Sunday, June 23, 2013

Review: Monster University





Kalau siapa pernah tengok Monster Inc mesti nak menonton Monster University

Dan anda tidak akan kecewa

Percayalah!!!

Walaupun mungkin sesetengah orang rasa cerita kartun ni sesuai untuk kanak-kanak sahaja, anda salah.

Banyak sangat pengajaran dalam cerita ni yang boleh menjadi iktibar untuk semua lapisan umur, antaranya:


  • Kalau kita ada cita-cita, kita mesti kena berusaha ke arah itu, tak kira apa pun cabarannya!


  • Jangan cepat putus asa.. 


  • Jangan harap pada mak ayah, walaupun maybe mak ayah kita kaya & famous, tak semestinya kita akan jadi macam diorang, kita kena berusaha jugak


  • Kawan masa senang ramai, kawan masa susah sedikit


  • Belajar rajin-rajin bila masuk U! Hehe


  • Jangan pandang rendah kat orang 






Karakter kegemaran saya









Rating: 10/10


Suka!!!




Sunday, June 16, 2013

Jalan-Jalan: Mai Penang!



Tahun ni kita jalan-jalan Malaysia ye.. Alhamdulillah ada jugak kesempatan untuk pergi berjalan. Pergi Pulau Pinang kali ni atas sebab kerja. Tapi kerja-kerja jugak, bercuti-cuti Malaysia pun ye jugak kan.. Hahaha. Bukan senang nak dapat gi Penang ni, so kena gunakan peluang sebaik-baiknya lah!




Check-in di Hotel B-Suite. Suka sangat bilik ni, besar and cosy. Lena sungguh aku tidur. Macam dah tak nak gi kerja dah. Haha





Okay sebelum kerja, jom pekena Nasi Kandar dulu...! Ni makan kat Kedai Kayu Original Nasi Kandar.. Gitulah lebih kurang nama kedainya. Aku memang dah lama tak makan nasi kandaq ni.. So memang licin licau lah!





Happy la tu dapat kerja hari Sabtu! :D






Fokusnye kawan-kawan aku ni





Malam Sabtu, mula-mula nak gi Queensbay Mall, tapi memandangkan takde mende pon nak beli, so baik gi makan kan... Makan untuk hidup, hidup untuk makan! Ngeh3






Sesi pemilihan ikan untuk dihadam





Lapar weii lapar.. !!!!!!!!!! Anyway, makanan sedap! 





Teka kat mana ni?






Jawapannya ialahhhhhh ... ok dah nampak sket aku bagi hint tu.. Bukit Bendera! Hehehe. Dah lama teringin nak ke sini.. Nak naik kereta kabel merah tu... Tapi sekarang dah tak merah la wei.. kaler biru rasenye.. Laju dah.. dulu kawan aku cakap slow.. Well, baguslah dah dinaiktaraf kan? :) Cepat je sampai atas bukit






Apa yang ada kat Bukit Bendera ni? Hehe.. kat sini boleh tgok pemandangan sekitar Pulau Pinang ni. Syok gak.. Pastu dalam ni ada pertunjukan ular, ada kuil, ada masjid, ada muzium burung hantu, ada replika cable car.. Haaa.. banyak kan? Pergi taw jangan tak gi






Nama pun Bukit Bendera, mesti lah ada bendera kan? Kami sayang Negeri Sembilan.. walaupun bukan asal sini. Hek3






Ni lah pertunjukan ular tu.. Kat sini jugak lah julung-julung kali dan pertama kalinya aku MEMEGANG ULAR. Geli. 





Percutian Pulau Pinang tamat di sini. Jumpe lagi Penang. Bye :)




Saturday, June 15, 2013

Muslim Pick Up Lines a.k.a Ayat Mengorat Orang Islam


P/S : Sekadar gurauan.. jangan serius sangat ye? :)








1. OH MY GOSH! I just saw part of your hair, now you're obliged to marry me.

2. Our parents engaged us when we were little, they must have forgotten to tell you.

3. I'd like to be more than just your brother in Islam.

4. Will my platinum VISA cover your dowry?

5. You can't play basketball with a jilbab on, marry me, and we will go one-on-one our entire life.

6. Will you help the cause of the Ummah by helping me fulfill my deen?

7. Wanna pray in jamaat? shoulder to shoulder, feet to feet?"

8. Assalamu alaikum, so what time does a hur al-ayn (beautiful person from Jannah) like you have to be back in paradise?

9. What school of thought do you follow because I thought about you all through school

10. Can I have your wali's phone number?

11. So, read any good Surahs lately?

12. Do you believe in the hereafter? Oh you do? Then you know what I'm hereafter.

13. Would you like to see my collection of Bukhari's?

14. Lets get married so I dont have to lower my gaze everytime you walk in the room

15. Didn't we meet when I went on Hajj/fought Jihad/ on the day we testified Allah was our lord?

16. It must be Laylatul Qadr. Because that's the night that angels come down from Heaven.

17. Sister, is your hijab naturally blonde?

18. You remind me of the Ka'aba. I can walk around you all day long.

19. That Noor on your face really brings out your eyes.

20. Do you work for Al-Qaeda? Because you've just abducted my heart.

21. Your father must be Osama Bin Laden, because you're da BOMB!

22. Are your feet tired? Because you've been performing Tawaaf in my mind all day long?

23. Would you like to help me wake up for Fajr?

24. I thought the "Hoor al-Ayn" only lived in Jannah.

25. That hijab really compliments your eyes..

26. Do you wanna date? I bought a box full when I went to Madinah.

27. Girl, you fine. I see praying five times a day has paid off.

28. That's a nice burka. Can I talk you out of it?

29. I didnt trip over my thobe, I fell for you.

30. Can I have ur number so I can wake you up for fajr?

31. Would you like to share my prayer-mat?

32. *Looks around girls hijab* "sorry, I was looking for the made in jannah tag"



Sumber asal:




This entry was posted in

Tuesday, June 11, 2013