Monday, February 25, 2013

Kisah Wanita Gemuk Menjadi Kurus #3

  32 comments    
categories: ,

Salam 1 Malaysia :p

Hai hai hoi! Lame dah rasanya tak share pasal wanita - wanita berjaya ni. Berjaya dalam apa? Berjaya kurus lew... Hehehe. Satu benda yang memang amat menarik untuk diceritakan pada bila-bila masa dan sesuai untuk semua golongan umur. Hey, kanak-kanak pun sekarang pon kena diet taw! Pecer?


Ok lah .. tak payah melengahkan masa lagi.. Jom usha-usha! Anyway, wanita yang aku tunjuk ni semuanye retis2 ajer.. Sebab senang kan mostly orang kenal.. So senang nak wat perbandingan.. hehe.. Idokle nak kate orang biasa takde yang berjaya kurus.. Cuma orang biasa ni tak glamour.. Ekeke



Mafa (Bukan Sekadar Rupa)


Mafa ni suara dia power.. Aku ingat dia nyanyi lagu Adele.. sedap woo.. Tapi tula.. artis ni memerlukan pakej lengkap.. Bakat + Rupa.. Dan tengok sekarang.. Wallah! Turun 13 kg beb! Terus nampak macam orang lain kot.. Clap clap clap! Bukan senang kan nak tahan lapar dan diet..


Tips Kurus Mafa:

"Jadi, kalau rasa lapar, Mafa banyakkan minum air suam. Dari segi latihan, Mafa bersenam di rumah saja kerana memiliki peralatan untuk bersenam. Itu lebih mudah," katanya yang menurunkan berat badan sebanyak 13 kilogram sejak April lalu.

"Saya jadikan menari sebagai salah satu aktiviti beriadah untuk mengeluarkan peluh. Ternyata ia berhasil untuk menjaga kesihatan, selain menguruskan badan.

"Tiap-tiap hari saya menari bagi tempoh beberapa jam. Aktiviti ini memang menyeronokkan,"

Sumber




Tahniah Mafa! Teruskan usaha anda! :)


Tuesday, February 19, 2013

Jalan-Jalan: Kuantan, Pahang

  22 comments    
categories: , ,

Salam 1 Malaysia semua,

Alhamdulillah.. ramai kawan-kawan yang nak berkahwin, jauh - jauh plak.. al-maklumlah ofismate aku ni bertaburan di sekitar Malaysia. Setiap satu negeri, ade at least satu wakil.. Haa.. unik tak? Hehe

So nak dijadikan cite, ofismet a.k.a jiran sebelah meja nak kawen time raya cina tu. Heh, timing elok punya.. Aku pon korbankan cuti, sanggup tak balik kampung halaman semata-mata nak tengok die kahwin. Sweet tak aku? Hahaha

Tapi bagus gak, aku pun dah lama giler tak ke Kuantan. Last time checked, hampir 15 tahun kot. Wow. Lama tu.. So, apa lagi? Jom jalan2 Kuantan!




Dah sampai... Instagram dulu.. hew3.. kitorang punye hotel bajet dekat2 sini la.. jalan kaki je kalo nak gi Berjaya Megamall ni.. tapi tak pegi pon, tak sempat






Perjalanan dari Puchong ke Kuantan ni agak memenatkan jugak (walaupun aku tak drive).. Lapar pon ade.. So kita minum dulu! Minum je kat restoran ni (tak ingat nama), and then lunch ditaja oleh kawan yang baik hati di rumahnya di Balok






Lepas lunch tajaan kawan yang baik hati, terus jadi hyperaktif lalu melompat - lompat di Pantai Balok







Swag







Singgah kat Kedai Batik.Cantik tak batik yang kami canting tu? Teeheehee







Keesokan hari, kami menuju ke tempat yang indah dan exciting, Air Terjun Pancing! Wuhuuuu.. Tapi nama formal dia Air Terjun Sungai Pandan.. hmmm mane datang Pancing tu aku pon tak sure








Subhanallah!








Sekali lalu dihadkan 5 orang sahaja! Nanti roboh plak ramai-ramai. Hew hew hew







Terima kasih kepada orang yang tak mandi, sudi ambil gambar kami dari jauh... walaupun dari jauh jer.. Ahahahahaha.

Seronok sangat kat sini. Lama tak mandi air terjun. Bila air tu terjun kena kat kepala, rasa macam keluar pulak segala benda yang menyesakkan otak. Memang best. Kat sini ada jugak orang terjun2, tapi.. tak payah tirula...








Lepas mandi-manda, lapar lah plak! Naik ke darat untuk mengisi perut






Last but not least.. tadaaaa! Pengantin! Tahniah kepada pasangan pengantin yang begitu segak dan ayu. Semoga berbahagia sehingga ke akhir hayat :)


Ok bye!



Saturday, February 16, 2013

Hey Semua Dah Kawin Hey!

  14 comments    
categories: 

My sepupu dah kawen.. hihi.. Tahniah! 



