Sunday, April 28, 2013

Review: Perlu Ke Nak Review Iron Man 3 ?




Majlis tengok wayang beramai-ramai bersama rakan-rakan office sudah lama tidak dilangsungkan. Jadi, apabila berlaku, bagaikan jatuh hukum wajib untuk melibatkan diri (bagaikan aje, hakikatnya tidak). Walhal, tak pernah menonton Iron Man yang sebelum-sebelumnya. Cukuplah filem The Avengers sebagai rujukan bahawasanya si Iron Man adalah seorang lelaki yang mempunyai goatee paling semart dan juga seorang yang awesoomeeeeeeee ( baca dalam nada gedik!)


Okay, ini ulasan aku yang tak semestinya sama dengan orang lain:


  • Iron Man 3 memang menakjubkan. Sebabnya? Sebabnya aku tak menguap langsung semasa menonton padahal menonton pada lewat malam. Dan aku bukanlah manusia burung hantu.

  • Aksi yang mencemaskan dari awal cerita sehinngga ke akhirnya. 

  • Tiada aksi 18SX jadi aku berasa selesa menonton


  • Awek si Tony Stark makin cun, kata dah tua tapi tak pun.. Nampak matured je. Dan Tony Stark tak payah cite la.. handsome sokmo. Wah gitu


  • Jalan cerita senang difahami. Ade orang kata cliche, so what? Aku suka, aku tak suka citer berbelit-belit. Aku tengok wayang tak nak fikir.. aku nak enjoy je.. cukuplah di ofis berfikir. Hahaha


  • Macam biasa, filem komik Marvel, kena stay lepas habis keluar tulisan2 tu.. aku pun tunggulah dengan sabar (padahal hati dah risau banget tengok ada Misscall dari Mak 2x). Sekali tengok... daaa.. penat je tunggu.. tak dak apa sangat pon.. Ingat adela cakap klua Iron Woman plak ke.. hohoho


Overall: 4/5 stars






Terimalah kemunculan baru.. Iron Woman!



BYE





13 comments:

  1. haha.. ramai member yg nak tgk cite nie.. thanks :)

    ReplyDelete
  2. haha...agak2 iron mowen tu bole terbang ke?

    ReplyDelete
  3. tp saya tengok tony stark bdn dia semakin emm cmne eh. selalu g gym kot. nk kata gemuk tak. tp lain gile ah drpd ironman yg first tu. leh nmpk bdn dia yg tegap haha

    ReplyDelete
  4. harap2 director iron man terbuka hati nak kuar iron man 4 pulak :)

    ReplyDelete
  5. tau tak, classmate lyla yg paling rajin pun tiba2 hari tu xdtg class psal pegi tngok ironman.. haha.. penangan ironman betullahhh.. :p

    ReplyDelete
  6. @Nurlyla

    hahahaaa dasat penangan lelaki besi ni

    ReplyDelete
  7. xbest la ironman 3 ni.sy tgk biasa aje.suma suit ironman senang2 aje meletup/musnah.smpi ada mark 42.dlu masa lawan ntn thor dlm avengers guna mark 6 xde plak rosak sana sini.plot pn mcm xmnarik.harap2 cite Thor dan captain america pnya sequel lbih menarik dari ni

    ReplyDelete
  8. @SK. Kiabau

    yg part tu mmg x puas ati gak. hehehe

    ReplyDelete
  9. Tak tengok sampai habis lagi. Takde feel pulak. Maybe permulaannya tak berapa nak catchy. Kejap lagi nak sambung tengok lagi. huhu

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)