Wednesday, October 31, 2012

Monday, October 29, 2012

Tuesday, October 23, 2012

Monday, October 15, 2012

Lirik Lagu Lights : Ellie Goulding





LIGHTS

I had a way then losing it all on my own
I had a heart then but the queen has been overthrown
And I'm not sleeping now the dark is too hard to beat
And I'm not keeping now the strength I need to push me

You show the lights that stop me turn to stone

You shine It when I'm alone
And so I tell myself that I'll be strong
And dreaming when they're gone

'Cause they're calling, calling, calling me home

Calling, calling, calling home
You show the lights that stop me turn to stone
You shine It when I'm alone

Home


Noises, I play within my head

Touch my own skin and hope that I'm still breathing
And I think back to when my brother and my sister slept
In an unlocked place the only time I feel safe

You show the lights that stop me turn to stone

You shine it when I'm alone
And so I tell myself that I'll be strong
And dreaming when they're gone

'Cause they're calling, calling, calling me home

Calling, calling, calling home
You show the lights that stop me turn to stone
You shine it when I'm alone

Home


Yeah, hee


Light, lights, lights, lights

Light, lights, lights, lights
Light, lights, lights, lights
Light, lights

You show the lights that stop me turn to stone

You shine it when I'm alone
And so I tell myself that I'll be strong
And dreaming when they're gone

'Cause they're calling, calling, calling me home

Calling, calling, calling home
You show the lights that stop me turn to stone
You shine it when I'm alone

Home, home

Light, lights, lights, lights
Light, lights, lights, lights

Home, home

Light, lights, lights, lights
Light, lights, lights, lights

Home, home

Light, lights, lights, lights
Light, lights, lights, lights

Home, home

Light, lights, lights, lights
Light, lights, lights, lights



Wednesday, October 10, 2012

Sunday, October 7, 2012

Tips Untuk Berhenti Mengunyah 24 Jam





1. Harus Faham Punca Anda Selalu Lapar

First skali kena taw apa punca kita selalu lapar, so baru taw macam mana nak control rasa lapar tu kan?  Antara punca-punca yang kerap berlaku:


  • Bau makanan tu menyelerakan
  • Perasaan korang jer..!
  • Perubahan hormon
  • Paras gula menurun dalam badan
  • Kurang sesetengah nutrien dalam badan

Bila dah tahu punca yang sebenar, bolehla kita cegah perasaan lapar tu dengan cara yang betul








2. Kurangkan makanan dalam rumah @ office @ bilik

Bila dah taw kita ni selalu je lapar, so kita kena la buang makanan yang ada di sekeliling kita. Sebab kita selalu lapar tu sebab kita tahu ada makanan yang berdekatan. So kalau tau dah takde makanan, kita tak akan fikir sangat pasal makanan tu, kita akan fikir benda-benda lain. So.. selamat dah.. hehe. So apa lagi? Gi kosongkan peti sejuk korang tu dari junk food.. tinggalkan sayur-sayuran berkhasiat je.. Boleh? :)










3. Dapatkan tidur yang mencukupi!

Macam takde kena mengena je kan dengan hal bab lapar ni.. tapi hakikatnya.. memang ade. Hihi. Pakar - pakar kesihatan berkata, kalau tak cukup tidur, metabolisme akan menjadi rendah - untuk jimatkan tenaga. Tapi, bila metabolisme rendah, ini akan merembeskan hormon kortisol yang akan mengakibatkan kita akan cepat rasa lapar. So, jom tido! 7 - 9 jam sehari taw!










4. Ganti dengan makanan yang berkhasiat

Tak boleh tahan? Selalu lapar jugak? Hmm.. boleh jer makan.. Tapi.. korang kena gantikan snek @ chocolate @ gula-gula tu dengan makanan yang sihat lagi menyihatkan iaitu buah-buahan dan sayur-sayuran! Hee.. how cool is that? Leh makan banyak2 tanpa rasa takut..Kalau korang mengidam snek, boleh jugak gantikan dengan kacang-kacang. Ok la tu..



SELAMAT SIHAT! :)


Sumber:


Friday, October 5, 2012

Review: Bukan Saya Tak Suka TAKEN 2





Kedatangan Taken 2 ke layar perak memang aku tunggu-tunggu, kerana rasa macam dah lama jugak tunggu sequel Taken, adalah dalam 4 tahun

Bila ura-ura mengatakan Taken dah keluar wayang, tanpa berlengah aku dan 13 lagi rakan2 ofisku menempah tiket untuk ditonton selepas habis waktu bekerja. Excited uolls! Den dan rombongan Cik Kiah pun berbondong-bondong ke IOI Mall untuk menonton Taken 2.




So kesimpulan lepas habis menonton:

  • Ternyata Bryan Mills a.k.a Liam Neeson masih gagah dan bertenaga walaupun kini dia berumur 60 tahun. Masa shooting maybe 50-an kot tapi still... sihat dan kuat! Untunglah kalau dapat bapak macam tu kan... (Eh untung ke?)

  • Anak dia, si Kim pun dah semakin cun dan semakin tangkas. Mewarisi ayah dia la kot.. Bab drive kereta tu memang lawak + kagum. Bila la aku nak drive manual secekap tu yek.. Kih kih kih on my dream la..




  • Jalan cerita kemas dan senang difahami. .Senang cakap aku tak tidola dari pukul 9 sampai 10.45 tu.. Haaa.. terror tak? Citer BATMAN baru-baru ni pon aku tido nyenyak taw dalam panggung! Keh3






TAPI.....

Hehe macam biasa ada tapi.. tapi.. tapi.. biasela kan mana ada benda perfect dalam dunia ni.. hehe..


  • Jalan cerita atau storyboard untuk Taken kali ni terlalu simple dan bagai sudah diagak. Tibe2 kan, macam, "Eh? Dah habis? Tu je??!!" TAK PUAS okay? Mungkinkah director baru ni macam kering idea? Mungkin sebab Taken yang first dah terlampau best, maka bila ada sequel memang tak syok seperti yang pertama. Huhu.. cheq pasrah

  • Bila tengok filem ni, macma banyak plak benda negatif yang tak sepatutnya ditunjukkan tentang Islam.. huhu anyway, masa penggambaran kat Istanbul ni, Liam Neeson ada menyuarakan hasratnya untuk masuk Islam.. tapi baru2 ni tengok Ellen show, ada loket salib lagi kat leher dia, so hasrat jelah kot dulu

Apa-apapun korang.. jangan lupa untuk menonton Taken 2 di panggung yang berdekatan.. Tak rugi taw! :)



Bapa penyayang :')