Deborah Logan ( Larson ) dan Sarah anak perempuannya ( Ramsay ) . Tetapi, semakin hari semakin banyak perkara-perkara pelik mula berlaku sekitar Deborah yang tidak konsisten dengan penyakit Alzheimer. Benda-benda mistik berlaku di rumah itu. Ia merupakan satu kejahatan yang jauh lebih buruk daripada penyakit ini melemahkan dengan yang dia mula-mula didiagnosis.


  
Komen:


  • Lama dah aku download movie ni, so aku tak ingat plak cite ni cite seram ke ape.. sebab tajuk dia macam biasa-biasa je kan.. Dan oleh sebab download saje, maka poster memang takde la.. 
  •  So masa tengah menonton setengah jam yang pertama tu, aku ingat dokumentari pasal orang berpenyakit Alzheimer .. So aku pun minat lah! Haha aku memang suka dokumentari pasal penyakit-penyakit ni.. Suke ambil tahu je, tapi nak pegang, bedah-bedah orang tu takdelah
  • Tapi lepas tu makin pelik plak. Si Deborah ni makin lama makin kurus. Muka makin seram dan menyeramkan.. Pastu bercakap sorang-sorang dalam bahasa French dalam bilik gelap, main dengan ular, panjat kabinet dapur dengan begitu laju.. Aik ni bukan simptom-simptom Alzheimer dah ni.. Lain macam jer
  •  Rupa-rupanya citer seram daaa.. Hahahahaha! Slowpoke. Mula-mula dia memang ada sakit Alzheimer.. Skali dah bercampur dengan exorcism pulak. Memang agak seram cerita ni sebab dia banyak main dengan darah, ular dan jeritan-jeritan yang mengerikan.. ditambah plak dengan muka si Deborah ni dah tak ubah macam hantu..
  • So memang movie ni layan gak ah buat peminat cerita seram. Babak-babak mengerikan, menggelikan dan menakutkan memang banyak! Terutama sekali masa scene dalam gua tu. Terbaik. 
  • Tapi cite ni ala-ala Paranormal Activity, yang pakai kamera pegang kat tangan tu, so gegar-gegar lah. Pening sket la kan.. Aku pon tak berapa gemar gak 
  • Cerita mudah difahami dan lakonan memang gempak . Nora bagi 4 bintang!



     
     
    Ok bye!



12 comments:

  1. macam sangat menakutkan je. ok boleh layan hujung minggu nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. menakutkan sangat tu xde lah. hehehehhe

      Delete
  2. Salam. Hee takut nak tenok hantuu ;p

    ReplyDelete
  3. syok2 baca entri kat atas terkejut tengok gmbar kat bawah..btw, i love scary movies..huhu

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Oktober 2014. Tak masuk Malaysia kot.. saya download jer

      Delete
  5. whohaa. tak pernah dgr tajuk ni. zizie x kisah tgk citer hantu. asalkan ada org teman. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haa carik teman ye tgok cite ni. xdela seram sgt tp terkejut2 gak la

      Delete
  6. Salam, wahhh xpenah tau lah plak psl movie ni! tu lah tgk tajuk biasa2 je, rupanya nama orang tu ea...mana lah tau tu citer seram..hahaha tgk poster baru tahu...best gak klw layan ni..thanx! hehe

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)