Tuesday, July 31, 2012

Lirik Lagu I Won't Give Up by Jason Mraz

  23 comments    
categories: 




I WONT GIVE UP

JASON MRAZ



When I look into your eyes

It's like watching the night sky
Or a beautiful sunrise
There's so much they hold
And just like them old stars
I see that you've come so far
To be right where you are
How old is your soul?

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up

And when you're needing your space
To do some navigating
I'll be here patiently waiting
To see what you find

'Cause even the stars they burn
Some even fall to the earth
We've got a lot to learn
God knows we're worth it
No, I won't give up

I don't wanna be someone who walks away so easily
I'm here to stay and make the difference that I can make
Our differences they do a lot to teach us how to use
The tools and gifts we got yeah, we got a lot at stake
And in the end, you're still my friend at least we did intend
For us to work we didn't break, we didn't burn
We had to learn how to bend without the world caving in
I had to learn what I've got, and what I'm not
And who I am

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up
Still looking up.

I won't give up on us (no I'm not giving up)
God knows I'm tough enough (I am tough, I am loved)
We've got a lot to learn (we're alive, we are loved)
God knows we're worth it (and we're worth it)

I won't give up on us
Even if the skies get rough
I'm giving you all my love
I'm still looking up




Nota Kaki:

  • Lirik lagu ni mempunyai makna yang mendalam, cuba hayati betul-betul :)

  • I like Jason Mraz so much!!!




Sunday, July 29, 2012

Mari Beramal Bersama Colgate!

  18 comments    
categories: , ,

Senang je nak beramal sekarang. Duduk depan komputer pun boleh beramal.. haaaa,.. Bukan duduk sia-sia taw?


So lepas ni kalau mak panggil tolong masak.. Cakaplah jangan kacau mak.. saya tengah beramal..


*Krik KRIK KRIK*


Okay.. tak kelakar...faham


Takdelah, ni nak bagitaw, Colgate sekarang sedang membuat kerja amal sempena bulan Ramadhan yang mulia ini. Colgate akan memberikan RM25 ribu kepada rumah anak-anak yatim. Pemurah kan? Tapi target RM25 ribu ni dapat dicapai dengan bantuan anda semua!


Macam mana anda boleh bantu? Adakah dengan transfer duit sebanyak RM25 RIBU? (ok taw memang tak kelaka langsung). OH TIDAK! Anda hanya perlu membuat ikrar, menukar Facebook Cover kepada cover yang lebih cantik. Tu je! Senang gilos kot.






Smart, kiut dan sebagainya







Setakat yang aku buat, sudah cecah RM1242. Target hujung Ramadhan ni dapat RM25K! Lets go bebeh







Haaaa bacalah penerangan dia tu.. suci murni tau.. tolong menolonglah kite yer









Lepas tu kita boleh pilih facebook cover yang kita suka.. Made by the greatest cartoonist, Ujang! I like! Aku pilih yang semnahyang Terawikh sebabnye.. aku suka suasana tu.. Just happen in Ramadhan!









Lepas tu pilih ikrar kita sempena bulan Ramadhan dan seterusnya.. Sebab mulut aku ni kadang2 macam puaka jugak, so aku berikrar untuk tidak bercakap buruk tentang orang.. err.. susah susah.. Akan kucuba...







Siap! Senang kan? Mudah-mudahan aku dapat membantu sedikit sebanyak..






Mari Beramal Bersama Colgate!
|
|
v



Saturday, July 28, 2012

10 Tabiat Orang Yang Bersyukur

  21 comments    
categories: , ,


1. Tidak mengharap kehidupan akan memberikan semua yang mereka inginkan

Orang yang bersyukur sedar tak semua yang dihajati akan terkabul serta merta. Penyakit dan bencana alam, itu semua sudah menjadi lumrah dalam kehidupan. Persoalan tentang keadilan dalam hidup tidak terlintas dalam hati orang yang bersyukur






2. Tidak ada syarat untuk gembira

Orang bersyukur sedar kegembiraan bukan datang dari unsur luar, tapi datangnya dari dalam diri sendiri :) 










