Monday, February 25, 2013

Kisah Wanita Gemuk Menjadi Kurus #3


Salam 1 Malaysia :p

Hai hai hoi! Lame dah rasanya tak share pasal wanita - wanita berjaya ni. Berjaya dalam apa? Berjaya kurus lew... Hehehe. Satu benda yang memang amat menarik untuk diceritakan pada bila-bila masa dan sesuai untuk semua golongan umur. Hey, kanak-kanak pun sekarang pon kena diet taw! Pecer?


Ok lah .. tak payah melengahkan masa lagi.. Jom usha-usha! Anyway, wanita yang aku tunjuk ni semuanye retis2 ajer.. Sebab senang kan mostly orang kenal.. So senang nak wat perbandingan.. hehe.. Idokle nak kate orang biasa takde yang berjaya kurus.. Cuma orang biasa ni tak glamour.. Ekeke



Mafa (Bukan Sekadar Rupa)


Mafa ni suara dia power.. Aku ingat dia nyanyi lagu Adele.. sedap woo.. Tapi tula.. artis ni memerlukan pakej lengkap.. Bakat + Rupa.. Dan tengok sekarang.. Wallah! Turun 13 kg beb! Terus nampak macam orang lain kot.. Clap clap clap! Bukan senang kan nak tahan lapar dan diet..


Tips Kurus Mafa:

"Jadi, kalau rasa lapar, Mafa banyakkan minum air suam. Dari segi latihan, Mafa bersenam di rumah saja kerana memiliki peralatan untuk bersenam. Itu lebih mudah," katanya yang menurunkan berat badan sebanyak 13 kilogram sejak April lalu.

"Saya jadikan menari sebagai salah satu aktiviti beriadah untuk mengeluarkan peluh. Ternyata ia berhasil untuk menjaga kesihatan, selain menguruskan badan.

"Tiap-tiap hari saya menari bagi tempoh beberapa jam. Aktiviti ini memang menyeronokkan,"

Sumber




Tahniah Mafa! Teruskan usaha anda! :)


32 comments:

  1. wow..byknya tu 13kg. series bila kurus nmpak lain.nmpak lagi cntik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memberi sumbagan besar. Ditambah dengan workout, perghh! Boleh ke blog saya untuk

      info-info kekal cantik dan slim-melim.

      >>> Kurus & Sihat Semula Jadi!<<<

      Delete
  2. Wahhh, dah kurus dah dia. Lain betul muka dia, dah tak cam dah.

    ReplyDelete
  3. saya punye kawan berat dia 170 kot..
    tapi boleh kurang berat jadi 80.
    sebulan x makan nasi..huhu
    makan buah ngan roti je.

    ReplyDelete
  4. It's amazing for me to have a web site, which is helpful for my experience. thanks admin

    My weblog: privat krankenversicherung preisvergleich

    ReplyDelete
  5. tak prasan plak gmbar mafa versi yang dah kurus skg ni...ni la 1st time bru tgk..huhu..hebat2.nana pnah jmpa n tgk sndiri beberapa org kwn yg dlu gemok2 skg dah slim river..sgt kagum oke!

    ReplyDelete
  6. 13Kg? susah gak nak dapat turun macam tue. =p

    ReplyDelete
  7. wahhh..biar betul??? serius sgt berubah..
    terus smgt nk kurus jgk !

    ReplyDelete
  8. wooooooooooooooo..O.O..terinspirasi nya aku tgk.bagi aku mmg senang utk kurus dan menten, tapi byk faktor yg menyumbang kepada kegagalan. masa & malas. hehehee..aku rasa la.aku xtau org lain rasa.hehe

    ReplyDelete
  9. @Hanie Dew

    btol so kesimpulannya senang ke susah? hehe

    ReplyDelete
  10. btol.. senang je nk kurus, jgn putus asa :p

    ReplyDelete
  11. wah mafa... kagumnya... cantik dah sekarang...

    ReplyDelete
  12. Yang penting peribadi & akhlak cantik mesti akan nampak cantik tak kira macam mana sekalipun bentuk fizikal.

    Kurus untuk lebih sihat dan ringan nak bergerak.

    Jemput datang blog saya. :)

    http://pearlvta.blogspot.com

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)