Monday, September 29, 2014

Lirik Lagu All About That Bass - Meghan Trainor



Lately aku memang suka dengar lagu ni kat dalam kereta, kat office... Catchy sangat! Masa dengar dalam kereta, tak faham sangat apa maksud dia.. Yelah kena fokus kan masa drive.. Choi.. Hehe

Masa dengar kat office, baru faham btol-betol.. Penyanyi ni iaitu Meghan suruh yang kita-kita ni... perempuan ni.. dan wanita juga.. untuk sayangkan bentuk body kita! Jangan asyik nak cakap gemok.. gemok.. gemok.. Nanti gemok bebetol baru taw! Haha

Takdelah.. perempuan ni nak badan skinny.. Senang nak pakai baju macam model-model catwalk or majalah (anyway sume tu dengan pertolongan Photoshop jua)  tu kan.. Tapi tak perlu sebenarnya.. sebab semua orang dicipta dengan badan lain-lain.. Ada yang curvy, ada yang kurus.. Apa-apapun asalkan sihat okaylah..

Anyway penyanyi ni pun comel! Enjoy!


~ALL ABOUT THAT BASS~

Because you know I'm all about that bass,
'Bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass

Yeah it's pretty clear, I ain't no size two
But I can shake it, shake it like I'm supposed to do
'Cause I got that boom boom that all the boys chase
All the right junk in all the right places

I see the magazines working that Photoshop
We know that shit ain't real
Come on now, make it stop
If you got beauty beauty just raise 'em up
'Cause every inch of you is perfect
From the bottom to the top

Yeah, my momma she told me don't worry about your size
She says, boys they like a little more booty to hold at night
You know I won't be no stick-figure, silicone Barbie doll,
So, if that's what's you're into
Then go ahead and move along

Because you know I'm all about that bass,
'Bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass
I'm bringing booty back

Go ahead and tell them skinny bitches Hey
No, I'm just playing I know you think you're fat,
But I'm here to tell you that,

Every inch of you is perfect from the bottom to the top
Yeah, my momma she told me don't worry about your size
She says, boys they like a little more booty to hold at night
You know I won't be no stick-figure, silicone Barbie doll,
So, if that's what's you're into
Then go ahead and move along

Because you know I'm all about that bass,
'Bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass

Because you know I'm all about that bass,
'Bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass

Because you know I'm all about that bass,
'Bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass, no treble
I'm all 'bout that bass, 'bout that bass



Boleh download MP3 lagu ni kat : SINI


 
Best kan?
 
SELAMAT MENDENGAR!
 
Bye!
 

Friday, September 26, 2014

Wednesday, September 24, 2014

Siapa Pandai Berbahasa French?





Saje je belek2 entri-entri lama..

Pastu terjumpa plak komen ni! Haha.. Lawak!

Tiba-tiba kan ada anonymous komen kat blog aku, type dalam French!

Aku pun teruja lah sesangat

Tak sangka ada mamat dari France baca blog aku, siap komen lagi, mesti handsome kan.. Keh3

Aku pun excited balas gak dalam French.. wee

Pastu dia tak komen pape dah untuk entri seterusnya.. Kah kah kah

Rupa-rupanya itu semua hanyalah spamming sahaja kan...

Anyway aku suka dengar orang cakap French.. Even bila diorang cakap English, loghat French tu still ada and its cute.. LOL

Oklah Selamat Hari Rabu..

Bye 

Assalamualaikum!

:)


Wednesday, September 17, 2014

Slang Johor :)


Hai..

Aku orang Johor

Orang Johor ni takde loghat macam orang Utara.. Orang Negeri Sembilan, Orang Pahang.. Orang Perak.. 

Tapi orang Johor ada macam-macam..

Ade orang Jawa, Banjar, Bugis..

Jadi, maybe sebab itulah.. ada perkataan-perkataan yang menjadi slang Johor, yang negeri lain tak pakai..

Haha.. agaknyelah kot.. Aku pon tak pasti

Okay.. Mari tengok-tengok perkataan2 femes orang JDT




Okay.. ni selalu guna..






Hahaha.. ini jarang digunakan dan tak selalu didengari.. tak taw maybe ade certain daerah yang guna ni?







Rasa macam selalu guna masa kecik2.. sejak duduk KL ni jarang guna.. LOL







Ini masih digunakan sampai sekarang.. harap orang lain paham





Okaylah itu sahaja pelajaran kita hari ini..

Hehehe..

Sape orang Johor dan juga orang bukan Johor yang nak belajar (Hehe..ade ke), bolehlah follow Johor Slang kat twitter, Instagram, FB mereka.. Best gak.. kengkadang tu ketawa berdekah sebab lawak gak perkataan tu.. haha


Ok bye!

Assalamualaikum




Friday, September 12, 2014

Thursday, September 4, 2014

Raya Raya Raya.. Selamat Hari Raya~~ (2014)

Tajuk entri kali ini ialah secebis lirik dari sebuah lagu raya..

Teka lagu apa?

Kalau betul, aku bagi gula-gula.. hehehhe serius ni tak tipu..

Okay bulan Syawal 1435H dah berlalu pun sebenarnya.. Dah masuk Zulkaedah dah nak oii.. Tapi si slowpoke will be slowpoke forever.. LOL.. So apa kisah raya kali ni? Lebih kurang sajer macam tahun lepas.. (Eh bila nak ubah ni?).. Yang beza ketaranya famili aku tak cukup sorang.. Kakngah di Jordan so.. tengok kami makan rendang ketupat dari Skype sajelah yer? Hehehehe





Model rendang ayam kita.. Pepagi bau ayam sajer sebab basuh ayam 7 ekor T_T








Bagi mereka yang tidak pulang ke kampung pada raya pertama, kami mengamalkan Tango/Viber/Skype untuk menghilangkan rasa rindu.. T_T.. 










Meraikan teknologi baru iaitu monopod.. keh keh keh.. tapi masalahnya bila upload dalam blog nape dia terbalik.. Adoi lahhhh  penat dah aku adjust2.. T_T.. Maafler











Semenjak dua menjak ni aku dah tak dapat duit raya dah, ni sampul duit raya adik aku dapat ni.. Ganas bebeno.. takut aku melihatnya









Upacara bermain bunga api haruslah.. Anyway, aku tak suka langsung bunyi bom, meriam, mercun dan sebagainya... Mesti jantung aku ni pon macam meletup sama.. Dan keluarlah sumpah seranah di dalam hati aku.. Nak cakap kuat takleh ramai orang2 tua.. Hahaha









Tamat beraya di kampung.. kita beraya di Kay El pula.. Raya di KL pun best juga.. banyak open haus.. setiap weekend naik 2 Kg.. Yeahh (true story bro).. Pic atas menunjukkan keterujaan still dapat duit raya lagi.. hik3









Event wajib.. Potluck di office! Suka sangat sangat sangat sebab banyak makanan lazzattt









Yang tengah tu happy laaa menang Biggest Loser! Yang di sipi-sipi tu kecewa laaa sebab tak dapat RM 200  T_T








Harap korang masih dapat merasai kemeriahan hari raya bila melihat kek ini.. LOL

SELAMAT HARI RAYA 

MAAF ZAHIR BATIN

sori lambat


Bye!