Tuesday, January 6, 2015

Keluarga Iskandar (Sesi Tertinggal Kereta Api)



Macam biasa orang dah sampai London aku baru nak naik flight (x tally plak dengan tajuk.. xpelah)

Aku ni alkisahnya memang jarang tengok TV.. Sebab balik keje dah lambat jugaklah so aku fikir aku nak tido jer.. Kalau tengok pun layan movie kat handphone je kekdahnya.. Senang bawak kat mana2 even gi toilet pun.. Keh3

Aku tengok TV time balik kampung je lah, ataupun bila makan kat mana2 restoran mamak.. Hehe

So hari tu aku balik kampung, duduk rumah sorang-sorang ape lagi tengok TV lah kan?

Tak ingat lah channel mana.. Astro Warna kot.. tertengoklah cite ni.. Keluarga Iskandar!

Mula-mula expectation cite aku ni macam biasalah.. tak harap pape sangatla.. Cite Melayu kan.. (Typical Malay sangat aku ni kan..).. Pastu lama-lama eh best plak cite ni!

Ok berkisarkan drama ini:

Keluarga Iskandar adalah sebuah mokumentari mengenai sebuah keluarga Melayu dan berkisar tentang Mak Jah dan anak-anak dewasa dan cucu-cucunya. Anak- anak nya terdiri daripada Abang Long, Abang Ngah dan isterinya, Kamariah, Azura dan Kamal, Azlan dan Adibah.. Mokumentari itu berkisar tentang kisah hidup mereka.

 Mokumentari? Apakah itu? First time dengar ni!

 (Mokumentari adalah saat berbicara sendiri dihadapan kamera)

Owhhhh.. barulah ku faham..

Watak kegemaran aku dalam cite ni mestilah Mak Jah.. Mak diorang.. sebab ada jugak sket2 macam mak aku.. Hahaha!




Ni family kegemaran aku.. Family ni macam warna-warni sketla.. Kes dia dengan anak angkat, then musim kedua ni Kamariah dah pregnant.. Mengada-ngada tahap maksima.. Hehheehe biasalah pembawakan budak katanyaaa..


Anyway cerita macam ni barulah best.. Macam cerita family normal.. Senang cakap ala-ala macam family aku jelah.. Takdelah datuk-datuk, tengku tengku, bisnes juta-juta million lemon.. Hehe Cite macam ni lah yang patut dipromote, bukan macam cerita Suamiku Sotong ke lontong ke..Opppss..Paling best cerita ni kat Jay Bee!! Heeeeee bangga aku sebagai orang Johor. :p


Buat masa sekarang aku tengok kat YouTube je untuk Season 1.. Season 2 xde lagi kot.. Baik gak Astro ni letak kat YouTube.. Ehehehhe.. Rujuk link di bawah:

Keluarga Iskandar Musim 1

Ok tu je!

Bye Assalamualaikumm



9 comments:

  1. sama la...jarang jugak tengok tv..kalo bukak pun waktu mlm je..tengok je cite pe yg ade..huhu

    ReplyDelete
  2. keluarga Iskandar ni mmg best...lawak spontan..hahaha

    ReplyDelete
  3. astro takde kebetulan tv tgh rosak jadi tak tengok apa2 cerita kat tv. malam2 selalu layan movie kat youtube je hehehehe

    ReplyDelete
  4. suka jgk, layan dari season 1st lg. Cuma dlu dlm 40 minit, skrg jd 20min, kan?

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)