Sunday, April 28, 2013

Review: Perlu Ke Nak Review Iron Man 3 ?




Majlis tengok wayang beramai-ramai bersama rakan-rakan office sudah lama tidak dilangsungkan. Jadi, apabila berlaku, bagaikan jatuh hukum wajib untuk melibatkan diri (bagaikan aje, hakikatnya tidak). Walhal, tak pernah menonton Iron Man yang sebelum-sebelumnya. Cukuplah filem The Avengers sebagai rujukan bahawasanya si Iron Man adalah seorang lelaki yang mempunyai goatee paling semart dan juga seorang yang awesoomeeeeeeee ( baca dalam nada gedik!)


Okay, ini ulasan aku yang tak semestinya sama dengan orang lain:


  • Iron Man 3 memang menakjubkan. Sebabnya? Sebabnya aku tak menguap langsung semasa menonton padahal menonton pada lewat malam. Dan aku bukanlah manusia burung hantu.

  • Aksi yang mencemaskan dari awal cerita sehinngga ke akhirnya. 

  • Tiada aksi 18SX jadi aku berasa selesa menonton


  • Awek si Tony Stark makin cun, kata dah tua tapi tak pun.. Nampak matured je. Dan Tony Stark tak payah cite la.. handsome sokmo. Wah gitu


  • Jalan cerita senang difahami. Ade orang kata cliche, so what? Aku suka, aku tak suka citer berbelit-belit. Aku tengok wayang tak nak fikir.. aku nak enjoy je.. cukuplah di ofis berfikir. Hahaha


  • Macam biasa, filem komik Marvel, kena stay lepas habis keluar tulisan2 tu.. aku pun tunggulah dengan sabar (padahal hati dah risau banget tengok ada Misscall dari Mak 2x). Sekali tengok... daaa.. penat je tunggu.. tak dak apa sangat pon.. Ingat adela cakap klua Iron Woman plak ke.. hohoho


Overall: 4/5 stars






Terimalah kemunculan baru.. Iron Woman!



BYE





Thursday, April 25, 2013

Wednesday, April 24, 2013

Jom Pakai Wallpaper Minimalis!



Aku memang peminat konsep minimalis 

Contoh macam Apple & Ikea

Diorang memang mementingkan konsep ni sebab senang nak mantain and simple dan sedap mata memandang

Takmo dah yang sarat-sarat ni



Macam wallpaper kat bawah ni, sumenye berkonsepkan minima

Smart kan?
















Suka?

Kalau suke leh download wallpaper2 tu kat sini 

|
|
v




Bye!



Sunday, April 21, 2013

Saya Nak Kerja Di Office Facebook!






Ye aku tahu.. aku tak mungkin akan dapat bekerja di company Facebook

Satu sebab ialah, orang cakap nanti aku menyokong Yahudi plak.. uhuk3 (batuk)

Dan 1 lagi..

Aku tak berkelayakan kot nak kerja kat sana.. Hahaha!



Nak taw kenapa?




1) MAKAN FREE.. !!!



Makan dan aku memang tak boleh dipisahkan. Ahahaha. Samelah macam korang kan? :P Dahlah cafe diorang besar kan.. takdelah berebut-rebut. And tak payahlah gi beli makan kat luar yang mahal tu kan, so bolehla masuk office pada waktu yang ditetapkan. Hehe. 







2) BOLEH PILIH LAPTOP SENDIRI.. FREE 



Facebook kan kaya.. so kaya sangat sampai boleh bagi laptop free kat staff die. Yang tu takpe lagi, yang bestnye boleh pilih laptop kegemaran anda sendiri, nak design cmane, nak OS ape.. boleh boleh takdehal lah! Kalau kat peminat produk Apple, takde masalah, amekla. Kalau ko suka Linux, ok go ahead. As long as u do your work! Haha








3) DOKTOR 24/7



Kalau ko tiba-tiba rasa nak pitam, atau nak demam atau pon stress sangat kerja, jangan risau! Ada doktor and therapist kat opis.. Boleh la cite masalah ko kat doktor.. mintak MC  tros pon takpe.. senang! Tak payah nak g klinik.. dahlah tengah sakit.. ingat larat ke?? Huhu macam luahan hati dah ni









4) TUKAR SPARE PART DENGAN KADAR SEGERA


Vending machine! Tapi bukan air tin ye, itu cliche sangat! Ni dalam dia ada keyboard, laptop charger, adapter, mouse, kabel.. So kalau ko punye rosak secara tiba-tiba, tak perlu susah-susah panggil TECHNICAL GROUP yang selalu hilang hisap rokok tu.. DO IT YOURSELF! Senang je! Hehe




Itu antara yang aku sukalah.. Kalau nak tahu lebih lanjut, sila baca di sini.. hehe











BYE!

SELAMAT BEKERJA!

BESYUKURLAH DENGAN OFIS ANDA SEKARANG!

Kalau tak suke gi Company Facebook atau company2 lain yang ala-ala cenggitu.. hehehe



Thursday, April 18, 2013

Lirik Lagu Kehilangan - Firman




Kehilangan


Ku coba ungkap tabir ini
Kisah antara kau dan aku
Terpisahkan oleh ruang dan waktu
Menyudutkanmu meninggalkanku

Ku merasa tlah kehilangan
Cintamu yang tlah lama hilang
Kau pergi jauh karena salahku
Yang tak pernah menganggap kamu ada

Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Takkan ku sia-siakan kamu lagi
Asmara memisahkan kita
Mengingatkanku pada dirimu
Gelora mengingatkanku
Bahwa cintamu tlah merasuk jantungku

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila
Seandainya kamu bisa
Mengulang kembali lagi cinta kita

Sejujurnya ku tak bisa
Hidup tanpa ada kamu aku gila

Takkan ku sia-siakan kamu lagi. 









Waduh2.. sayu sekali lagu ini..

:,(



Monday, April 8, 2013

Bila Masa Mencemburui Kita



Blog makin terabai..

Sedih..

Maafkan saya

Hidup semakin tidak terurus kerana waktu bekerja yang tidak menentu

Huwaa

Pegi gelap, balik pon gelap..

Matahari.. aku rindu kau...

Ok.. dramatiknyer..




Tadaaa!

Setiap pagi aku akan melalui proses begini

Dulu tak, lepas Subuh leh sambung tido.. kah kah kah!

Now no more..

Wuwuwu



Tempat projek baru

Semoga projek ini berjalan seperti yang diharapkan

Aminnn..

Doakan saya guys



Bye!