Friday, October 5, 2012

Review: Bukan Saya Tak Suka TAKEN 2

  25 comments    
categories: 




Kedatangan Taken 2 ke layar perak memang aku tunggu-tunggu, kerana rasa macam dah lama jugak tunggu sequel Taken, adalah dalam 4 tahun

Bila ura-ura mengatakan Taken dah keluar wayang, tanpa berlengah aku dan 13 lagi rakan2 ofisku menempah tiket untuk ditonton selepas habis waktu bekerja. Excited uolls! Den dan rombongan Cik Kiah pun berbondong-bondong ke IOI Mall untuk menonton Taken 2.




So kesimpulan lepas habis menonton:

  • Ternyata Bryan Mills a.k.a Liam Neeson masih gagah dan bertenaga walaupun kini dia berumur 60 tahun. Masa shooting maybe 50-an kot tapi still... sihat dan kuat! Untunglah kalau dapat bapak macam tu kan... (Eh untung ke?)

  • Anak dia, si Kim pun dah semakin cun dan semakin tangkas. Mewarisi ayah dia la kot.. Bab drive kereta tu memang lawak + kagum. Bila la aku nak drive manual secekap tu yek.. Kih kih kih on my dream la..




  • Jalan cerita kemas dan senang difahami. .Senang cakap aku tak tidola dari pukul 9 sampai 10.45 tu.. Haaa.. terror tak? Citer BATMAN baru-baru ni pon aku tido nyenyak taw dalam panggung! Keh3






TAPI.....

Hehe macam biasa ada tapi.. tapi.. tapi.. biasela kan mana ada benda perfect dalam dunia ni.. hehe..


  • Jalan cerita atau storyboard untuk Taken kali ni terlalu simple dan bagai sudah diagak. Tibe2 kan, macam, "Eh? Dah habis? Tu je??!!" TAK PUAS okay? Mungkinkah director baru ni macam kering idea? Mungkin sebab Taken yang first dah terlampau best, maka bila ada sequel memang tak syok seperti yang pertama. Huhu.. cheq pasrah

  • Bila tengok filem ni, macma banyak plak benda negatif yang tak sepatutnya ditunjukkan tentang Islam.. huhu anyway, masa penggambaran kat Istanbul ni, Liam Neeson ada menyuarakan hasratnya untuk masuk Islam.. tapi baru2 ni tengok Ellen show, ada loket salib lagi kat leher dia, so hasrat jelah kot dulu

Apa-apapun korang.. jangan lupa untuk menonton Taken 2 di panggung yang berdekatan.. Tak rugi taw! :)



Bapa penyayang :')



25 comments:

  1. Pelakon lelaki ni mcm familiar je, tapi tak pernah pula tgk Taken 1 lgi, kalau tekken tu pernah la xD

    ReplyDelete
  2. tp mcm best je tgk trailer cite ni. nk tgk la, x berkesempatan lg :(

    ReplyDelete
  3. WAH .. TAKEN 2 .. SOBSOB .. XTAW BILE PLAK NK G TGOK WAYANG .. HOHO

    ReplyDelete
  4. tp x rugi la tgk cite ni.. mmg best pn wlpn jln cite tu dah blh diagak..

    ReplyDelete
  5. @Everything's Everythings

    hehe best.. kena la tgok.. klu x tgok TAKEN 1 pun boleh paham je kot.. rugi x tgok!

    ReplyDelete
  6. @SYAH'IZZAT

    if ade mase lapang bolela g tgok :)

    ReplyDelete
  7. haha cte mat saleh mmg WAJIB kne ad kot bnd mcm tuh . spatutny bwk masuk dekat negara kte neh pihak yg btggjwb kne lah tapis.. tak gituuu ? hehe

    ReplyDelete
  8. 13 orang? sungguh buat lawatan tu hehehehe

    ReplyDelete
  9. taken 1 anak dia kena culik, taken 2 isteri dia kena culik, taken 3 maybe dia pulak yg kena culik..kekeke

    ReplyDelete
  10. selalu gitu la... kalau first tu mmg best... bila dua tiga... adeh... sedih!

    ReplyDelete
  11. korang kena tgk taken 1 dulu..baru syok..

    ReplyDelete
  12. @Nick Nashram

    aduh mase tu mungkin memang die dah x larat nak lawan penjahat. keh3

    ReplyDelete
  13. Aw, this was a really nice post. In idea I would like to put in writing like this additionally – taking time and actual effort to make a very good article… but what can I say… I procrastinate alot and by no means seem to get something done.

    ReplyDelete
  14. Gua dah tak minat nonton lepas hero dah terlepas dari tahanan dan mengamuk bunuh orang lagi. Aksi kejar mengejar naik kete pon biase-biase je. Takyah la nak banding ngan The Bourne Identity (2002), Ronin (1998), The French Connection (1971) atau Bullitt (1968). Tup-tup citer dah habis. Senang je hero cari balik orang jahat. Tak mencabar langsung. Gua dah tak concentrate tengok sampai habis tapi kalau tak silap, ketua penjahat pon hero bunuh pakai sebelah tangan jek. Guna tapak tangan lak tuh! What the fish? Lebih kurang buduh cam Liam Neeson ni gaduh ngan serigaler pakai penumbuk jer dalam citer The Grey (2011) dulu. Gua tunggu jugak kalau-kalau ada dialog menarik yang boleh dijadikan Mutiara Kata macam part 1 dulu -”I will find you, I will kill you”, tapi langsung takde. Yang banyak cuma product placement Toyota, Apple dan Merc.

    - Baca lagi Review Movie Taken 2 dalam BM di www.sinema.my

    ReplyDelete
  15. @Kulop Asfarinas

    huhhh panjang ulasan die tp memang btol sgt tu!

    ReplyDelete
  16. Nick nashram: salah tu..taken 2 dia dgn wife dia kena culik but dia berjaya lepaskan diri. =)

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)