3. Sedar kesenangan tidak akan terjadi tanpa kesusahan

"Bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian". Itulah prinsip orang yang bersyukur. Seperti untuk melihat pelangi yang cantik, kita perlulah meredah dan melalui hujan dahulu. Seperti juga ingin memetik bunga mawar, mungkin kita akan terkena bisa duri dahulu. Mereka sedar, tiada apa yang senang di dunia ini, semua perlu merasa kesusahan & kepayahan








4. Mempunyai Harapan Yang Tinggi

Walau apapun yang terjadi, walau seburuk manapun perkara yang berlaku, orang yang bersyukur tidak pernah putus harapan. Mereka sering optimis dan tetap berharap sesuatu yang baik akan berlaku dalam kehidupan mereka setiap hari






5. Tidak Berdendam & Sentiasa Memaafkan

Mereka sentiasa memaafkan orang dan berdoa orang itu akan menjadi lebih baik. 





6. Mempunyai Attitude Yang Baik Dalam Pekerjaan

Bersyukur tidak datang secara semulajadi atau diwarisi dalam keluarga, lebih-lagi dalam waktu yang mencabar seperti sekarang. Dalam pekerjaan, orang bersyukur mempunyai perspektif yang baik. Mereka akan berusaha bersungguh-sungguh dan bekerjasama.








7. Berfikir Secara Fleksibel.

Jika plan A tak menjadi, ada plan B. Jika Plan B pun tak menjadi, ada Plan C! 






8. Suka Berfikir Secara Rasional

Mereka tak berfikir secara melulu dan tidak menyalahkan orang lain. Mereka suka berfikir dan mencari punca yang sebenar. 







9. Suka Belajar Dari Kesilapan

Orang yang bersyukur suka belajar dari kesilapan. Mereka juga tidak takut membuat kesilapan kerana kesilapan akan memberi peluang untuk menjadi lebih baik!




10. Tidak meletakkan batasan dalam mengejar impian

Mereka tidak takut meletakkan impian di tempat tinggi. Pada mereka, tiada yang mustahil dan impian itu boleh menjadi kenyataan! :)





Jom jadi orang yang bersyukur






Tuesday, July 24, 2012

Baby Baby Baby Oooooooo Like Baby Baby Nooooo

  14 comments    
categories: ,




Huhuhu.. nangis tengok.. comel giler...






Hehe. Smart kot! Kecik-kecik dah bergaya kan?




Suke sangat tengok baju kanak-kanak kat Trudy & Teddy ni. Simple tapi nampak cantik dan berseni. Hehe. Masa zaman aku belum mumayyiz dulu, ade tak baju sesmart ini? :P



Baju-baju Trudy & Teddy ni diinspirasi dari Europian dan kebanyakan baju ada embroideries dan lace yang kiut miut 




Kan dah cakap.. comelnye dengan ribbon kat depan tu!






Bukan baju je ade.. kasut pun ada tau! Ok chop yang ni untuk jadi kasut raya! Hehe cam muat je kan





Aksesori macam cekak rambut ni pon ade .. tak mahal pun.. RM23 je.. affordable 





Haishh.. comel sesangat

Info lanjut tentang Trudy & Teddy, sila ke sini

|
|
v



Monday, July 23, 2012

Jalan-Jalan: Apa Yang Menarik di Montpellier, France? #2

  24 comments    
categories: , ,



1. Merry-Go-Round merata-rata

Tapi tak dapat main! Dah tua! Hahaha. Kalau ade pic kat atas tu mesti lagi meriah. :P







2. Banyak Kereta Comel!

Rasa macam nak amek satu bawak balik Malaysia. Hehehe. Naik 2 orang je. Barulah romantik. Hehehe









3. Summer time!

Okay bukan dekat Montpellier jelah. Seluruh France, or Europe maybe ( tak sure ). Tapi yang bestnya Montpellier ni dekat dengan pantai, so panas dia tu panas yang ala-ala hometown aku jugak lah. So it feels like home. Tee hee hee. Tak perlu pakai baju tebal-tebal. Dan waktu siang yang panjang menyebabkan aku tidak terkejar-kejar waktu untuk sembahyang. :)



Tengok.. bukti matahari memancar dengan cemerlangnya..










