Wednesday, September 26, 2012

Aku Bakal Jadi Orang Kaya Baru!

  24 comments    
categories: ,


Assalamualaikum,

Saya adalah seorang insan yang mulia yang tidak dikenali tetapi saya hendak mencari seseorang yang boleh dipercayai untuk mengendalikan sebidang hartanah saya untuk didermakan kepada persatuan Barah Malaysia.

Saya baru diberitahu yang saya menghidap penyakit barah tahap terakhir yang tidak ada harapan untuk hidup di dunia ini.Saya menyesal kerana tidak membuat perubatan bila mula mengetahui tentang penyakit barah saya.Saya harap Allah akan memaafkan saya kerana tidak meminta pertolongan sebelum ini.

Saya tidak ada rezeki untuk menimang cahaya mata kerana saya terlalu menumpukan perhatian saya kepada kerjaya saya.Oleh itu,saya mempunyai sebidang hartanah yang saya hendak menderma kepada Persatuan Barah Malaysia untuk kebajikan dan menolong orang-orang yang menghidap penyakit seperti saya dan menguruskan program dan perubatan untuk pesakit barah.

Masa untuk saya hidup sangat singkat dan saya tidak mempunyai masa untuk mambuat kajian tentang penyakit saya dan saya memerlukan seseorng yang boleh menguruskan hasrat saya yang terakhir sebelum saya menghembuskan nafas yang terakhir.Saya meletakkan harapan dan kepercayaan kepada anda untuk menguruskan kewangan saya untuk didermakan kepada persatuan yang lain yang memerlukan bantuan juga.Ini juga adalah permintaan arwah suami saya sebelum dia meninggal dunia dan saya tidak ada hasrat untuk meninggalkan harta-harta saya kepada kerajaan kerana duit tersebut akan dipergunakan oleh orang orang politik dan ini tidak menghasilkan apa-apa kebaikan dan saya tidak diberikan pahala di dunia akhirat.

Saya sangat mengharapkan duit yang didermakan sebanyak 2 juta sterling pound digunakan dengan tujuan baik daripada saya.

Bila anda menerima email ini,sila hubungi dan memberi informasi anda kepada peguam saya untuk arahan selanjutnya.

Saya mengucapkan terima kasih terlebih dahulu kerana saya hanya mempunyai masa yang singkat dan tidak dapat mengenali anda terlebih dahulu.

Yang Benar

Pn. Zanzila binti Hashim 
From: Malaysia 
My Email: zanzila@hotmail.my






YAHOO!

LEH SHOPPING BANYAK2 PASNI!

THANKS PUAN ZANZILA!!




24 comments:

  1. Jangan dilupa kawan² blogmua... ;D


    Dari mana Pn. Zanzila dapat email kau? Kenapa dia tidak hantar ke email aku?

    ReplyDelete
  2. @Everything's Everythings

    hehe... pening ea? ade org bg email ni.. baik kan hati die? :P

    ReplyDelete
  3. @Yousof

    okay,,, hehe

    x taw la die dpt dr mane

    ko dah kaya.. x layak.. tee hee hee

    ReplyDelete
  4. Maka tertipulah sipemberi hehehhehe...

    ReplyDelete
  5. 2 juta pound sterling banyak tu.
    kita kawan rapat kan..tetiba..huhu
    kalo betul ni leh jadi okb da.

    ReplyDelete
  6. Haha. macam2 hal.
    Actually, Mieya pon pernah terbaca emel yang serupa dan sebijik post nie kat blog sape entah. Nak tipu orang pon agak2 lah juga. Mana ada orang nak percaya dengan benda2 sebegini.huhu

    ReplyDelete
  7. Haha... Mmg ramai jgk la terkena ngan Puan Zanzila ni. Kalau tak dia, orang2 kat Congo la, kat Ethiopia la, mcm2 lg yg 'bermurah hati' nk kasi juta2. Mmg pokcik kayo la...haha!

    ReplyDelete
  8. dkat email mcm2.. Pndai la dy wt gimik. Konon lah tu..

    ReplyDelete
  9. @Zamri A.

    hahahha btol3.. awat dah x update blog skrg? :(

    ReplyDelete
  10. @-meeSUPERGIRL-

    kan3.. pandai diorg ni.. klu aku dah sengkek sgt tah2 dah teremail kt die ni

    ReplyDelete
  11. haha. YAHOO SPAM ke?... hehe.. geram lah.

    ReplyDelete
  12. Bukan x update blog. blog tgh dlm process tukar theme. hehe...

    ReplyDelete
  13. pernah dapat email ni,, sebijik ni..hahhaa,, adoi pke senang je nak tipu orang

    ReplyDelete

sila komen jangan segan-segan :)