Friday, April 24, 2015

Meriahnya Bendera Negara Seychelles!




Gambar di atas bukan lukisan aku dari Ms Paint.. Tapi ini ialah bendera negara Seychelles.. Cantik kan?

First time aku dengar atau tahu nama negara ni

Dari mana aku dapat tahu?






Haaaa.. dari FeedJit ler.. thank you FeedJit ajar aku pasal bendera.. Tak payah tengok Vlog Sheldon (Big Bang Theory)



Sedikit pasal Seychelles:

Seychelles,secara rasminya Republik Seychelles merupakan negara kepulauan di Lautan Hindi . Ia terletak 1,500 kilometer ( 932 batu) timur tanah besar Afrika Tenggara . Negara-negara pulau lain yang berdekatan dan wilayah termasuk Zanzibar ke barat dan Comoros , Mayotte , Madagascar , Réunion dan Mauritius ke selatan .




Mai tengok gambar-gambar Pulau Seychelles.. Cantik wooo. ... Knapa tak pernah taw ek? Lawa dari Krabi ni.. Hahahaha


Jom cuci mata! Gambar-gambar adalah ihsan dari Google Images:

|
|
V



 CANTIK!







Subhanallah.. Masha Allah...






Indahnya pemandangan wehhh









JOMMMMM PI SEYCHELLES!




Untuk info lebih detail, sila rujuk:

http://www.seychelles.travel/

10 comments:

  1. first time dengar nama negara Seychelles..
    bendera dah macam rainbow..meriah..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan meriah kan.. pastu x sangka plak pulau dia cantik giler gittew.. huhu

      Delete
  2. Salam. Hee chanteknye seychelles. Sy penah dgr kepulauan ni kena tsunami gak ;p

    ReplyDelete
  3. Cantiknya pulau dia...macam lukisan

    ReplyDelete
  4. rasanya, pernah dengar dulu.. wah! serius tu flag dorang? simple! cantiknya permandangan.. kalau photoshoot, best ni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. simple tapi meriah.. tula konfem lawa x malu tunjuk kt anak cucu hahahah

      Delete
  5. aah baru pernah dengar juga.. btw lawa tempat dia kan..

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)