Waktu gambar ini diambil adalah sekitar pukul 9 malam. Terang lagi kan? Baru nak masuk maghrib ni.. Jom jom balik hotel smayang... pastu tidoq la.. apa lagi






4. Semua tempat hijau dan indah!

Kat sini banyak pokok. Redup dan udara pun segar. Kereta pun tak banyak. Tapi maju. Tengok, walaupun dah maju, teapi kehijauan dunia tetap diutamakan.



Daun dalam cerita Mohabbatein. Apa nama dia..? Daun maple?





Tengok pokok belakang tu.. cantik.. nak tanam kat sekeliling rumah ! Agak2 brape lame die jadi tinggi macam tu? Ke sampai aku dah beranak cucu?





5. Pengangkutan Awam Yang Cool dan Sistematik

Tak perlu risau untuk kemana-mana.. Berpeluh menunggu bas? Tidak perlu. Berjanggut tunggu teksi? Oh tidak tidak. Mari guna tram yang cantik dan efficient! Stesen ada banyak dan tram selalu available. Dan yang paling penting.. tak sesak. Hehe. Taw tak kat sini kalau tak beli tiket pun takpe, sebab takde orang check pon, tapi orang kat sini tak mengambil kesempatan pun.. Diorang bayar je..







6. Makanan Berkhasiat

Bila time lunch, ramai orang dekat sini makan salad dan buah-buahan je. Patutlah diorang slim dan kulit cantik & glowing.. :) Minuman pun jus tomato. Sihat lagi menyihatkan.



Kat sini jelaa aku makan salad. Balik Malaysia, mari bantai kari ikan kepala mamak, sotong tepung, air batu campur, cendol dan murtabak kambing. :D




Kesimpulannya: Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri...??? (Tolong sambung )





Saya mahu ke France lagi! Doakan ya :)


Thursday, July 19, 2012

Lirik Lagu Chasing The Sun - The Wanted (Soundtrack Ice Age 4)

  4 comments    
categories: 



Chasing The Sun

I'm better
So much better now
I see the light, touch the light,
We're together now

I'm better
So much better now
Look to the skies, gives me life
We're together now

We've only just begun
Hypnotised by drums
Until forever comes
You'll find us chasing the sun
They said this day wouldn't come
We refused to run
We've only just begun
You'll find us chasing the sun

Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
You'll find us chasing the sun
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
You'll find us chasing the sun

When Daylight's fading
We're gonna play in the dark
Till it's golden again
And now it feels so amazing
Can see you coming
And We'll never grow old again
You'll find us chasing the sun

I'm never
I'm never down
Lying here, staring up
And you're looking down

I'm never
I'm never down
Live forever, forever
With you around

We've only just begun
Hypnotised by drums
Until forever comes
You'll find us chasing the sun
They said this day wouldn't come
We refused to run
We've only just begun
You'll find us chasing the sun
The sun, the sun, the sun
You'll find us chasing the sun

Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
You'll find us chasing the sun
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
You'll find us chasing the sun

When the Daylight's fading
We're gonna play in the dark
Till it's golden again

And now it feels so amazing
Can see you coming
And We'll never grow old again
You'll find us chasing the sun

You'll find us chasing the sun

When the Daylight's fading
We're gonna play in the dark
Till it's golden again

And now it feels so amazing
Can see you coming
And We'll never grow old again
You'll find us chasing the sun

Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
You'll find us chasing the sun
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
Oh oh oh oh oh oh
You'll find us chasing the sun



Nota Kaki:

  • Kumpulan ni anggota-anggotanya terdiri daripada lelaki-lelaki ganteng la. Hehehe

  • Dulu dah dengar lagu ni, tapi tak layan sangat, tapi bile dah masuk dalam Ice Age 4, terus suka sangat! Hehehe.. catchy gak rupenye



Wednesday, July 18, 2012

Wordless Wednesday #26: Gegaran Di Dalam Toilet

  10 comments    
categories: 





Yang aku perasan, kalau aku amek gambar dalam toilet, mesti gegar

Takde can ah nak upload dalam facebook

Haishhh




Monday, July 16, 2012

Saya Suka Selena Gomez!

