Sunday, June 23, 2013

Review: Monster University





Kalau siapa pernah tengok Monster Inc mesti nak menonton Monster University

Dan anda tidak akan kecewa

Percayalah!!!

Walaupun mungkin sesetengah orang rasa cerita kartun ni sesuai untuk kanak-kanak sahaja, anda salah.

Banyak sangat pengajaran dalam cerita ni yang boleh menjadi iktibar untuk semua lapisan umur, antaranya:


  • Kalau kita ada cita-cita, kita mesti kena berusaha ke arah itu, tak kira apa pun cabarannya!


  • Jangan cepat putus asa.. 


  • Jangan harap pada mak ayah, walaupun maybe mak ayah kita kaya & famous, tak semestinya kita akan jadi macam diorang, kita kena berusaha jugak


  • Kawan masa senang ramai, kawan masa susah sedikit


  • Belajar rajin-rajin bila masuk U! Hehe


  • Jangan pandang rendah kat orang 






Karakter kegemaran saya









Rating: 10/10


Suka!!!




14 comments:

sila komen jangan segan-segan :)