Thursday, January 3, 2013

Saya Perlukan Motivasi!


Sebuah survey menemui finding bahawa kebanyakan orang menggunakan kata-kata negatif (demotivasi) sebanyak 75% dalam percakapan mereka sehari-hari.

Gantilah kata “masalah” menjadi “cabaran”, kata “halangan” menjadi “kesempatan”, “tidak mungkin” menjadi “mungkin”, “tidak mampu” menjadi “mampu”. Dengan menggunakan kata-kata positif, Anda mampu mengendalikan fikiran, perasaan, dan tindakan Anda ke arah yang positif.

Oleh itu, hindarilah orang-orang negatif yang dapat menularkan kata-kata negatif yang akan menghancurkan motivasi anda.



Jom tengok poster-poster di bawah, boleh la menyedarkan diri kita ni




Kawan aku pernah cakap, bila kita dah terlalu selesa, kita tak akan maju.. hmm.. btol jugak cakap die tu, tengok koala tu.. dah terlalu selesa, sampai nak gerak pon malas..  hak3.. Boring plak aku tengok die ni asek tido je.








Jangan sampai kite pon boring dengan diri sendiri :P






Orait lepas ni dengar motivasi tiap-tiap pagi





Bola baca ni terkedu jap, InshaAllah aku akan cuba!





AES kah? hehehe




p/s: Camana nak mengelak dari orang yang negatif?


Sumber asal : sini 

Sumber artikel





30 comments:

  1. Yeah... sangat memberi motivasi kata-kata nie.. rasa lebih bersemangat n otak kembali berfikir maksud tersirat ayat .. english sy lemah sikit haha

    ReplyDelete
  2. @hafiz hafizol

    english sy pon lemah. jom sama2 improve ea :) :)

    ReplyDelete
  3. Bagus point tu.
    nanti nak masukkan dalam ceramah uncle.

    ReplyDelete
  4. GO BEYOND...tu aku paling suke..hehe

    ReplyDelete
  5. Betul jugak tu. Thanks for sharing ya. Banyak motivasi kan diri :)

    ReplyDelete
  6. heheh..comel la pulak tgk koala tu tidur.
    saya besanya carik motivasi ni bila time saya down..

    ReplyDelete
  7. sangat bermotivasi.. senang je, buat tak tahu dan keep move on :D

    hehehe

    ReplyDelete
  8. It's remarkable in support of me to have a web site, which is good designed for my know-how. thanks admin
    My weblog ... privat krankenversicherung preisvergleich

    ReplyDelete
  9. sentiasa berfikiran positif...
    itu yang pnting...
    hehehehee

    ReplyDelete
  10. entri semangat untuk mee . terima kasih :)

    ReplyDelete
  11. Kata-kata motivasi penting untuk maju dan memperingatkan mereka yang mudah lupa..macam saya..

    ReplyDelete
  12. An outstanding share! I've just forwarded this onto a coworker who was conducting a little research on this. And he actually bought me breakfast due to the fact that I found it for him... lol. So let me reword this.... Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending time to talk about this matter here on your website.
    My weblog : affiliate page

    ReplyDelete
  13. ye, true.. thanks.. that why we need to bath daily..

    ReplyDelete
  14. Good words of motivation;-)
    Manusia mmg prlukn kata2 smangat utk move on...kalau x,jd la mcm koala tu yg xnk brgerak2...hehe...

    ReplyDelete
  15. Having read this I thought it was rather enlightening.
    I appreciate you finding the time and effort to put this content together.
    I once again find myself spending a lot of time both reading and posting comments.
    But so what, it was still worth it!

    Here is my site - Web Site
    Also see my web site - private loans for students in college

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)