Wednesday, November 14, 2012

Kacang Gajus Menggemukkan?



As a typical woman,  I always worry for what I eat

And recently, scale shows some numbers that made me shock!

Sad.

Frustrated.

But still eat like nobody business

Kikiki

And my friends told me maybe because I'm eating cashew nuts

A lot maybe

This nut is kinda addictive that made you want to chew all the time even you just had a big portion lunch (Now I know why it's called cashew! Cashew = chew. Pretty same kan?)

Hmmm.. I don't know cashew can make you fat until yesterday..

But I have to say goodbye to you cashew

Don't blame me, blame my metabolism, no... don't blame anything

Byeeee





33 comments:

  1. serius boleh menggemukkan ? yes , nak kena cari banyak2 nie.. dh lama nak gemuk hehe..

    ReplyDelete
  2. kalo saya makan je makanan pe pun..janji sedap dan kenyang..huhu..tapi setiap pg wajib p jogging.

    ReplyDelete
  3. It is addictive, another of my weakness, kacang cerdik (tak tahu dalam english panggil apa)

    ReplyDelete
  4. ye ke?? kacang gajus best. huhu makan benda ni. tak ingat benda lain. layan makan kacang gajus ni. hahaha

    ReplyDelete
  5. Sebab tu Mieya jarang makan kekacang.

    ReplyDelete
  6. kene makan nih sbb sye nk gemok... hehee xD

    ReplyDelete
  7. dengar jugak pasal makan kacang gaajus ni boleh gemuk, sebab katenya kacang ni ade getah die... hmmm sejak dr dah tau, terus stop makan benda alah ni. tapi sedap... ngee

    ReplyDelete
  8. menggemukkan? x kisah la janji sodap n sihat. haha

    ReplyDelete
  9. kcg neh mahal . tp sedap . tatau pulak buat gemuk . haha

    ReplyDelete
  10. oo yeke..alamak da le peminat kacangg..

    ReplyDelete
  11. makan je selagi dapat..nnti time tua semua tak boleh..ape pun tak boleh hehe

    ReplyDelete
  12. bar betul.. selama ni makan jugak.. kalau mcm tu nak makan byk2 la.. penat makan nasi nak naikkan berat bdan.

    ReplyDelete
  13. @**hudalulu**

    oo sebab getah ke? aduhhh dah consume byk dah

    ReplyDelete
  14. @iKhRam

    hahaha dah jumpe 1 lg makanan menggemukkan

    ReplyDelete
  15. cashew nut ni mmg kacang kegemaran saya... btw jom join contest ni, klik je kat sini :)

    ReplyDelete
  16. dont put some stress in your life. just enjoy eating it. jaga badan, exercise ponboley. :)

    ReplyDelete
  17. whao gajus sedappp ni menggemukkan jga ke? makan jer..soodapp tuuu

    ReplyDelete
  18. @NaNa

    alamak.. sume org suruh makan.. huwaaa

    ReplyDelete
  19. rasanya makan pape pun akan menggemukkan kalau kita tak buat exercise... kan?!?

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)