Friday, October 25, 2013

Jangan Suka Skodeng Orang!

  11 comments    
categories: 

Hehe.. hiburan petang-petang Jumaat

Bye!


Monday, October 7, 2013

Pulau Socotra


Assalamualaikum dan hi.. Hari ni bangun awal sebab sahur.. dannn akhirnya ada masa nak bermanja dengan blog.. Hak3. Saja nak cite, sekarang ni keje banyak sket kat office. Dah takde masa sangat nak bukak blog.. uhuhu

Dan tahun ni jugak, aku tak g bercuti di oversea.. eceh. Nak bercuti kat oversea je ko nyah.. kelass
Takdelah, orang kata time muda (muda ke??) ni jelah nak jalan-jalan tengok negara orang.Nanti dah tua, banyak komitmen dan tak sempat nak fikir untuk jalan-jalan..Hmmm takpelah, kalau ada rezeki berjalan lah kita ye di bumi Allah ni

Tapi tadi google2 jumpa satu pokok pelik.. macam tak pernah nampak kat Malaysia ni..Rupanya pokok tu ada kat Pulau Socotra je.. Hoho! Cantik gila kot pulau ni.. Banyak spesis pokok pelik2 kat sini. Tapi yang peliknya, kenapa Pulau Socora ni tak glamour ek? Kalau ada kat Malaysia ni, confirm2 banyak gila kempen melawat pulau ni, nak buat duit kan.. 



Ni lah imej pokok yang aku jumpa tu. Nama pokok ni pokok Darah Naga. Erk. Scary tak? Takde kat tempat lain tau, cuma ada kat pulau Socotra je. Kenapa darah naga? Sebab getahnya berwarna merah.





Cantik kan? 





Ni wajah-wajah orang tempatan kat sana. Macam orang arab kan? Hehe. Memang pulau ni terletak 80 km sebelah timur Tanduk Afrika dan 380 km selatan Jazirah Arab. Ia termasuk dalam Republik Yaman. Tapi pulau ni memang terpencil. Takda orang datang sangat pon. Takde facilities macam hotel atau resort2 ke.. padahal pulau dia unik and cantik sesangat. Orang kat sini cakap bahasa diorang sendiri, iaitu Semit Soqotri. 



Pokok pelik lagi.. Namanya Dorstenia Socotra. Nice name, huh?



Ada yang menggelarkan pulau ni Pulau Neraka sebab dia terpencil dan tak ramai orang datang. Huh, weird kan? Neraka takkan lah cantik macam ni.. Ada jugak yang panggil pulau ni Pulau Persembunyian Dajjal.. Hmm.. Wallahualam.. 




Iklim kat sini panas dan kering



Kawasan penempatan penduduk. Sebab pulau ni terpencil, so memang tiada pengaruh kemodenan di sini. Teringin plak nak gi sini. Hoh teringin gi tempat pelik-pelik plak.

p/s: Lepas google 'Any chance for me to go to Socotra Island?',  rupa-rupanya pulau ni dah tak misteri sangatlah. Dah ramai sangat orang pergi. Airport, hotel, tourist guide.. suma ada. Google jer. Pasni leh masukkan senarai tempat untuk honeymoon ek. Kah3. Paris, London sume tu common sangatlah. :p


Ok bye. Nak siap2 gi opis.

Laters.



Saturday, October 5, 2013

(Lagu Lawak) Lirik Lagu Ylvis - The Fox (What The Fox Say?)

  2 comments    
categories: 



The Fox

Dog goes woof
Cat goes meow
Bird goes tweet
and mouse goes squeek

Cow goes moo
Frog goes croak
and the elephant goes toot

Ducks say quack
and fish go blub
and the seal goes ow ow ow ow ow

But theres one sound
That no one knows

What does the fox say?
Ring-ding-ding-ding-dingeringeding!

Gering-ding-ding-ding-dingeringeding!
Gering-ding-ding-ding-dingeringeding!

What the fox say?

Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pow!
Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pow!
Wa-pa-pa-pa-pa-pa-pow!

What the fox say?

Hatee-hatee-hatee-ho!
Hatee-hatee-hatee-ho!
Hatee-hatee-hatee-ho!

What the fox say?

Joff-tchoff-tchoffo-tchoffo-tchoff!
Tchoff-tchoff-tchoffo-tchoffo-tchoff!
Joff-tchoff-tchoffo-tchoffo-tchoff!

What the fox say?



Big blue eyes
Pointy nose
Chasing mice
and digging holes

Tiny paws
Up the hill
Suddenly youre standing still

Your fur is red
So beautiful
Like an angel in disguise

But if you meet
a friendly horse

Will you communicate by
mo-o-o-o-orse?
mo-o-o-o-orse?
mo-o-o-o-orse?


How will you speak to that
ho-o-o-o-orse?
ho-o-o-o-orse?
ho-o-o-o-orse?

What does the fox say?

Jacha-chacha-chacha-chow!
Chacha-chacha-chacha-chow!
Chacha-chacha-chacha-chow!

What the fox say?

Fraka-kaka-kaka-kaka-kow!
Fraka-kaka-kaka-kaka-kow!
Fraka-kaka-kaka-kaka-kow!

What the fox say?

A-hee-ahee ha-hee!
A-hee-ahee ha-hee!
A-hee-ahee ha-hee!
What the fox say?

A-oo-oo-oo-ooo!
Woo-oo-oo-ooo!

What does the fox say?

The secret of the fox
Ancient mystery
Somewhere deep in the woods
I know youre hiding
What is your sound?
Will we ever know?
Will always be a mystery

What do you say?

Youre my guardian angel
Hiding in the woods
What is your sound?



(Fox Sings)
Wa-wa-way-do Wub-wid-bid-dum-way-do Wa-wa-way-do

Will we ever know?

(Fox Sings)
Bay-budabud-dum-bam

I want to

(Fox sings)
Mama-dum-day-do

I want to
I want to know!


(Fox sings)
Abay-ba-da bum-bum bay-do





                      Lawak kan lagu ni?

Sekarang gak cari kat YouTube macam mana bunyi musang yang sebenar!