CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Saturday, December 1, 2012

Review: Life Of Pi







Hee.. seperti yang telah dijanjikan, saya akan review movie yang best jer. Hew3 berangan seperti pengulas filem yang dikenali ramai, padahal... ;p


Sinopsis:

Filem ini berkisarkan tentang seorang lelaki berbangsa India yang menceritakan pengalamannya kepada seorang penulis buku iaitu kisahnya terdampar di lautan selama beberapa minggu/bulan bersama seekor harimau. Banyak pengalaman dan ilmu yang dapat dikutip sepanjang perjalananya di lautan dan di situlah dia  mengenal kekuasaan Tuhan



Yang Menarik:


  • Filem 3D yang tak mengecewakan langsung! Banyak filem 3D yang aku tengok, yang 3D  cuma subtitle je tapi yang ni? Memang best.. 3D kena pada tempatnya.. haha faham tak? 

  • Sebagai peminat haiwan dan binatang, so aku sangat meminati filem ni sebab banyak binatang yang terlibat seperti ikan paus, kuda belang, hyena, orang utan dan semestinya harimau bengal yang menjadi teraju utama dalam filem ni! Aku kagumlah tengok haiwan2 ni pandai berlakon.. eh ke teknik komputer ek?


  • Banyak sangat pemandangan yang indah-indah dalam filem ni. Suka.. cantik sesangat


  • Lakonan yang terbaik dari semua pelakon. 



  • Moral dari filem ni ialah kita kena selalu ingat tuhan.. bukan time susah je.. dan kena la belajar ilmu-ilmu untuk survive.. huhu..nanti dok sorang2 kat laut yang luas terbentang macam mana?




Biru mata hitamku





Pi yang hebat





Richard Parker yang garang tapi comel




Yang Kurang Menarik:


Ada satu part je, yang dia cerita benda lain kat orang Jepun pembuat kapal, yang tu bosan sket sebab die cerita pakai mulut je.. takde gambar2.. hehe



Keseluruhan:

Memang menarik! Tak rugi menonton! Suke sangat2! Rasa macam nak pi beli buku dan nak baca. Durasi selama 2 jam rasa macam sekejap je and guess what? Aku tak menguap langsung sepanjang menonton (sebab 60% masa aku tengok wayang aku mesti tidur). Jom sama2 mengembara bersama Pi. :p


Ok bye!


18 manusia baik hati:

saerah80

Wah macam best jer...

Anonymous

xsbar plax nak tengok esok...

Razfira

@saerah80

tgok la.. hee

Razfira

@Anonymous

gud2

Pinkbubblegumprincess

maca best je dear...lagi satu ayu mmg suka tiger,,.
lahir tahun harimau,, aumm hehe

faiq

menarik ni..kene tgk ni nnt

Razfira

@Pinkbubblegumprincess

hoho..best2

Razfira

@faiq

yup..wajib tgok :D

Nora Karim

cerita macam ni encik hubby je suka tgk.. heheh tapi tgk sinopsis macam menarik ni...

Razfira

@Nora Karim

best :)

Wak Gelas™

wak pon macam nk nonton nii.. ihIIKs

lo

ni kalau tgk 3D mcm best! hoho

Razfira

@Wak Gelas™

enjoy ya wak!

Razfira

@lo

best! sgt!

akubiomed

Dengar anak tempatan ada juga terlibat didalam pembikinan CGI untuk filem ini. Dahulu nama anak tempatan terkenal apabila terlibat didalam CGI untuk filem Species.

Razfira

@akubiomed

woww! salute! #respect

APAN

plan dulu mmg nak tengok tp x kesampaian...tngok the hobbit la sis...best gak :)

Razfira

@APAN

i will! :)

Post a Comment

sila komen jangan segan-segan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...