Sepupu saya yang perempuan jelita tu.. :) Ini malam lepas akad nikah. Alhamdulillah semua dah selesai.. 







Okay selesai nikah, mari ke majlis resepsi pada keesokan harinya. Cewahh.. Ini si bujang2 tengah pilih lagu nak karok... Hahaha







Guest Book sekarang macam dah jadi kewajipan di setiap majlis perkahwinan








Flower Girls.. :)







Alhamdulillah cuaca sangat baik hari itu.. 







Pengantin in da hauzzz! Eh apesal flower girl kite macam bodyguard dah? Garang semacam jahhh






Family photo!


Okay tu je..

Selamat berbahagia kepada semua yang akan berkahwin dan sedang berkahwin 

:)




Tuesday, February 12, 2013

Lirik Lagu Sahabat - Najwa Latif feat Syamkamarul & Sleeq

  24 comments    
categories: 



Sahabat

[Najwa Latif]
Kau ada di kala ku suka
Di kala ku duka
Setiap tangisan dan juga ketawa
Kau ada di kala ku perlu
Setia menemaniku
Pegang erat tanganku bila aku jatuh

Kaulah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidupku

Kaulah yang di situ
Setia menungguku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku

[Syamkamarul]
Kau ada di kala ku jatuh
Di setiap bangunku

Terus menemaniku
Tanpa rasa jemu
Kau ada di setiap tawa
Di kala bahagia
Kau menjadi sahabatku
Selamanya

Kaulah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidupku

Kaulah yang di situ
Setia menungguku
Kaulah yang satu
Menjadi sahabatku

[Sleeq] 
Yeah sahabatku
Tetap bersamamu jika kau perlukanku
Dan ku tak kaku tak kekok
Kalau sampai buntu kita belok yok (yok)
Berjangkit sesama seperti mengusik si melata
Kau kau jangan kau melampau
Dan kalau siapa mengusik Najwa
Tolong bagitau aku tampau

[Najwa Latif dan Syamkamarul]
Ku tahu ku kan selalu ada
Pada dirimu
Dan ku harap kau juga rasa begitu
Kaulah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidupku

Kaulah yang di situ
Setia menunggu ku
Kaulah yang satu
Menjadi

Kaulah yang selalu
Selalu menemaniku
Mendengar kisah pahit manis
Hidupku

Kau lah yang di situ
Oyeahhhh
Setia menungguku
Kau lah yang satu
[Sleeq]
Yeahh sahabatku 
Menjadi sahabatku

Sahabatku





Nota Kaki:
Syamkamarul anda sudah bertambah seorang lagi peminat.. Suara anda awesomeeee!!!!!!!!!!!!




Saturday, February 9, 2013

Lirik Lagu When I Was Your Man - Bruno Mars

  12 comments    
categories: 



When I Was Your Man

Bruno Mars



Same bed, but it feels just a little bit bigger now
Our song on the radio, but it don't sound the same
When our friends talk about you all that it does is just tear me down
Cause my heart breaks a little when I hear your name
And it all just sound like uh, uh, uh

Hmmm too young, too dumb to realize
That I should have bought you flowers and held your hand
Should have gave you all my hours when I had the chance
Take you to every party cause all you wanted to do was dance
Now my baby is dancing, but she's dancing with another man.

My pride, my ego, my needs and my selfish ways
Caused a good strong woman like you to walk out my life
Now I never, never get to clean up the mess I made
And it haunts me every time I close my eyes
It all just sounds like uh, uh, uh, uh

Too young, too dumb to realize
That I should have bought you flowers and held your hand
Should have gave all my hours when I had the chance
Take you to every party cause all you wanted to do was dance
Now my baby is dancing, but she's dancing with another man.

Although it hurts I'll be the first to say that I was wrong
Oh, I know I'm probably much too late
To try and apologize for my mistakes
But I just want you to know


I hope he buys you flowers, I hope he holds your hand
Give you all his hours when he has the chance
Take you to every party cause I remember how much you loved to dance
Do all the things I should have done when I was your man
Do all the things I should have done when I was your man



p/s: Lagu ni best giler woooo... Thanks Bruno Mars for another amazing song u sang






Tuesday, February 5, 2013

Instagram, Aku Datang

  21 comments    
categories: ,


Hai tengoklah wajah pendatang baru dalam Instagram ni.Ketinggalan sungguh kan..








Gambar makanan mestilah wajib dalam Instagram kan? Mamak... Roti Nan Cheese satuuuu!!!!!










Gambar katil pon nak letak.. parah dah ni... macam jakun giler dengan Instagram plak kan.. Hahahaha









Sekarang dah ade InstaPlace plak.. lagi syok woo... leh lah poyo jejalan ke sana ke mari kannn #IniSemuaPoyo!






Gambar baby 10 kg mesti wajib ada.. wajib wajib wajib.. Sila curi anak orang yang comel satu sebagai penghias Instagram anda :P






Dan tidak ketinggalan gambar lelaki soleh anda.. eh? Hehehehe



Ada instagram? Jom add add! :)