  15 comments    
categories: ,




Ayu!
































Hari tu carik perfume die tapi tak jumpe! Sedey! :(





Sunday, July 15, 2012

Jalan-Jalan Di Montpellier, France :) #1





France dari atas flight.. Cantik macam kuih lapis :)



Alhamdulillah alhamdulillah alhamdulillah.. Siapa sangka mimpi jadi kenyataan? Akhirnya dapat aku menjejaki bumi Eropah dan menghirup udara segar di situ. Seminggu sudah aku balik ke tanah air, tapi masih rasa macam mimpi dapat ke France.. Syukur syukur syukur. Dan aku ke sana bukan setakat bercuti je, tapi bekerja juga! Seronok dapat mencedok ilmu di sana.. Seminggu tak cukup okay..??!!


Destinasi pertama kami di France ialah daerah bernama Montpellier. Montpellier ni antara tempat tercantik dekat France dan disyorkan untuk dilawati tahun ni.Glamour jugak sebab ada universiti yang terkemuka. Daerah ni terletak di selatan France dan terkenal dengan pantai. Kat sini jugaklah terletak IBM Centre yang kitorang kena visit tu. 






IBM Montpellier. Cantik giler office dia. Tapi malangnya tak dapat ambil gambar kat dalam. Ah sedih! Walaupun aku mengalami sedikit kepayahan memahami bahasa Inggeris mereka yang pekat dengan loghat French, tapi informasi yang mereka bagi sangat berguna! Terima kasih IBM :)






Hotel De Region Montpellier

Ni la hotel yang kami duduk.. aiceh.. kaya sangat ke kami ni? Keh3.. xdelah. Cantik giler kan? Hotel ni dah siap sejak tahun 1989 lagi. Rasanya dalam banyak-banyak bangunan kat Monpellier ni, bangunan ni yang paling modern tapi dalam masa yang sama still klasik







Place De La Comedie

Tadaa..! Sampai kat tempat tarikan Montpellier.. Kenapa nama dia Comedie? Aku pon tak taw, takde plak orang buat lawak komedi. Hehe. Sini memang agak ramai orang, tapi syiok! Kat tengah-tengah tu ada Fountain of Graces. Tengok diorang siap picnic lagi kat tepi fountain tu. 








Mari.. mari bergambar di tepi fountain sebagai bukti tidak mencedok gambar dari Google Image. Keh keh keh. Can you spot us? Sebab ade lagi orang yang macam main entrance dalam pic ni. Eheh







Familiar tak dengan tiang-tiang ni? Macam kat Rome kan kan kan? Rasenye kat Europe tiang ni memang glamour ah. 







L'arc de triomphe du Peyrou: The Gate Of Montpellier

Antara attraction utama kat sini jugak. 








Tugu Negara France. Ceh takdelah. Aku pun tak taw tugu ni apa nama dan sempena apa. Huwaaaa.. penat aku google carik nama dia. Yang aku taw dia dekat dengan water reservoir Montpellier. Rasanya dilah yang buat empangan air tu. Sebab orang kat sana, kalau ada jasa, dia akan buatkan tugu atau patung sebagai tanda penghargaan di atas jasa beliau.








Chateau d’Eau

Ni plak empangan air katanya sejak dari kurun ke 18 lagi. Empangan ape ye cantik gini? Hoho. Kalau naik tangga, kat belakang bangunan ada pemandangan indah nian :)







Told ya!







Tanpa orang . Nampak la pemandangan di sekitar Montpellier. Subhanallah!







Lorong-lorong dan bangunan-bangunan yang cantik







Tak perlu risau untuk kemana-mana di sini sebab ada tram! Efficient sangat sebab on-time dan ada banyak. Cantik dan kalerful. Affordable juge! :)







Ok puas berjalan jom melantak Nasi Morocco.. sedap giler hingga disimpan untuk sarapan pagi almaklumlah susah nak jumpe nasi



Bye!