Friday, August 29, 2014

Ada Apa dengan 'Infused Water'?

  16 comments    
categories: ,


So sekarang ni 'Infused Water'  tengah in & meletop-letop.. Sebab selalu nampak orang share kat facebook & Instagram.. Aku pon suka tengok sebab colorful sangat dan nampak lazat. Sesuai jugak untuk orang yang tak suka makan buah..atau tak suka minum jus.. Infused Water ni rasa light2 sajer..



Apa itu 'Infused Water'?
 Infused Water ni air yang dicampur dengan buah-buahan dan diperap dalam peti sejuk selama beberapa jam. Ada macam-macam jenis.. Contohnya seperti All Citrus, Raspberry Lime, Pinapple Mint dan banyakkk lagi.. Yang penting campur-campurkan buah.. Sedap kot..






So.. bagus ke Infused Water ni? Apa kelebihan dia?

  • Kelebihan paling glamour ialah dapat menurunkan berat badan! Woww! Suka2! Sebab buah-buahan ni boleh meningkatkan metabolisma dalam badan kita :)
  • Dan juga dapat mengenyangkan kita.. So tak perlu nak makan banyak.. sekaligus menurunkan berat badan.. 
  •  Sasuai juga untuk menyahkan toksin dalam badan, jadi badan lebih sihat! Yeay!
  •  Meningkatkan da memperbaiki mood. Hmm..? Bagus nih!
  •  Mengurangkan rasa mengantuk/lemah sewaktu tengah hari.
  • Mengurangkan sakit-sakit otot semasa work-out
  • Melindungi organ-organ dalam badan semasa berpeluh



 Okay lepas baca artikel-artikel tentang Infused Water ni.. memang banyaklah kelebihan dia kan.. yang paling best tu dapat turunkan berat badan tu la.. hihihiihihihihih..  So jomlah kita sama-sama try buat air ni.. Alahaii senang sangat.. potong2 buah, masuk dalam air then simpan semalaman.. Jadi dah..



 Sumber imej



Kalau nak tengok resepi Infused Water, boleh tengok2 kat link bawah ni, mungkin boleh membantu :

Resepi 1

Resepi 2


Ok selamat mencuba.. bye! :)



16 comments:

  1. Tqk pernah try lagi... tp mmg teruja setiap kali kawan2 update kat fb.. heheh

    ReplyDelete
  2. memang sedap.
    kat rumah letak limau nipis dlm air tu.
    pastu letak dlm peti..huhu

    ReplyDelete
  3. mcm menarik je. botol tu ade jual x? :p

    ReplyDelete
  4. pestaim dengar..info menarik!! ;)

    ReplyDelete
  5. Aah mmg tgh glamer pun...hehe.YM pun baru nak try buat..hihi.

    ReplyDelete
  6. @ijat aben

    boleh beli.. rujuk link kat bawah pic tu :)

    ReplyDelete
  7. Kalau orang kurus keding papan sekeping terbang ditiup angin macam saya nie nak minum jugak air nie boleh? hahaha =P

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)