Sunday, April 21, 2013

Saya Nak Kerja Di Office Facebook!

  7 comments    
categories: 





Ye aku tahu.. aku tak mungkin akan dapat bekerja di company Facebook

Satu sebab ialah, orang cakap nanti aku menyokong Yahudi plak.. uhuk3 (batuk)

Dan 1 lagi..

Aku tak berkelayakan kot nak kerja kat sana.. Hahaha!



Nak taw kenapa?




1) MAKAN FREE.. !!!



Makan dan aku memang tak boleh dipisahkan. Ahahaha. Samelah macam korang kan? :P Dahlah cafe diorang besar kan.. takdelah berebut-rebut. And tak payahlah gi beli makan kat luar yang mahal tu kan, so bolehla masuk office pada waktu yang ditetapkan. Hehe. 







2) BOLEH PILIH LAPTOP SENDIRI.. FREE 



Facebook kan kaya.. so kaya sangat sampai boleh bagi laptop free kat staff die. Yang tu takpe lagi, yang bestnye boleh pilih laptop kegemaran anda sendiri, nak design cmane, nak OS ape.. boleh boleh takdehal lah! Kalau kat peminat produk Apple, takde masalah, amekla. Kalau ko suka Linux, ok go ahead. As long as u do your work! Haha








3) DOKTOR 24/7



Kalau ko tiba-tiba rasa nak pitam, atau nak demam atau pon stress sangat kerja, jangan risau! Ada doktor and therapist kat opis.. Boleh la cite masalah ko kat doktor.. mintak MC  tros pon takpe.. senang! Tak payah nak g klinik.. dahlah tengah sakit.. ingat larat ke?? Huhu macam luahan hati dah ni









4) TUKAR SPARE PART DENGAN KADAR SEGERA


Vending machine! Tapi bukan air tin ye, itu cliche sangat! Ni dalam dia ada keyboard, laptop charger, adapter, mouse, kabel.. So kalau ko punye rosak secara tiba-tiba, tak perlu susah-susah panggil TECHNICAL GROUP yang selalu hilang hisap rokok tu.. DO IT YOURSELF! Senang je! Hehe




Itu antara yang aku sukalah.. Kalau nak tahu lebih lanjut, sila baca di sini.. hehe











BYE!

SELAMAT BEKERJA!

BESYUKURLAH DENGAN OFIS ANDA SEKARANG!

Kalau tak suke gi Company Facebook atau company2 lain yang ala-ala cenggitu.. hehehe



7 comments:

  1. Bestnya...macam Googleplex pulak...

    ReplyDelete
  2. cool..kalau berkelapangan sila lah singgah blog ini learn how to escape from corporate jail..http://www.thriftworkshop.com/

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)